Coilover nasıldır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

2jzihtiyar

Reis
Beta Programı
23 Şub 2018
3,066
6,943
5,020
github.com
Marka
BMW
Sözlerimin sizinle alakası olmayacak. Fakat görünce bir iki şey eklemek istedim. Biraz ağır olacak kusura bakmasın forumdakiler, fakat bu gerekliydi.

"Ustalığında" sıkıntı var mı bilemem ama, piyasadaki çoğu tipin bildiğinin aksine, süspansiyon ve yay ayarı "ustalık" işi değildir. Mühendislik işidir. Bilmediği işe burnunu sokan, usta değildir.

Mühendisliğine dair en ufak bilgisi olmayan adamların yaptıkları amortisör, can güvenliği riski taşır. Can taşıyor bu. Otobanda kaymak gibi yolda düz gidiyor ya araba, başarı sayıyorlar. Hafif inişli çıkışlı , yer yer kasisli ve çukurlu yolda gazlayıp da bariyere sümük gibi yapışınca da arabanın hatası olur, yol kaygan olur vs vs.

Muayene niye var ? Arabayı oyuncak zanneden tayfa, hem kendine hem başkalarına zarar vermesin diye var. Deneme tahtası mı ulan bu, yok yayını soğuk pres yap, yok bakla kes, yok sanayide bilmemkim çıkıp da bilmemkaç tane arabaya modifiye yapmışmış, yok air süspansiyon vs vs böyle gider liste. Banane kardeşim kimlere ne uygulama yaptığından, uygulama yaptığı adamın bunu değerlendirebilecek bilgisi, altyapısı mı var da sözüne göre hareket ediliyor ?

Uygulama yapılınca "sekmiyor yahu" dedikleri arabaları arkadan izliyorum, at arabası gibi gidiyorlar.

Bir de kalkıp böyle uygulamaları yapanlar veya yaptıranlar çıkıp da modifiyeden yana ahkam kesmeye kalkıyor. Ne biliyorlar da ne anlatıyorlar Allah aşkına ?


Konunun özüne gelirsek, değil F10, hiçbir araca sanayi işi coilover tavsiye etmem. F10'a da spor süspansiyon namına, kendine ait olanlar haricinde önermem. Çünkü "spor bir araç" değil. E segmenti executive sedan olduğu gerçeği orada duruyor. He illa isteniyorsa, bilindik markaların süspansiyonlarını, eibach gibi yaylarla tavsiye ederim. İyi bir coilover aşırı pahalı kaçacaktır.
img-batakboyleoynanir-12.jpg
 

Reddington

Panpa
15 Eki 2016
1,809
1
4,131
3,770
İstanbul
Marka
MINI
Yakın zamana kadar işleri sadece arabayı yerLAN bir etmek için kesen, hortum geçiren, pressleyen ustalar, artık ayarlanabiliyor diye coil yapmayı öğrendiler.
Bu arabanın motor seçeneği nedir, ağırlık dağılımı nasıl, kullanım alanı nasıl, arbaanın genel tonajı nedir, hiç bir hesaplama vs yapılmadan, sabit sistemle üretim yapılıyor. arabanın dip basık olduğunda ağırlık merkezinin yere yaklaşıp, sadece bununla yol tutuş sağlanacağı sanılıyor. Bu sebeple 535i gibi bir arabaya ahmetŞtayn, mehmetŞtayn, hasanCoil gibi markalar takmayın, yazıktır. Bunlarla yol tutuşunu arşa çıkardım diyen adamla da hiç muhattap olmayın. O sert ve basık ayarları ile o arkadaşları İzmir otobanının viyadüklerinde, 160-170 ile bekleriz.
 

FuckTheFuelEconomy

Ali
Panpa
Destekçi
14 Ocak 2018
550
1,228
2,520
İstanbul
Marka
Hyundai
Önce soruma cevap verirsin ülkede coil denince akla gelen ilk iki markadan uzak dur diyon neye göre bu lafın indirim istedinde indirimmi yapmadılar konu nedir

Kardeş nedense türkiyede coil diyince aklımıza o iki marka gelmiyor onu n’apacağız? Bu platforda sanmıyorum ki kimse gitsin namiştayndan başarandan gidip indirim istesin arabasına taksın. Çöp markalar olduğu için bizim aklımızın ucundan bile geçmiyor onu takacağımıza hiç takmıyoruz daha iyi. Arkadaşlar neden çöp olduğunu açıklamışlar biz petrolheadiz apaçi değil. Arabamızın ön kısmı/altı kasise sürtünce orgazm olmuyoruz. Bizlerin amacı min zarar maximum fayda ile araçlarımızı performanslı bir şekilde yürütmek. 100-150 hp arabalarla uçtuğumuzu zannetmiyoruz. Çok paramız yoksa biraz alçaklık ve yatmaları engellemek istiyorsak gidip “KALİTELİ” spor yay alıyoruz. Paramız varsa yine ”KALİTELİ” coilover alıyoruz nedir kaliteli coil markaları blistein, kw, öhlins vs. Biz bu markaları yabancı olduğu için değil ”KALİTELİ” olduğu için kullanıyoruz. Bizde isteriz Türk mühendislerimiz kaliteli coil yapsın araçlarımıza takalım ancak şu an öyle bir seçenek yok. Bu arada ihtiyara demişsiniz ancak sizin üslubunuzda ciddi bir sıkıntı var kardeş, şu, bu burası kahvehane değil efendi düzgün bir üslupla iletişime geçeceksen geç; üslubunu değiştiremiyorsan bizimle muhattap olma. Kimse seni küçümsemek vs istemiyor sen kendi kendini küçültüyorsun.
 

Berkin

Reis
Yönetici
Admin
7 Eyl 2016
4,064
3
15,330
5,720
26
Istanbul
Marka
Honda
Herkes üslubuna dikkat ederse sevinirim.

Herkes gösterdiği saygı kadar saygı görür. Tüm üyelerden nasıl saygı görmelerini istiyorlarsa, o şekilde saygı göstermelerini rica ediyorum.

Gösterilmezse bizde gerekeni yaparız. İşlem uygulamak istemiyoruz. Mesajları okuyup yanıt vermiyorsak okumadığımızdan değil.
 
Son düzenleme:

Berkin

Reis
Yönetici
Admin
7 Eyl 2016
4,064
3
15,330
5,720
26
Istanbul
Marka
Honda
Mesajları sildim. Anlamakta zorluk yaşıyoruz sanırım. Üstteki mesajımı lütfen tekrar okuyun. Gerginlik tartışma atışma istemiyoruz.

Konuyu da kilitliyorum, başka yerde tartışmaya devam ederseniz işlem uygulayacağız.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım