DSG hakkında

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RYAN7R
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

2013 sonrası üretilmiş yetkili servis bakımlı DSG şanzımanlı bir VAG almaya

• Değer

• Değmez

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bildiğim kadarıyla markanın onay verdiği her parça ve servislerine yaptırdığı her işlem garanti dahilindedir. Misal aracına dokunmatik multimedya ekranı taktırıyorsun ve yetkili servis hem o ekrana garanti veriyor hem de aracın normal garantisi devam ediyor.

Garanti devam ediyorsa eğer orjinal Mubea markalı yaylar takılır geçilir.Hem de kafam ağrımaz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Garanti devam ediyorsa eğer orjinal Mubea markalı yaylar takılır geçilir.Hem de kafam ağrımaz.

Yapan yapar tabii.. Yayları sevdiyse, beğendiyse, eicbach ya da vogtland kalitesinde olduğuna kanaat getirdiyse yapar tabii. Ama burada mevzu yay, amortisör, yazılım v.s değil. Dediğim gibi mevzu riski paylaşmak, yetkilinin insafına iyi niyetine bırakmamak durumu. Bazen sırf satış sonrası hizmetin kalitesizliğinden, firmanın müşteriye güven vermemesinden dolayı çok iyi bir ürünü bile almaktan vazgeçebilirsin. Bu işin %50'si ürünün kalitesiyse geriye kalan %50'de firmanın müşteriye verdiği güvendir.

Yapan yapar tabii.. Yayları sevdiyse, beğendiyse, eicbach ya da vogtland kalitesinde olduğuna kanaat getirdiyse yapar tabii. Ama burada mevzu yay, amortisör, yazılım v.s değil. Dediğim gibi mevzu riski paylaşmak, yetkilinin insafına iyi niyetine bırakmamak durumu. Bazen sırf satış sonrası hizmetin kalitesizliğinden, firmanın müşteriye güven vermemesinden dolayı çok iyi bir ürünü bile almaktan vazgeçebilirsin. Bu işin %50'si ürünün kalitesiyse geriye kalan %50'de firmanın müşteriye verdiği güvendir.

Kesinlikle doğru.Mesela Apple garanti bazı durumlarda acaip iş görüyor.Aynı durumda ise Samsung kullanıcı hatası diyip geri yolluyor.Beklediğin süre ise cabası oluyor.Mubea yay kullananlar çok memnun.Firma ile birlikte geliştirilmiş bir yay zaten :)

Kesinlikle doğru.Mesela Apple garanti bazı durumlarda acaip iş görüyor.Aynı durumda ise Samsung kullanıcı hatası diyip geri yolluyor.Beklediğin süre ise cabası oluyor.Mubea yay kullananlar çok memnun.Firma ile birlikte geliştirilmiş bir yay zaten :)

Sırf bu sebepten sonraki cihazımda apple alabilirim. Dediğim gibi satış sonrası hizmet hayati derecede önem taşıyor. İnsanlar arızadan korkmuyor, arızanın riskini kullanıcının üstüne yıkan firmaların tavrından korkuyor. Bazen güzel bir üslupla bir özür ve müşteri haklıysa onu mağdur etmeden doğru bir problem çözümü o firmaya ömürlük müşteri kazandırabilir. Maalesef biz ülkece bu anlayıştan o kadar uzağız ki gelen geçen tüketiciye vuruyor. Neyse, hayırlısı olsun inşaallah herkes hakkında :)

Sırf bu sebepten sonraki cihazımda apple alabilirim. Dediğim gibi satış sonrası hizmet hayati derecede önem taşıyor. İnsanlar arızadan korkmuyor, arızanın riskini kullanıcının üstüne yıkan firmaların tavrından korkuyor. Bazen güzel bir üslupla bir özür ve müşteri haklıysa onu mağdur etmeden doğru bir problem çözümü o firmaya ömürlük müşteri kazandırabilir. Maalesef biz ülkece bu anlayıştan o kadar uzağız ki gelen geçen tüketiciye vuruyor. Neyse, hayırlısı olsun inşaallah herkes hakkında :)

Ben yaza 6s imi satıp hepsiburadadan ithalatçı garantili note8 düşünüyorum 3200-3300 e.2.apple telefonum garanti kullanma ihtiyacı duymadım hiç Allah kullandırtmasın :)

Mercedes-Benz'in çift kavramasını sürekli kullanıyorum. Hem A serisinde, hem GLA'da hem de CLA'da. Genellikle A serisinde olan olay şu:
Saçma yerlerde inanılmaz sert vites düşürüyor (gerçekten konforsuz derecede sarsıntılı), ilk gaz tepkisi ve manevralardaki gaz tepkisi gerçekten çok kötü.
Bunların hepsini avrupada yapan bir otomobil Türkiye'de ne yapar hakikaten tahmin edemiyorum ( Hepsinin kiralık araç olmasının da etkisi vardır).

DSG'nin bu kadar kötü bir şanzıman olmadığını söyleyebilirim. Fakat yine de dikkatli olmak lazım. Doğuş Oto, ikinci servisini 11 binde yaptırmış bir Passat'ı garanti dışı bıraktı. Neden? 1000 km'de servise giren aracın 10k sonra servise gelmesi neden yanlış? Bunun dışında servis ihtiyacı uyarısı da vermemiş araç. Kullanım kılavuzunda 9.000'de gelin yazıyormuş, bu sebeple garanti dışı kaldı. Böyle gereksiz işlerle uğraştırma ihtimali olduğu için, ben DQ200'e pek güvenemiyorum. Zaten sorun çıkardığı %100 gerçek. Evet geliştirmişler, evet uğraşmışlar fakat daha yeni 1.4 TFSI A4 alan biri DSG'nin olması gerektiği gibi çalışmadığından söz ediyordu.

Tabii ki çok satılıyor, satılmaya da devam edecek. Fakat özellikle bizim gibi otomobilde anlayan insanlar, şanzımanın kırılgan hissettirmesini bile kendine dert edecektir. @Ozgur Gunes hocam yanlış hatırlamıyorsam sizin biraz yazılım tecrübeniz de vardı. Bu şanzımanda yazılım topuna hiç ama hiç girmemek lazım. Dizel bir Fabia'nın da performans olarak sizi tatmin etmemesi halinde, DQ200 ile yazılım yaptırmanızı önermem.

@atoprak @Cenk @Garaj TV ya beyler siz neden bu kadar seviyeli ve saygılı şekilde görüş bildiriyorsunuz DSG konusunda ya :D Ağlamak istiyorum :p
Benim görüşüm dsg'ye bile bile lades dememek üzerine şekilleniyor, özellikle kuru kavramalara hiç sıcak bakmıyorum. Belki bir araba alıp 5 yıldan az kullanmama, tepe tepe kullanma alışkanlığından ötürü uzun ömürlülüğe fazla önem vermemden kaynaklanıyordur. Her yıl araba alıp satan biri olsam belki ben de dsg'nin arıza potansiyeline takılmazdım. :)

Her şeyin karşılıklı avantajları var onu tartışıyoruz ne güzel aman bozulmasın :)

Şanzıman yazılımı atan bir yabancı firma gördüm nette... ingilizdi sanırım... neyse... dq200 için olumlu yanlarını okuyorken cidden iştah kabarıyor ... sonra olumsuz yanlarını da yazmışlar ve şanzıman ömrü, yanlış hatırlamıyorsam baskı balata, ömrü azalıyor yazıyordu... bu işlere girmemek lazım bence de ..ben araç ile oynarım diyen için değil bu kadar ileri teknolojiler diye düşünüyorum

Mercedes-Benz'in çift kavramasını sürekli kullanıyorum. Hem A serisinde, hem GLA'da hem de CLA'da. Genellikle A serisinde olan olay şu:
Saçma yerlerde inanılmaz sert vites düşürüyor (gerçekten konforsuz derecede sarsıntılı), ilk gaz tepkisi ve manevralardaki gaz tepkisi gerçekten çok kötü.
Bunların hepsini avrupada yapan bir otomobil Türkiye'de ne yapar hakikaten tahmin edemiyorum ( Hepsinin kiralık araç olmasının da etkisi vardır).

DSG'nin bu kadar kötü bir şanzıman olmadığını söyleyebilirim. Fakat yine de dikkatli olmak lazım. Doğuş Oto, ikinci servisini 11 binde yaptırmış bir Passat'ı garanti dışı bıraktı. Neden? 1000 km'de servise giren aracın 10k sonra servise gelmesi neden yanlış? Bunun dışında servis ihtiyacı uyarısı da vermemiş araç. Kullanım kılavuzunda 9.000'de gelin yazıyormuş, bu sebeple garanti dışı kaldı. Böyle gereksiz işlerle uğraştırma ihtimali olduğu için, ben DQ200'e pek güvenemiyorum. Zaten sorun çıkardığı %100 gerçek. Evet geliştirmişler, evet uğraşmışlar fakat daha yeni 1.4 TFSI A4 alan biri DSG'nin olması gerektiği gibi çalışmadığından söz ediyordu.

Tabii ki çok satılıyor, satılmaya da devam edecek. Fakat özellikle bizim gibi otomobilde anlayan insanlar, şanzımanın kırılgan hissettirmesini bile kendine dert edecektir. @Ozgur Gunes hocam yanlış hatırlamıyorsam sizin biraz yazılım tecrübeniz de vardı. Bu şanzımanda yazılım topuna hiç ama hiç girmemek lazım. Dizel bir Fabia'nın da performans olarak sizi tatmin etmemesi halinde, DQ200 ile yazılım yaptırmanızı önermem.

Olmasi gerektigi gibi calismiyor sozunden yola cikiyorum. Yasanilan bir problem mi degil mi onu bilemiyorum . Ancak soyle bir durum var ;
Yeni A4’de dq380 kullaniliyor. Biri kuru digeri islak kavrama ve prensip olarak ayni ancak dq200’den cok daha farkli hissettiriyor. Hissiyati da kuru kavramada gecisler daha hizliymis gibi geliyor, ve daha alt devirde vites degistiriyor. Dq380 sanki biraz daha yavas, biraz daha tork konvertorlu ayarinda. Kalibrasyonlarindan kaynaklaniyor da olabilir

Son düzenleme:
"En son alacağım araba beyaz Golf " dedim...
Gittim beyaz Golf aldım... forumda bile vardır Golf ten bıktığımı, istemediğimi yazmışlığı...

Neyse, netiece de büyük konuşmamak lazım :)
Bakarsın gün gelir yakışır sanada bir kuru kavramalı :)
Valla korkuttun hocam. :) O zaman her türlü linci hak etmiş olurum burada :D Hatta sadece burada değil, dışarıda da insan içine çıkamam. O kadar salladım ki... :p

Dsg bildiğiniz gibi en ufak bir gelişme yok.

Screenshot_2018-02-16-19-25-41.png

Skoda Superb Türkiye facebook sayfasında paylaşılmış olduğu için direk video linkini atamıyorum ama sayfaya üye olanlar şağıdaki linki tıklayıp izleyebilir.

https://www.facebook.com/groups/1700617726864369/permalink/2004173699842102/

Ekli dosyayı görüntüle 11477 Ekli dosyayı görüntüle 11478 Ekli dosyayı görüntüle 11479

Grup kapalı bakamıyorum maalesef ama sadece dsg diye sınıflandırmak yanlış olur. Bütün kuru çift kavramalar bu sorunu yaşabilir.

Birçok gruba üyeyim sürekli dsg arızası yaşandığını yazıyorlar ama bu 1000 km olunca paylaşmak istedim.

Dediğiniz gibi çift kavramalar özellikle de kuru kavrama olanlar arızaya daha müsaitler ama 1000 km'de arıza vermeside çok düşündürücü.

Bu tip sorunlar nedeniyle marka model fark etmeksizin çift kavrama şanzımanlardan uzak duruyorum ve çevremdekilere de uzak durmalarını tavsiye ediyorum.

Golf kullanmis onda sorun yokmus Skoda’da sorun varmis..Bir de cok temiz arac kullaniyormus, km’nin tamamini eco mod’da yapmis, 1 kere ani freni varmis..
Abuk subuk bir yazi. Yazdiklarinin dsg ile alakasi olmamasiyla birlikte, arizayla alakali hic bilgi verilmemis. Camur at izi kalsin.
O kadar sorunlu bir sanziman ama abisinde leon var kendisi golf kullanmis simdi de skoda kullaniyor..O kadar para veriyorsun sorunlu olduguna inaniyorsun alma madem, zorla satmiyorlar
Dsg’de sorun var diyerek abuk subuk saga sola yazi yazan ancak bir sonraki aracini da dsg’li alan insanlarin samimiyetine inanmiyorum

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...