Citroen C3 Trafik Kazam :(

mertoffiziell

Mert
Asfalt Kurutucu
23 Ağu 2020
7
6
595
Türkiye
Marka
Citroen
Merhaba değerli arkadaşlar, başımdan geçen bir trafik kazasını sizlerle paylaşmak istedim. Dönüş yapacağım için en sağ şeritten 60-75km hız ile ilerliyordum; aynadan bir tane Audi’yi makaslaya makaslaya geldiğini gördüm hiç istifimi bozmadan devam ettim. Beni makasladı, gözümü açtım kapadım birden bi patlama sesi geldi. “Küttt” etti birşey tabi o an şokla ne oldu ne bitti anlayamadım araba ASR, ABS bilmem ne aklıma gelebilecek her türlü arıza ışığı yaktı. En sonunda bi baktım arkadan ses geliyor “krrrrrr” “krrrrr” şeklinde dedim herhalde vurdu, tekerlek işte çamurlağa sürtüyor. Baktım vuran kişi 100mt ileride dörtlüleri yanık bekliyor. Audi’de aynı şekilde. Bende güvenli bir şekilde yolu tıkamadan vuran araca doğru ilerledim durdum. Yanımda kız arkadaşım vardı, ilk ona baktım birşeyi var mı diye, iyi misin falan muhabbeti işte. İyi olduğunu anladım, kendime baktım birşeyim yok derken vuran araçtan bir bir dökülmeye başladılar. Patlayan airbag etkisiyle hepsi kendini yere attı. BMW’nin sanırsam bu tarz durumlarda otomatik olarak 112’ye haber veriyor. Çünkü çarptıktan rahat 4-5 dakika sonra ambulans geldi. Hemen akabindede polis arabası. Neyse ben onların yanına gittim onları kontrol ettim baktım birşeyleri yok; en sonunda dedim bir arabaya bakım ne oldu. Abi gitmez olaydım bir baktım lastik yok. Fırlamış gitmiş. Tabii 2. şok bu sefer. Hay dedim böyle işin şarap çömleğine. Allah razı olsun duran vatandaşlar yardımcı oldular getirdiler parçalanmış jantı, lastiği falan. Polisin gelmesiyle videolu ifademiz alındı. Raporu bizzat polis kendisi doldurdu. Takip mesafesini korumamaktan %100 olarak vuran aracı kusurlu buldu hakkıyla. İşin özeti ve küçük bir dipnot ile bitireyim. Bu zamana kadar Allah’a şükür ne bir kedi/kirpi/köpek ezdim, ne bir yayaya/araca çarptım. Vallahide hiç çarpmadım, hep çarptılar :D Ve diyeceğim şu, her erkek gazı/hızı sever; makasta atarsın yeri geldiğinde fakat onunda bir adabı vardır be. NFS oynamıyoruz ki kardeşim, vurduğun zaman replay yok; ya ölüm var yada maddi hasarı var. Olacağı varmış olmuş, sağlık olsun. Canımıza geleceğine mala geldi. Siz siz olun dikkatli olun, iyi ki hızım yoktu diyorum. Hızım 70 olmasaydı 110, 120 olsaydı eminim daha farklı bir senaryo yaşanırdı. 3 teker ile 100-150mt gittim yani bunu hızımdan kazandım. Hız kurallarına uyun, dikkatli olun. Bizim araca gelirsek 20k küsür tramer geçicek. Herhangi bir airbag açmadı. Arka dingilin kırılması, çamurluğun onarım değilde değişime gitmesi sebebiyle bi hayli şişik. Perte çıksa daha iyiydi dedim. BMW, tüm airbaglarini açtı, haliyle perte ayrıldı. Kaza fotoğraflarını ve faturayı aşağıda ekliyorum. Herkese hayırlı forumlar.



 

Alper45

Panpa
Beta Programı
8 Eyl 2016
2,075
3,074
4,070
26
Sen ne kadar dikkatli olursan ol, kazanın olacağı varsa oluyor işte. Geçmiş olsun, cana geleceğine mala gelsin. Yaralanma olmaması sevindirici.
 
  • Beğeni
Tepkiler: mertoffiziell

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,201
45,790
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Çok geçmiş olsun. Allah beterinden korusun. Allah kimsenin başına vermesin ama benim başıma böyle bir şey gelse kazada yaralanmadılarsa bile ben kendimi tutamazdım muhtemelen. Çalış, didin, bin emekle kendine bu pahalılıkta bir araba al sonra affedersiniz artistin teki gelip araca vursun. Hem canıma hem malıma kastetsin. Olan olduktan sonra bir şey yapmanın bir anlamı yok ama işte insan böyle bir şeye hırslanıyor. Normal bir kaza olsa hırslanmam, hiç bir şey demem. Kazadır ne yapalım derim. Ama bunun adı kaza falan değil. Canınıza bir şey olmadığı için sevindim. Ama aracınız içinse çok üzüldüm. Yerinizde olsam değer kaybı davasının yanında işi mahkemeye götürür, attığı o makasın bedelini tazminatla almaya çalışırım. Burada can birinci planda, para ikinci planda ama en azından yaptığı şeyin bedelini böyle ödesin.
 
Son düzenleme:

Basri Amca

Panpa
Beta Programı
20 May 2018
2,278
3,898
4,070
İstanbul
Marka
Ford
Çok geçmiş olsun, gerçekten aşırı sakin kalmışsınız ve bilinçli şekilde davranmışsınız. Muhtemelen olası böyle bir kazada kendimi tutamayabilirdim kaza sonrası. Allah beterinden korusun diyelim. Değer kaybını unutmayın aman..
 

ahmet.sahin

Profesör
11 Eyl 2016
85
55
1,010
28
Nazilli Elazığ Malatya Üçgeni
Marka
Renault
Bizim trafik konusunda ciddi eğitime ihtiyacımız var. Makas atmayı, hız yapmayı, yanlamayı marifet olarak görüyoruz ve yapılmaması gereken yerlerde yapıyoruz. Ne yazıkki olan dişinden tırnağından arttırarak araba alan insanların başına geliyor. Şimdi bu adamın ne suçu var? Hasar kayıtlı bir arabası oldu :( Geçmiş olsun hocam Allah beterinden saklasın.
 

mcb

Murat
Panpa
9 Ocak 2020
1,389
2
3,014
3,770
36
Avusturya
Marka
Mercedes
Çok geçmiş olsun. En önemlisi kimseye bir şey olmaması. Ucuz atlatılmış kesinlikle. Ben olsam kesinlikle tazminat davası açardım. Hem durduk yere bu korkuyu yaşattıkları için hem de aracınızda değer kaybı oluşturdukları için. Madem insanların hayatını böyle tehlikeye atıyorlar cezasını da çeksinler.
 

TuncYcl

Profesör
8 Eyl 2016
731
1,070
2,320
28
İstanbul
Marka
BMW
Cok gecmis olsun, 2016da basima gelen kazanin aynisi. O zamana kadar makas atan araba gorunce birakiyordum gitsin diye. O gun bugundur vaziyet aliyorum. Ya gazla uzaklasiyorum ya makas atilmayacak yerlere kaciyorum. Makas atan adam gorunce hizinizi bozmayin o size gore hesap yapiyor diyenler var, ya adam hesap yapmayi bilmiyorsa? Trafikte sizden baska her arac sizi oldurmeye calisan bir cocgudur, bu sekilde en guvenli yolculugu yapmis olursunuz bence. Cok cok gecmis olsun tekrardan.
 

selimcicekyurt

Selim
Profesör
10 Eyl 2016
767
1,137
2,320
23
İstanbul
Marka
Opel
Çok geçmiş olsun maalesef büyük kaza geçirmeden akıllanmıyor böyle tipler.
Cok gecmis olsun, 2016da basima gelen kazanin aynisi. O zamana kadar makas atan araba gorunce birakiyordum gitsin diye. O gun bugundur vaziyet aliyorum. Ya gazla uzaklasiyorum ya makas atilmayacak yerlere kaciyorum. Makas atan adam gorunce hizinizi bozmayin o size gore hesap yapiyor diyenler var, ya adam hesap yapmayi bilmiyorsa? Trafikte sizden baska her arac sizi oldurmeye calisan bir cocgudur, bu sekilde en guvenli yolculugu yapmis olursunuz bence. Cok cok gecmis olsun tekrardan.
Makas atan birinin hesap yapması imkansız. En sol şeritten milisaniyeler içinde kendini en sağ şeride atıp orayı görüp, hesap edebiliyorsa helal olsun. Bazen şol şeritte 60-70 ile gidip yol vermeyenler olunca mecbur kalıp kendimizi sağa atıyoruz illaki hepimiz. Problem bende mi bilmiyorum ama şeritleri bir bir geçerek ancak görüş sağlayabiliyorum.
 

THE TURK

Bahadır
Profesör
25 Ocak 2020
98
280
1,210
Türkiye
Marka
Renault
Çok geçmiş olsun,olan sizin gibi suçu olmayana oluyor,böyleleri yüzünden araca tramer işliyor vs.Üstteki mesajlarda bir hocamın dediği gibi yaralanmadılarsa da bende muhtemelen tutamazdım kendimi.
 
  • Beğeni
Tepkiler: mertoffiziell
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım