Aynen öyle mantıklı zemin olunca konuşmak hiç zor değil ve ülkeyi ileriye de yalnızca bu taşıyabilir. Tarım için yapılan söylem siyaset işte doğruyu söyleyene herkes hasret. Burada da bahsettim aslında Tarım ülkemiz için sadece Alım gücü meselesi falan dEğil biz Tarım da doğru işler yaparsak Teknolojiyi iyi kullanır bu alana yoğunlaşırsak Tarım hem gelir adaleti getiren alt tabakaya da daha fazla kazandıran bir araç hem de Gelecekte Milyarlarca dolar Otomobil Firmalarından daha büyük ir potansiyele sahip Artık Katma Değer üreten bir sektör haline geliyor Ulkemizi de Bir üst lige çıkarabilir. İnşallah Düzelir bu da dediğiniz gibi en çok İktidarın seçmenleri eliyle olur zira önümüzdeki 4 yil için seçimi zaten yaptık 4 yılı kayıp olarak görme lüksümüz yokBaşlık altında arka arkaya mesajlar atınca otomatik savunma refleksi olarak düşünmüştüm. İyi olduğu alanları nasıl daha iyi yapabilir, kötü olduğu alanlarda ise yeni politikalar neden üretilmiyoru tartışıp, kendi seçmenini bilinçlendirerek bu politikaları tabandan gelen zorlama ile değiştirilebilir olduğuna inanıyorum.
Örn; Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk uzun bir dönemden sonra gerçekten eğitimci bir bakan ve adam elinden geldiğince kötü gidişatı durdurmaya çabalıyor. Eğitimde yapılan yanlışları tüm uyarılara rağmen görmek için 15 yıl geçmemesi gerekiyordu. Ne yazık ki eğitimde yaşanılan gecikmenin topluma yansıması x3 etki yaratıyor.
Tarımda aynı şekilde çökmüş durumda ve bunu görmemek için hala ısrar ediyorlar. Dün bakan çıkıp Avrupanın tarımda "en iyisiyiz" diyebildi. İnanın dinlerken zaytıng falan sandım. Nasıl olmuşta biz tarımda Hollandayı geçmişiz de haberimiz olmamış ya da tarımsal ürünlerde ki enflasyon o zaman neden var falan diye soran olmamış anlaşılan "Bakan"a.
Türkiye Savaş Uçağı üretebilecek potansiyele sahip bunu F35 lerin %35 Oranında üretimini Aselsan in yaptığı gerçeği ile de idare edebilirsiniz ve bu %35 sadece gövde değil Kokpit elektronikleri Aselsan tarafından yapılıyor tek eksiğimiz olan Motor konusu da Rolls Royce un ülkemizde fabrika kurması ile aşılmıştı ki o konuda da 4 ay önce Tai T625 Helikopteri Hurkuş ve Hürjet de kullanılacak ilk Jet motorunu seri üretim haline getirdi 5 yıl içinde Milli Muharip Uçak içim motor üretebilir hale gelmeyi hedefliyoruz dedi. Bu ülke 5.Nesil Uçak yapacak potansiyele de sahip ki göreceksinizKonu kitlenecek ... o yüzden sildim mesajımı
Mevzunun benle alakasını kuramadım?Bu konuşma şekli zihniyet çok ağırıma gitti bak şimdi a haber e iktidarın avukatı varlık bir de arka planda gizli gizli sadece senin yazdıklarını beğenen @babayimben gözünüze perde inmiş bu kadar indan size birşeyler anlatmaya çalıştı ama boşuna tabiki devam edin güzel zihniyetli insan bizim zihniyetimiz kötü hatta daha dürüst ol açık ol a haber izliyorsun biz terörist iz sizce fedoncuyuz sizce yıllarca zihniyetimizle Türkiye yi bitirmeye çalıştık (sanki biz Türkiye'de yaşamıyoruz) sizin zihniyetiniz kurtarıyor Türkiyeyi zihniyetinizi sevdiğim
Baştan sona katılıyorum son attığım mesajda zihniyet siz ithamından dolayı kendimi kaybettim seviyeli kırmadan fikir alışverişi güzel diğer mesajımı silebilirsem siliyorumKonuyu arabadan çıkartıp siyasi iktidar politikalarına çekmekte herhangi bir sakınca olduğunu sanmıyorum çünkü araç fiyatlandırması öncelikle kur sonrasında ise ülke ekonomisi ile alakalı.
Başlık altında herkes kendi fikrini belirtip, aşağılamadan kırmadan dökmeden derdini anlatabilir diye düşünüyorum. Olayı cepheleştirmeye ve birbirimizi ötekileştirmeye hiç gerek yok son tequila'nın mesajı hariç sahsiyetlerimize söylenen bir durum da olmadığı için @Berkin lik bir durum yok. Zaten kısıtlı olan düşünce özgürlüğümüzü bırakın şurda yaşayalım.![]()
Seviyeli cevaptan dolayı teşekkür ederim mesajı sildim ani olarak yanılmış olabilirim konu seviyeli bir şekilde bence devam edebilir arkadaşın dediği gibiMevzunun benle alakasını kuramadım?
Kimseye hitaben herhangi bir şey dahi yazmamışken, neyi beğendiğime istinaden üzerime attığınız yafta sizin ayıbınızdır.
Adım geçtiği için yazdım, herkesten özür dilerim.