Dolar / Euro / Altın / Borsa Bilgi Paylaşım Konusu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben bir muğlalı olarak turizm sektörünün içindeyim akrabalarımın çoğu otellerde yönetici. Örnek verecek olursam şahsen karşılaştığım bir durum turistler bodrum merkez kordununda gezemiyor. Ya para isterler ya taciz ederler ya da görüntüyü bozarlar 200 tane insanı otogarda yatarken hayal et? :) ya da banklarda yeşillik alanlarda ailelerin eşyalarını çadırdan evlerinin olduğunu ve ya don atlet uyuduğunu düşün ve bunlar 1 yada 2 kişi değil yüzlerce onu bunu bırak sahillere vuran cesetlere ne demeli :) insanlar cesetleri gördükçe denize giresi gelmiyor çoğu kaçmayı düşünüyor.

Ben bir muğlalı olarak turizm sektörünün içindeyim akrabalarımın çoğu otellerde yönetici. Örnek verecek olursam şahsen karşılaştığım bir durum turistler bodrum merkez kordununda gezemiyor. Ya para isterler ya taciz ederler ya da görüntüyü bozarlar 200 tane insanı otogarda yatarken hayal et? :) ya da banklarda yeşillik alanlarda ailelerin eşyalarını çadırdan evlerinin olduğunu ve ya don atlet uyuduğunu düşün ve bunlar 1 yada 2 kişi değil yüzlerce onu bunu bırak sahillere vuran cesetlere ne demeli :) insanlar cesetleri gördükçe denize giresi gelmiyor çoğu kaçmayı düşünüyor.

Bunlar tabii ki etken durumlar, o konuda hemfikiriz.Muğla'da yaşamıyorum, turizm sektörü faaliyet alanım değil.Yani sizin kadar konuya hakim değilim..Sadece istatiksel olarak yaklaştım konuya ; sizin dedikleriniz ne kadar etkiledi, diğer değişkenler ne kadar etkiledi..Önemli olan o

Bunlar tabii ki etken durumlar, o konuda hemfikiriz.Muğla'da yaşamıyorum, turizm sektörü faaliyet alanım değil.Yani sizin kadar konuya hakim değilim..Sadece istatiksel olarak yaklaştım konuya ; sizin dedikleriniz ne kadar etkiledi, diğer değişkenler ne kadar etkiledi..Önemli olan o
Tabi ki ülkenin tek döviz girişi turizm değil ama en önemlisi bu durumdaydı sonuçta 3 tarafımız denizlerle kaplı :)

Merkez bankası faiz kararını açıklamış, değişiklik yok aynen devam diyor. karar sonrası dolar 3,54e çıktı yorumları alalım beyler

Fed'in 3 faiz artırımı gerçeğini unutmayalım.
Ben 2017 yılı içinde 4tl'yi bulacak diye düşünenlerdenim.
Bakalım uzun vadede neler olacak.

.

Ekli dosyalar

• 20170110_222351-01.jpeg
    20170110_222351-01.jpeg
    221.6 KB · Görüntüleme: 179
Iki yıl içinde paradan bi sıfır atarak durumu tekrar dengeleriz.. şaka bi yana haftasonuna dolarda rabia yapacak bize

vallahi böyle duruyor :S Goygoyu bi tarafa durum harbiden çok kötü
Olan halkın elindeki dolara oldu rte yanlış yönlendirildi halkın para piyasası konusunda cumhurbaşkanını dinlemesi zaten tam bi saçmalık vatandaşın bozdurdugu dolar okyanusta damla etkisi yarattı. Günden güne fakirlesiyoruz yavaş yavaş alismamiz gerekiyor bu duruma

Dün merkez bankasının müdahalesiyle 4 kuruş düştü dolar malum, sonra 10 kuruş arttı o ayrı, merkez bankasının o müdahalesi 1.5 milyar dolarmış. halkın elindeki dolar devede kulak

Hala meksika gibi olmamamız günlük hayatın patlayan bombalar çatışmalar dışında fazla etkilenmemesi birlik beraberliğin göstergesi geleceğe dair küçükte olsa bir umut var

GT-I9305 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hala meksika gibi olmamamız günlük hayatın patlayan bombalar çatışmalar dışında fazla etkilenmemesi birlik beraberliğin göstergesi geleceğe dair küçükte olsa bir umut var

GT-I9305 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tam tersi de düşünülebilir, halk tepki göstermiyor. Dünya yansa yıkılsa umrunda değil, şehit cenazesinde dua edip teröre lanet okuyup dönüp hiç bir şey olmamış gibi devam ediyor hayatına. Tamam, terörün amacı halkın günlük yaşantısını engellemek, ülkeyi yaşanılabilir olmaktan uzaklaştırmak ama dolar 10 kuruş arttığında yazar kasa fırlatan, gezi sürecinde 20 kuruş arttığında palayla sokağa koşan esnafın 4 lirayı geçen euroya 4 liraya koşan dolara tepki göstermiyor oluşu beni şaşırtıyor şaşırtıyor

Edit: O kadar şaşırmışım ki bi kere yazmak yetmemiş.

Anlayamadığım bir mevzu daha var, tvlerde ekonomi uzmanı olduklarını iddaa eden kişiler dövizdeki yükselmeyi yorumluyorlar. Arada bi göz ucuyla bakıyorum, dövizi ekonomiyle uzak yakın alakasız yorumluyorlar, darbenin 2nci ayağı diyorlar. Ama bunu ekonomiye dayandır'a'mıyorlar. Sanki feto dolara hadi yüksel diyormuş euroya hadi yüksel bu ülkeyi karıştıralım diyormuş gibi anlatıyorlar. Aman merkez bankası faiz arttırımı yapmasın diye bağırıyorlar. Esnafa sermaye arttırın işleri büyütün diyorlar sicil affı gelecek diyorlar. İyi güzel hoşta esnaf şu kriz ortamına nasıl güvenip riske girsin ki ? Dolarla makina alan, dolarla hammadde alan esnaf&sanayiici doların şu rakamlarına yapacağı üretimle nasıl satabilecek ? Dünyadaki diğer firmalarla şirketlerle nasıl başa çıkabilecek ?

Edit: son durum

1fe20e67ba9ce0291c09e3c17b2980da.jpg

Son düzenleme:
Zamanında dolarları alacaktık. Şimdi bozdurup zengin olmuştuk. Evi arabayı satıp dolara girmek lazımmış. Hata etmişiz...
Elektroniğe el süremez olduk. Millet her son dakika alt yazısında ya kriz haberi ya da bomba vs. haberi bekliyor. Sonumuz hayrolsun.

Benim babam Euro ile ithalat yapıyor ve ithal ettigi malı satıyor. Adam şimdi nasıl ithalat yapacağını, nasıl satacağını, zam yapmadan nereye kadar gideceğini, zam yaparsa müşterilerin ne tepki vereceğini, bizi nasıl geçindireceğini düşünüyor kara kara. Kriz kapıda hatta şu anda krizdeyiz. Dünya kadar borcumuz var allah sonumuzu hayır etsin. Şu anda bir dilek hakkım olsaydı ev ve araba borcumuzun olmaması olurdu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...