Kullandıklarım arasında Golf ve Mazda3 bu konuda açık ara en iyileri.
Focus'un süspansiyon gayet başarılı ama herşey süspansiyon değil. İçi 1. kalite süspansiyonun yanında genel olarak çok ucuz kalıyor.
Golf'te torsiyonu ben hissetmedim. Ama koltukları gerçekten çok çok rahat. Süspansiyon konforu orta olsa da koltukları işi büyük ölçüde toparlıyor.
Mazda'nın süspansiyonu Focus'taki gibi ekstra kaliteli geldi bana. Hem darbe emişi hem de yol tutuşu çok iyi başarıyor. Ama çıplak ve soğutmasız torpido gibi bazı detaylarda yüzü ekşitir. Sedanlarda bagajın tavanında kaplama yok. Koltuklar eski Japon arabalarındaki gibi yumuşak minderli. Yarına bozulur gider dersiniz ama ölümsüzdür, o cinsten
Cee'd & i30 sürüşten de izole ediyor. Bir de büyük çukur tümseklerle çok yüklenince limiti doluyor.
Corolla da Cee'd gibi aynı şekilde sürüşten de izole ediyor. Koltukları çok güzel, geniş, yumuşak ve konforlu. Ama süspansiyonlar yumuşak olmasına rağmen bir garip, konforlu hissettiremiyor.
Güçlükle objektif yaklaşıyorum, Astra gergin kalır.
A180 de çok gergin kalır.
Yeni Civic ortalama düzeydeydi. Çok gergin de değil, çok rafine de değil.
Binip kullanmadıklarımdan tahmin yürütebildiklerim kadarıyla A3 muhtemelen iyidir. Yeni 308'in de methini çok duydum.