Çalışanlarına ve bulunduğu kültüre saygılı işveren :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dün cübbeli'nin bir konuşmasını dinliyorum şunları diyor; Bir mürid yanıma geldi dedi ki hocam, şu şu konuda vermiş olduğunuz hadislerin kaynağı nedir ? Bu hadislere güvenebilir miyiz ? Bak şimdi, kaynağı nedir ne demek ! Sana anlatsam nereden anlayacaksın senin ilmin mi var. Sen bana inanacaksın bu kadar basit.'

Bu herif güya hoca olacak ama verdiği cevaba bak. Anlatsam anlamazsın bana inan yeter. Böyle mi din öğrenilir. Ben buraya yığınla video koyarım cübbeli'nin Allah'ın ayetlerine ters şeyler söyleyip şirke düştüğünü gösteren. Ama bizim milletimize alıştırmışlar sen Kuran'ı anlayamazsın, ilmin yetmez, anlamaya çalışma safsatalarına. Bunlardan birine din ile ilgili bir şeyler açıklamaya kalktığında, sen hoca efendiden daha mı iyi biliyorsun, sen şundan bundan daha mı iyi biliyorsun, ilmin nedir deyip duruyorlar. Kardeşim kitap ortada, aklın da var, oku anla. Sen ilahiyat profesörü olmayacaksın ki ne yapacaksın ilmi ? Cennetle müjdelenip cehennemden korunman ve iyi bir insan olabilmen için her şey gayet açık şekilde Türkçe meal olarak yazıyor. Ama onu bile anlamaktan, anlamaya çalışmaktan yoksun bizim insanımız. Tutturmuşlar Kuran'ı tek başına anlayamazsın türküsünü, her yerde çalıp duruyorlar.
Ya abi Cübbeli dediğin şahıs yanmaz! kefen satıyor. Ne bekleyebiliriz ki?

Ben bunu forumda paylaştım diye hatırlıyorum ama unutmuş olabilirim.

Bu metinde en çok hoşuma giden ise elin korelisi çinlisi japonu ülkesi her neyse bizim dinimizi anlamaya çalışıyor. Çalışanlarının ibadetini daha rahat yerine getirebilmesi için uygulamalar getiriyor. Evlerine erzak alabilmeleri için alışveriş çeki dağıtıyor. Bizim insanımız ise oruç tutmayan biri gördüğü zaman hakaret ediyor. Dövmeye gidiyor. Hatta dayak yiyenler falan da var.
abi dayak yeme meselesine ben inanmıyorum. Tamamen halkı kışkırtmak için yapılan oyunlar. Zaten oruç tutmadığından dolayı birisini dövüyorsa imanını gözden geçirmesi lazım.

Abi sen yine dinliyorsun onları sende iyi sabır varmış, ben dinleyince ya gülmekten duramıyorum ya da aşırı ayar oluyorum bunlara. Emin ol birçoğu senden benden az bilgili, sakal ve hitap biçimiyle insanları kandırıyorlar. Şunu herkes bilir ki ilk gönderilen ayet 'Oku'dur. Ancak nasıl yaşıyorlarsa bu dini onu bile yapmıyorlar. Bilmiyorlarki anlamını bilmediğin zaman hiçbir işe yaramıyor o okuduğun. Sosyal medyada da buna sık sık rastlıyoruz. Anlamını bilmedikleri bir sürü Arapça yazının altına amin yazıyorlar, sadece Arapça olduğu için. Gerçekten şu tarz insanların güdülen koyundan farkı yok benim gözümde.
Bu tarz hacı-hoca-şeyh kitleleri tamamen cemaat yapılanmalarının birer mensubu. Bu yapılanmaların da kendi çıkarını düşündükleri ve buna da dini alet ettikleri gün gibi ortada. Cübbeli tarzı sapık kimseler kendilerine menfaat sağlayabilmek için dini kullanıp kendilerine tapan, inanan ve takip eden bir güruh oluşturma derdinde. Bunların islam ve müslümanlıkla alakası olmadığı gibi bu safsatalara olan düşkünlükleri tamamen kasıtlı. Ben bunları da dinliyorum ki kötüyü görmeme ve iyiyi daha kolay anlamama yardımcı oluyor. Senin de dediğin gibi ' oku ' olan ilk ayetin ve Kuran'ın hatta hayatın temeli olan bu güzel eylemi temiz bir akıl ve vicdan ile yapmamak, yapamamak ne büyük bir kayıptır insanlar için.

Ya abi Cübbeli dediğin şahıs yanmaz! kefen satıyor. Ne bekleyebiliriz ki?
Yanmaz kefenden tut da azap meleklerinin azap etmemesi için nakşibendi tarikatının bilmem ne kolundanım dersen seni azap melekleri anında bırakır gibi saçma sapan tavsiyelere kadar her işin içinde. Bunlara inananlara da Allah akıl fikir versin inşaallah.

Yanmaz kefenden tut da azap meleklerinin azap etmemesi için nakşibendi tarikatının bilmem ne kolundanım dersen seni azap melekleri anında bırakır gibi saçma sapan tavsiyelere kadar her işin içinde. Bunlara inananlara da Allah akıl fikir versin inşaallah.
Abi sorma bunu savunanlardan birine en son kefen satma videosunu izlettim hala inanmıyorlar bir şeyler uyduruyorlar. Yazık..

Bu KORELİ'ler varya harbi adam yahu. Bi kere halden anlıyorlar. Oruç tutamadığım zaman dışarda yemek yiyeceksem ya gizlenerek yerim yada dikkat çekmemeye özen gösteririm. Ha tabi buna dikkat etmeyen insanlara da hiçbir şey demem sonuçta herkes kendine tutuyor herkes kendi nefsini sınıyor kısacası herkes kendine yaşıyor...

Koreliler Türklere karşı çok saygılı bir millet. Bunun nedeni bariz Kore Savaşı... Bireysel olarak Hyundai CEO'su çok mütevazi bir insan olduğu için bu şekilde eylemlerde olması kendisine + puan olarak geri dönüyor. Fuarda herkesle fotoğraf çektirmesi ve herkese karşılık vermesiyle de benim takdirimi kazandı. Adamsın MONG HYUN YOON! #hyundaiglobal #hyundaitürkiye

Ben bunu forumda paylaştım diye hatırlıyorum ama unutmuş olabilirim.

Bu metinde en çok hoşuma giden ise elin korelisi çinlisi japonu ülkesi her neyse bizim dinimizi anlamaya çalışıyor. Çalışanlarının ibadetini daha rahat yerine getirebilmesi için uygulamalar getiriyor. Evlerine erzak alabilmeleri için alışveriş çeki dağıtıyor. Bizim insanımız ise oruç tutmayan biri gördüğü zaman hakaret ediyor. Dövmeye gidiyor. Hatta dayak yiyenler falan da var.
Hocam pardon. Konuyu paylaştığını görmemişim. Başlığı açmazdım yoksa.

Lenovo A6020a46 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben de dayak yeme, hakaret meselesine inanmıyordum ama gözümle gördüm ve yaşadım. 5 sene önce Sivas'a hasta ziyaretine gitmiştik. Babamın eniştesi Almanya'da yaşıyordu, köye gelmişti. Orada rahatsızlanmış ve yoğun bakıma almışlardı. Bize haber verdiler düştük yola. Ramazan ayına denk geldi. Ben oruç tutmuyorum, annem babam da tutmaz. Sivas'ta özel bir hastane vardı adını hatırlamıyorum, merkezde. Ambulans ayarlayıp İstanbul'a getirmek için uğraştık o kadar ve haliyle de acıktık. Annem hastanın yanında kaldı biz de babamla bir şey yiyelim diye lokanta vs aramaya çıktık. Çoğu yer kapalı. Yoldan geçen birine lokanta sorduk yabancısıyız buranın diye, herif bize laf attı, hakaret etti bildiğiniz. Caddede polis vardı da çok ileri gitmedi. Düşünün şehirde aç kaldık köyde yedik yemeği :) Annem Sivaslıdır ama tövbeler olsun bir daha o şehire adımımı atmam..

Peki oruç tutup işçinin hakkını yiyen, her türlü çakallık peşinde koşan, mesai ücreti vermeyen üstüne sgk primlerini maaş üzerinden değil de asgari ücret üstünden yatıran patronlara ne diyeceğiz?
her koyun kendi bacağından asılır,
oruç tutmayanlara dinsiz, tutanlara da Müslüman diyemeyiz
Allah ile kişi arasında bir meseledir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...