Mercedes-Benz'in çift kavramasını sürekli kullanıyorum. Hem A serisinde, hem GLA'da hem de CLA'da. Genellikle A serisinde olan olay şu:
Saçma yerlerde inanılmaz sert vites düşürüyor (gerçekten konforsuz derecede sarsıntılı), ilk gaz tepkisi ve manevralardaki gaz tepkisi gerçekten çok kötü.
Bunların hepsini avrupada yapan bir otomobil Türkiye'de ne yapar hakikaten tahmin edemiyorum ( Hepsinin kiralık araç olmasının da etkisi vardır).
DSG'nin bu kadar kötü bir şanzıman olmadığını söyleyebilirim. Fakat yine de dikkatli olmak lazım. Doğuş Oto, ikinci servisini 11 binde yaptırmış bir Passat'ı garanti dışı bıraktı. Neden? 1000 km'de servise giren aracın 10k sonra servise gelmesi neden yanlış? Bunun dışında servis ihtiyacı uyarısı da vermemiş araç. Kullanım kılavuzunda 9.000'de gelin yazıyormuş, bu sebeple garanti dışı kaldı. Böyle gereksiz işlerle uğraştırma ihtimali olduğu için, ben DQ200'e pek güvenemiyorum. Zaten sorun çıkardığı %100 gerçek. Evet geliştirmişler, evet uğraşmışlar fakat daha yeni 1.4 TFSI A4 alan biri DSG'nin olması gerektiği gibi çalışmadığından söz ediyordu.
Tabii ki çok satılıyor, satılmaya da devam edecek. Fakat özellikle bizim gibi otomobilde anlayan insanlar, şanzımanın kırılgan hissettirmesini bile kendine dert edecektir.
@Ozgur Gunes hocam yanlış hatırlamıyorsam sizin biraz yazılım tecrübeniz de vardı. Bu şanzımanda yazılım topuna hiç ama hiç girmemek lazım. Dizel bir Fabia'nın da performans olarak sizi tatmin etmemesi halinde, DQ200 ile yazılım yaptırmanızı önermem.