oku tabiki ama sana anlatılanlar gibi değil kesinlikle 4 senelik üni bitirdikten sonra maaşın 2500 tl yi geçmez kendini çok iyi geliştirmen lazım ve kesinlikle ama kesinlikle okurken staj yapman lazımLojistik okumayı düşünüyorum bende okusammı![]()
oku tabiki ama sana anlatılanlar gibi değil kesinlikle 4 senelik üni bitirdikten sonra maaşın 2500 tl yi geçmez kendini çok iyi geliştirmen lazım ve kesinlikle ama kesinlikle okurken staj yapman lazımLojistik okumayı düşünüyorum bende okusammı![]()
kesinlikle katılıyorum. severek yaparDIM ama daha işe giremedikbir ay stajla ağzımıza bir parmak bal çalıp bıraktılar
üniversiteden mezun olacaksın dediler olduk, kpss den puan alacaksın dediler aldık, şimdi de askerlik yapacaksın demeye başladılar
4-5 çeşit lokomotif kullanıyoruz aslında. manevra lokomotiflerimizi saymıyorum . şu anda en çok envanterde DE24000 isimli orijini fransa olan ama artık 1960 lardan beri kullandığımız için her parçasını eskişehirde üretebildiğimiz lokomotifler var. yaklaşık 300 adet var. ihtiyar delikanlılarımız 2400 beygir gücünde 4 zamanlı v16 çift turbo motora sahip. (196?-2017 halen kullanıyoruz)
DE22000 lerimiz ki en sevdiklerim , klasik amerikanlar. 2200 hp gücünde 2 zamanlı v16 dan güç alıyor. bu makinalarda turbo yok. supercharger benzeri bir sistem var. efsane bir ses çıkarıyorlar youtube da bol bol video mevcutbunlardan elimizde 86 adet var. 1970 lerde alınmaya başlandı. ilk başlarda amerikadan direk gelen bir parti oldu. sonradan parçaları eskişehire geldi ve orada üretime başlandı. halen kullanıyoruz. özellikle yolcu trenlerine bu lokomotifler veriliyor. çok seri ve atik oldukları için
DE33000 ler; bunlar da 3300 hp gücündeler. 22000 lerden tek farkları yük katarı çekmek için tasarlandıklarından Turbo besleme kullanılması. ama ülkemizin demiryolu alt yapısı henüz bu gücü kaldıramadığı için yeni yeni randıman alınmaya başladı. yollar yenilendikçe gücünü yola patinaj çekmeden aktarabiliyor. 1990 larda üretimine başlandılar. tam sayılarını bilmiyorum ama 90 tane olması lazım elimizde.
şimdilerde amerikalılardan lisansını alıp yeni ürettiğimiz bir model var ki efsaneler efsanesi DE36000. 3600 hp gücünde ve son teknoloji kullanılıyor. biz bırakıyoruz kendi kendini idare ediyor aletama malesef elimizde 20 tane falan mevcut tcdd çok almadı bunlardan.
bunlar dizel motorlu olanlar. elektrikli olanlardan çok daha yüksek güçler elde edilebiliyor. 4300 hp, 6800 hp ve yhtlerde kullanılan 8000hp gücünde elektrik motorlular mevcut. otomobillerle kıyaslanamayacak seviyede güçlü bizim aletler![]()
valla ben de havacılık derken dispatch'lik olur, pilotluk olur, hava trafik kontrolörü olur, teknisyenlik olur vs. onlardan bahsetmiştimo bölümler hakkında bi bilgim yok yanlış yönlendirmek istemem.
efsane hepsiçok çok iyilermiş, yüksek hacimli ve yüksek silindirli dizel motorları severim, pek devir çeviremezler ama acaip bir dönme kuvvetleri var
v16 2 zamanlı olayı ilginçmiş
İstanbul'da adı lazım olmayan bir şirkette 6 senelik dispatch deneyimim var. Şu an işimi bıraktım. Yaz sonu anadolu taraflarında havaalanında bir sirkete girip dispatch görevimi sürdürmeyi planlıyorum.Bende seneye teknisyen olarak okuldan mezun olucam sizdemi okuyosunuz yoksa çalışıyomusunuz
havaalanlarında dispeçerlik nasıl işliyor ? her şirketin kendi elemanı mı oluyor ? genel bir kontrol birimi yok mu ?İstanbul'da adı lazım olmayan bir şirkette 6 senelik dispatch deneyimim var. Şu an işimi bıraktım. Yaz sonu anadolu taraflarında havaalanında bir sirkete girip dispatch görevimi sürdürmeyi planlıyorum.
Hayır her sirketin kendi elemanı oluyor.havaalanlarında dispeçerlik nasıl işliyor ? her şirketin kendi elemanı mı oluyor ? genel bir kontrol birimi yok mu ?
Hocam 9-7 çalışma saatiyle çalışabiliyorsan ne mutlu sanaYüksek mimarım. Şuan özel bir firmada çalışıyorum, bir yandan yarışma projeleri, freelance proje çizimi ve render işi yapıyorum. Ülkenin durumu kendi ofisimi açma riskini almamı engelliyor, ancak 9-7 çalışma saatleri de ruhumu daraltıyor. Bu pazar Ales'e giriceğim, 2 tane özel okuldan teklif var asistanlık için. 70 puanı geçersem asistanlığa devam, sonra doktora, prof. luğa kadar yolu var. Geçemezsem bir süredir iş yaptığım Alman menşeili bir firma yardımıyla ne olacaksa olsun deyip Almanya'ya gitme durumum var. 2017 çok şeye gebe.
Kendine iş derken ancak kendi evini yapmak tatmin eder. Piyasa hep kopi-pest uygulama projeleri. Daha kötüsü, müşteri beklentisi de genelde bu yönde.@berkertekin Aynen öyle. Ne yazık ki mimarlık sektörü böyle. Kendine iş yapmaktan hariç tatmin edici bir yanı yok.
Servis konusuda iyi. Asus ve Dell candırBimeks iflasın eşiğinde, Teknosa para kazanamıyor dükkan kapatıyor. Media marklar notebook satıyor ama bir vida bile sökecek kapasitade teknisyenleri bile yok. Allahtan hepsi burada var yoksa işler kesat olcak bizim.
Notebook almak istiyenlere tavsiyem. Piyasada bundan iyisi yok. Bu fiyata bu performans veren yok. http://www.hepsiburada.com/dell-ins...inabilir-bilgisayar-b6300w81c-p-HBV000002I022
4 sene organizasyon sektöründeydim. Konser tiyatro festival çocuk tiyatroları vs, Haziran 2015 öncesi hem öğrenciydim hem de aylıklı çalışıyordum pek bi tadı tuzu yoktu öğrenci oldğum için part time ücreti alıyordum. 23 Haziran 2015te şirketten ayrıldım istanbulda Türkiyenin en büyük bi firmalarından biriyle öngörüşme yaptım. Bayram sonrası başlamak üzere anlaştık. Haziran seçimleri sonrası terör olaylarıyla anlaşma yalan oldu. Kendi memleketimde ortak bi işe başladım. Önce belediye şenlikleri iptal oldu, sonra terör olaylarıyla birlikte biletli işleri de yapamaz hale geldik. Tam işleri toparlıyoruz derken bi patlama bi saldırı bizim işler iptal oluyordu. 2016 yaz sezonuna kadar bi şekilde ite kaka zarar etmeden ama kar da etmeden geldim. 2016 yaz sezonunda açıkhava tiyatrolarında 26 27 tane iş için anlaşma yaptık. Geçtiğimiz yılın kötü izlerini sileriz diye düşünüyorduk, ramazan süreci zaten durgun, ramazan bitti ilk oyun durgundu satışlar,ikinci tiyatro oyununun olduğu gün 15 temmuz darbesi oldu. Sonrasında ilk 20 gün hiç bir iş yapamadık bi 10 iş iptal oldu. Sonra ise inat edip iptal etmediğimiz hiç bir iş bilet satmadı. Kazanamadık. En son 26 ağustos 2016da oldukça büyük getiri beklenen büyük bir işten sadece 300 lira kazanınca sövdüm bıraktım işi.
Biraz da aile baskısıyla devlet kurumları için mücadele ettim. Şimdilik oldu gibi bakalım son aşamadayım..
İstifa ettiğim son sektörümle ilgili haber mi diyeyim isyan mı diyeyim bilmiyorum. Son yaşadığımız olay da dahil olmak üzere ülkemizde herhangi bir olay olması durumunda futbol müsabakaları tvlerde show programları diziler aksamadan devam ediyor. Ama konserler tiyatrolar çocuk tiyatroları iptal ediliyor. Benim gibi bu sektörden ekmek yiyen en alt kademeden en üst kademeye binlerce vatandaşımız var. Nasıl ki futbol müsabakalarında teröre karşı duruş gösterilip pankartlar sloganlar vs eleştri getiriliyorsa müzik etkinliklerinde tiyatrolarda da aynı şekilde tepki gösterilebilir. Neden yapılmıyor demiyorum müsaade edilmiyor. Konserler sadece eğlence yeri olarak görülüyor ama müslüm gürses neşet ertaş şarkılarıyla da efkarlanıp hüzünleniyoruz. Müzik eğlenmek değildir sadece, bazen haykırış, bazen isyan, bazen hüznün dışavurumudur... Tvde acun eğlence programları yaparken futbol musabakaları devam ederken dükkanlar açılıp herkes çalışmaya devam ederken sırf konser tiyatro etkinliklerini düzenleyenler mi yas tutacak ? Benim başka tutunacak dalım vardı tutunmaya çalışıyorum Allah'a şükür başka bir yerden nasibimi kovalıyorum ama bu imkanı olmayanlar ne yapacak? Şarkıcılar vs tonla para kazanıyor bi kere de kazanmayıversinler diyenler çıkacaktır. Orta bütçeli bir konser veya tiyatro oyunu için en az 30 40 kişi ekmek yiyor....