panpilotam seviyorum seni <3 sırf muhalefet olsun diye yazmıştım :sKardeş sanayinin kalbinde yaşıyorum, dediklerinin hepsini yaşayarak görüyorum. Zaten onların yapmaları gerekenler ayrı. Gidip santrali fabrikayı bombalayamayız, en fazla şikayetler başvurular yapılıyor. Ama göz göre göre bireysel sığırlık yapana da sen napıyorsun diye sorarım. Gücüm o kadarına yetiyor.
Eline sağlık hocam. Benden daha sakin şekilde çok güzel açıklamışsın. Darısı başımıza...Bir ek yapayım, benzinli olsun dizel olsun tüm araçlar atmosferi kirletiyor. Co2 salınımı yaptığımız için bu küresel ısınmada hepimizin payı var. Yalnız bu dpf'yi iptal eden kişiler genel olarak atmosfere yaptığından bağımsız olarak direkt çevredekilerin sağlığıyla oynuyor. Ne için? Galiba faydaları araba az daha atik oluyormuş, 0.2-0.3lt kadar az yakıyormuş, bir de o parça masraflı bir şeymiş ondan iptal ettiriyorlarmış. Ee dizelin az yakmasının bir götürüsü olmalı değil mi? Bunu karşılayamayacaksan hiç bulaşma, Avrupa'da falan yapsalar bunları herhalde kan alırlar. Darısı başımıza.
valla ergen drıve dedın su bu dedın bagrımıza bastık su baslıktan sonra sevemedım ben senı bevallahi şimdi çevre egzoz gazlarıymış şluymuş buymuş zerre umrumda değil zaten son zamanları yavrucakların bırakın yaksınlar. kutup ayıları ölüyorsa banane diye bi şarkı yapmış adamın çevreci cümleler kurması beklenmez tabi.
valla ergen drıve dedın su bu dedın bagrımıza bastık su baslıktan sonra sevemedım ben senı be
valla şimdi aksini söylesem yalan söylemiş olurum. ama dediğim gibi şu zamanlar içten yanmalılar hele bide hibritlerin gelmesiyle dizeller son jubilelerini yapıyor. sonrasında çok arıyacaz. hani derler ya ''bidaha mı gelecez dünyaya'' ha işte bir nevi '' bidaha mı binecez dizele ''valla ergen drıve dedın su bu dedın bagrımıza bastık su baslıktan sonra sevemedım ben senı be
Öncelikle merheba 2 yıldan uzun süredir burdayım ve neredeyse yazılan her konuyu okudum bu yazıyı da ona göre yazıcam yanlış anlama lütfenvalla şimdi aksini söylesem yalan söylemiş olurum. ama dediğim gibi şu zamanlar içten yanmalılar hele bide hibritlerin gelmesiyle dizeller son jubilelerini yapıyor. sonrasında çok arıyacaz. hani derler ya ''bidaha mı gelecez dünyaya'' ha işte bir nevi '' bidaha mı binecez dizele ''
Uzun vadede çıkaracaklarını herkesin düşünmesini beklemiyorum. Herkesten o duyarlılığı bekleyemiyorum ama trafikte biber gazı sıkar gibi egzoz dumanı sıkarak insanları direk olarak zehirleyenlere de hoşgörüyle yaklaşamıyorum.Biz doğayı ve dünyamızı sevmedikçe, korumadıkça onun bu iyi niyeti zamanla körelip hepsinin acısını yine bizlerden çıkaracak. Ağaç dikin ve böyle anlık zevkler uğruna emisyon azaltıcı şeylerin iptalini yapmayın.
Hobaa herkes greenpeace e bagladı. Neyse bi rahatlatim sizi dpf tikanip ariza vermedikce dusunmuyorum. Ha doldugu zaman da... neyse baslik iyi gerilmis
Ben dizel almıyorum meselâ çünki bakamam dizele bakamazsamda sinek ilaçlar gibi insan zehirlerim ha ben modifiye yapmadımmı 5 yıl önce babasını a5ime yaptım 5bine degilde 50bine mâl oldu bende ona göre araç aldım gittim orj borla sipariş ettim millet gibi düz boru çektirmedim hem ses hem performansın kralını aldım gidip titanyum piston kolu piston krank sipariş ettim dereceli egzantrik aldım ayarlı süspansiyon aldım etrafıma bakıyorum parasının hepsini araca yatırıyor sonra sanayi işi modifiyeye madem modifiye yapacan ona göre araba alacan kenarda paran kalacak gidip düz boru çektiriyorlar ara bas bas bağırıyor bir yere gittiği yok ses ve çevre kirliliği cabası, yay kestiriyor hayvan gibi tabanlı jant lastik takımı alıyor oda replika ilk keskin dönüste takla atıyor yoldan çıkıyor millerin canına malına kasıt ediyor gercekten modifiyede bilgi işiO kadar mesaj yazılmış ama konunun greenpeace olmadığını anlamamışsın veya anlatamamışız.
Dizelin akciğer hastalığı yapma olasılığının fazla olduğu kanıtlanmış bir şey, bunu destekleyen bir araştırma var zamanında ABD'de kamyoncular üzerinden araştırma yapılmış (benzinli kullanan-dizel kullanan).
DPF bu zehirli gazın etkisini azaltmaya yarıyor. Onu çıkarırsanız olduğu gibi o zehri havaya salmış olursunuz. Hiç koah hastası birini gördünüz mü? Koahtan vefat eden iki kişi biliyorum biri akrabamdı biri eski komşumuz. Günde bir kaç defa öksürük krizlerine giriyorlar, nefes darlığı çekiyorlar, bir kaç merdiven bile çıkınca nefes nefese kalıyorlar vs (bu hastalıkla ilgili kamu spotu dönüyor illaki görmüşsünüzdür sigara bırakmayla ilgili).
Önceki mesajında "dizeller jübile yapıyor" demişsin. Kimsenin dizel kullananlara bir şey dediği yok. Çok km yapanlar için Türkiye şartlarında en uygun seçenek o kalıyor. Laf söyleme amacımız dizel arabanın orijinalinde olan parçasını söktürerek çevredekilerin zehirlenmesi.
Şimdi bir arabanın dpfsini iptal ettirdik diye milleti koah mı yapacağız diye düşünmeyin. Bir bir bir diye toplanıp binler oluyor, o da ciddi bir kirlilik yaratıyor. İnsanları bilgilendirip ne kadar kişiyi vazgeçirebilirsek kârdır.
@OzanDnzKonu karbondioksit değil azot oksit. DPF, NOx oranını %80'e kadar azaltmaya yarıyor. Boşuna o kadar co2 ile ilgili yazmışsınız.Madem doğrusunu yaptınız, o kadar mühendis onlarca markanın altında toplanıp boşuna kafa patlatmış bu işe, direkt olarak böyle bir filtre takmayarak çözümü bulabilirlerdi değil mi ama?
@floppydriveYasalardan önce bir de insanın kendi değerleri var. Bile bile kanserojen maddeyi salmak o kişiye doğru geliyorsa bir şey diyemem, bence etik değil. Hakaret etmiyoruz, küfür etmiyoruz, bir şey demeye hakkınız yok demenizin amacını anlayamadım, bu kadar mesajın amacı bilinçlendirmekti, Türkiye'de yalan yanlış, sonucu düşünülmeden o kadar çok yanlış iş yapılıyor ki. Yoksa söktürmeye gidenin elinden tuttuğumuz yok, bile bile söktürüyorsa hâlâ kendi bileceği iş. Ama boşa yazdık maalesef, konu sahibi işi dalgaya vurmaktan başka bir şey yapmadı.