KAPALI Cruze hakkında bilgisi olanlar ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

E.ackgz

Asfalt Kurutucu
9 Haz 2019
24
5
595
24
Herkese merhaba. Chevrolet cruze kullanan veya deneyimi olan arkadaşlar araç hakkında bilgi verebilirler mi ? Araç nasıl + - yönleri neler , kronik problemleri , yakıtı vs. yazabilirseniz sevinirim. İyi forumlar.
 

Toprak

Toprak
Faforitçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
6,824
26,081
5,720
Ankara
Marka
Skoda
Kaporta parçası bulmada problem yaşanmaz mı ?
Herşey markanın çekilmesi değil ki yukarıda da yazdım tek bir kasası ile 1000+ilan olan bir araba bu. Mondeonun tüm kasaları toplamda p civar. Citroen c elize biraz daha fazla. Yani marka çekildi ama piyasada bu denli çok olan bi arabada parça sıkıntısı çok uzun bir süre olmaz.

Marka kendisi 10 yıl servis ve parça garantisi verdi ülkeden çekilirken ama bu parça garantisi kendi servisleri için geçerli. Yedek parçacılar müşteri olduğu sürece satacaktır.

Ek olarak ben günümüzle alakası olmayan 26 yaşında toplamda 300den az ilanı olacak yaygınlıkta favorite hemen hemen her aradığımı buluyorum sanmıyorum ki bi cruze 2030dan önce parça sorunu yaşasın :D
 
Son düzenleme:

lozlevent

Levent
Profesör
9 Mar 2017
582
844
1,820
Marka
Ford
2.0D otomatik 2010-2012 model 100 bin km civarında araçlar 50-60bin fiyat bandında geziyor. Emsallerine göre çok uygun değil mi sizcede? Hakikaten alınıp binilesi gibi duruyor.
 

gokglsy

gökhan
Profesör
22 Ağu 2019
632
638
1,820
26
trabzon
Marka
Ford
hatırladığım kadarıyla 2015 yılında antalya konyaaltı kemer yolu üzerinde opel ve chevrolet birlikte bayisi vardı tek bina altında 2sininde showroomu o zaman opel astra hb içine binmiştik ve araç küçük gelmişti ve bayidekiler cruze bakın demişlerdi aynı motor parçalarını kullanıyor demişlerdi sonra internet üzerinden avrupa pazarından çekilecek diye haberler olduğu için vazğeçmiştik chevrolet küçük sıkıntıları olsada fiyat performans arabası parasının hakkını veriyor
 

alfhonso

Hakan BIÇAK
Eski İnfazcı, Yeni Eğitici
Yönetici
Admin
9 Eyl 2016
24,617
1
64,386
6,820
34
Denizli
Marka
Mercedes
2.0D otomatik 2010-2012 model 100 bin km civarında araçlar 50-60bin fiyat bandında geziyor. Emsallerine göre çok uygun değil mi sizcede? Hakikaten alınıp binilesi gibi duruyor.

kesinlikle öyle. 50 bin liraya full donanım 1.6 otomatik sunrooflu falan alıyorsun
 

Needforsleep

Senkromeççi
23 Ağu 2019
6
3
70
Marka
Chevrolet
Ben 2015 den beri kullanıyorum oldukça memnunum, 1.6 manuel vites ve lpgli :) brc lpg kiti var üzerinde yakıt olarak hiç ölçmedim bu güne kadar, hep 50 liralık gaz atanlardanım :) o yüzden yakıtı hiç problem etmedim.Bir ara benzinde kullandım şehir içi hafif trafikte ortalama 7.3 litre yaktı dur kalk trafiğe girince hemen 8.5 9 a fırladı tabiki sonradan ama normaldir diğer atmosferiklerinde aynı yaktığını düşünüyorum.Lpg de kullanırken yol bilgisayarı 10.5 litre ortalama gösteriyordu.Kısacası yakıtı böyle işte.

Lpg düzgün takıldıysa hiç sorun çıkarmaz benim aracım 60bin km dir lpgli çok şükür şuana kadar hiçbir sıkıntı çıkarmadı subaplar.Fakat başka sıkıntılarıda yok değil, var tabiki bir takım problemler fakat çözülemeyecek yada aşırı maliyetli sorunlar değil.Bir kere yaptırıp bir daha sorun yaşayamacağınız türden problemler bunlar.

2015 den beri arabaya yaptığım masraflar şöyle oldu;

# Artık önceki sahipleri nasıl kullandıysa; 85 binde baskı balata bitti debriyaj bilyası dağıldı ayrıca.Debriyaj pedalı dipde basılı kalmıştı :) 600tl ye hallettik sanayide.

# Araçta çekiş düşüklüğü vardı biraz ve dizel gibi ses çıkarıyordu, eksantirik dişlilerinde problem oldu.İki eksantirik dişlisi değişti orjinal parçaları ile ve bir tanesi bin tl toplam 2 bin tl masrafı oldu.

# termostat açık kalıyordu termostat değişti komple. 300 lira


Başkada bir arızası olmadı aracın zaten öyle sürekli arıza çıkaran bir araç değil.Ayda yılda bir böyle denk geliyor işte birşeyler istiyor makina sonuçta eskiyor kullandıkça.Zaten atmosferik motor pek bir şeyi yok çok basit makina.

Evet araba hızlı bir araba değil ama çoğu hantal ve gitmiyor denilen aracın eksantirik dişlisinde bir problem olduğunu düşünüyorum, çünkü ben aracı yaptırdıktan sonra çekişi inanılmaz derecede arttı.

Şöyle söyliyeyim d100 avcılar istikametinde giderken virajlı bir rampa yol var bilirsiniz eskiden orada üçüncü vitese kadar düşmek zorunda kalırdım.Şimdi beşinci vitesde banamısın demeden çıkıyor makine.

Eğer ikinci el cruze alacaksanız ilk çalıştırmada gelen eksantirik dişlilerinin sesine dikkat edin, motor sıcak iken anlaşılmayabilir motor soğukken belli eder sesini dizel gibi gar gar ses yapar.Onun dışında ben kronik bir problem görmedim araçta.

Subap konusuna gelince ben opel odak da yaptırıyorum aracın tüm bakımlarını.Eksantirik dişlileri değişirken dedim eğer gerekiyorsa subaplara da bakalım onlar da değişsin dedim ama usta gerek olmadığını sağlam olduğunu söyledi ve bu araç 60 bin km dir gaz da gidiyor.

Sanayide özel bir servisten fiyat almıştım subap sorununu çelik subap takarak 1.500 liraya hallettiklerini söylediler.

Yani özetle bu aracı alacaksan iyi kontrol ettir motorunu ve kenarda üç beş kağıt birikmişin bulunsun.

Hiç sorun çıkarmayan araba dünyada yoktur herhalde, her arabanın bir derdi var işte.En azından bu aracın bu modelin cruzun dertleri öyle altından kalkılmayacak yada çözümü olmayan dertler değil.Üç beş bin harcarsın araba sıfır gibi olur zaten binersin devamlı.50 liralık gaz atar gezersin kafana takmadan yakıtı.Yani asgari ücretli çalışan bir işçi olarak beni zorlamıyorsa bu araç sizi hiç zorlamaz.

Parça konusuna da değineyim, aracın her türlü orjinal parçası şuan yetkili serviste var.Ancak malum yetkili servis pahalı.Mesela stop lambası lazım oldu bana, orjinal stop lambası yetkili serviste bin lira ancak ben gittim sanayiden birebir aynısını yan sanayi ürün olarak 280 liraya aldım.

Yan sanayi olarakta her türlü parçasını rahatlıkla bulabiliyorsun ucuza.Parçacıya gidiyorum diyorum şu parça lazım diyorum adam depoya bakıyor eğer yoksa hemen telefon açıyor yarım saat içinde kargoyla geliyor.Mesela sağ ön far aldım geçen gün 450 lira kargo parası dahil.

İleride ne olur bilinmez ama en az bir 10 15 yıl daha parça problemi olmaz diye düşünüyorum.O yüzden bence alınıp binilir.
 

atoprak

Aydın
Panpa
5 Kas 2016
1,589
2,193
2,520
Aalsmeer
Marka
Yok
Eskiden çalıştığım şirketteki yakın arkadaşım kullanıyordu.

Arkadaşlar belirtmiş gerçi ama o da yakıtından şikayetçiydi, hiç elletmedi, sadece benzinle kullandı. Onunki 128hp idi diye hatırlıyorum.

Yakıt dışında sanırım çok bariz, buram buram kokan bir kötü yanı yok ...

He bu arada şanzımanı tam otomatik ve gayet ağırkanlıdır. Arkadaşımın aracında arıza yaptı ve beyin ünitesi çok ciddi rakama değişmişti.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım