Siz yine anlayamamışsınız. Ben sizin B segmenti sevginizi anladım. Benim bahsettiğim eğer Caravelle yakıt ve büyüklük olarak zulümse E serisi de 5 serisi de Zulüm fakat bol bol satılıyor demekti. Herkese tabiki hitap etmiyor fakat E serisi 5 serisi gibi araçlar kullanan 2.araç olarak da alabilecek olan orta gelir ve üzeri insanlardan bahsediyordum en başından beri bunu söylüyorum. Yani benim karşı çıktığım sizin yakıt ve park yeri eziyet olur bakış açınız. Bunu saçma buluyorum hiç de eziyet olmaz bolca aynı büyüklükte araçlar zaten yollardaÜstte yazdıklarımı okumadınız veya anlamadınız ki bunu yazmışsınız. Ben herhangi E sınıfı bir arabanın şehirde konforlu, pratik olduğunu yazmadım. Üstte yazdığıma bakabilirsiniz, "büyük araba, büyükşehirde ayak bağı" hele aile küçükse lüzumsuz.
Saydığınız araçlardan sadece Tiguan o pratikliği sunabilir. Pickupların şehir içinde yeri yok bana göre, zaten bir mahalle arasına gireyim dese dönemeyeceği sürüyle sokak var.
Yorumlarımı yaparken İstanbul özelinde yazıyorum, Caravelle-Amarok vb. ile gidip arabanızı Beşiktaş'ta vs. park etmeyi deneyin. Diğer arabalara 10 yer bulursanız, bunlara 1-2 ancak bulursunuz (C sedanların, D'lerin deneyip giremediği yerlere B sınıfını koyup devam ettiğim çok oldu bahsettiğim yerde).
Alhambra'nın karşısına ne yazmışım? Caddy. Caravelle ile kıyaslayan kim?
Çok iyi olmasına rağmen (öyle diyorsunuz) rağbet görmüyorsa iyi olmayan yanları vardır. Fikrime saçma demişsiniz de burada bana "saçma" gelen tek şey küçük aileye minibüs önermek. Üstte dediğim gibi, ancak ikinci araç olur uzun yola vs. kullanılır (ilk araçta ZOE gibi bir araç olursa çok da güzel olur). "Büyükşehirde" minibüs kullanan küçük ailenin de pek olduğunu zannetmiyorum.
Yeni yerleşim yeri olmayan çoğu yerde fiyat uçuşları yaşanmadı (yardımcı bir neden yoksa). Ataşehir dutlukken 150-200 bine alınan yerler şimdi 1-2 milyon lira oldu, ki nadir olan bu.
Biz de Tiguanları Hanımlar kullanıyor. Eskiden Micra Clio vb B segmentleri kullanıyorlardı alçak oluşlarından şikayet ettiklerinden Suv aldık rahat ettiler. Amarok u ise sonradan aldık keşke Tiguan yerine hepsini Amarok alsaydık dedik.
Keza Caravelle Tiguan Amarok 5 serisinden daha rahat kullanılan bir Otomobil. Hanımlar bizdeki uzun şase olduğundan çekiniyor fakat Yüksek olduğundan yola daha fazla hakim olunuyor ve daha rahat bir hal alıyor.
Sizin bakış açınız tecrübe etmediğinizden kaynaklı bir bakış açısı. Passat ve üzeri her Otomobilden daha rahat Caravelle bu benim için Çok Net. Minibüs görünümünden dolayı tercih etmeyene saygı duyarım fakat Rahat ve Kullanışlı olduğu gerçeği tecrübeyle sabit.
İster 2 kişi ister 4 kişilik bir Aile olun eğer B veya C hatchback kullanmıyorsanız Caravelle de çok daha rahat edersiniz. Hiçbir MPV Suv Sedan yerini tutamaz. Park Yeri veya Yakıtı bir 5 serisi vb araçla aynıdır. Yolda kullanım rahatlığı ise Passat ve üzeri her Otomobilden daha rahattır çünkü Yüksektesiniz. Ayrıca kimse 2 kişiye Caravelle al zaten demedi
Ben alçak oluşu nedeniyle B segmentinde rahat edemiyorum. Parkı rahat mı kesinlikle fakat sürüşü öyle değil. Park yerini dert eden Passat da Mondeo da Superb de Mercedes BMW Audi sedan da ALMAZ. Fakat satış rakamları Ortada biz park yerini dert eden bir Ülke değiliz Sedan Ülkesiyiz. Bu sebeple Park yeri ve Yakıtına Üzülen bakış açınız Çok Dar bir kesimi ilgilendiriyor
Ev konusunda yazdıktan sonra çok şey yazarım. Fakat @babayimben. Beyefendi üzerinden bir tartışmaya girmek istemiyorum.
Son düzenleme: