Dükkanın önüne park ettirmeyen esnaf hakkında ne düşünüyorsunuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tesla
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Konu araç park ettirme mevzusu mu? Vergi mevzusu mu? Bir defa da bir şeye odaklandığınızı görsem yanlış anlamayın ama başlık ne olursa olsun altında aynı şeyleri görüyorum. Adam Mazda 3 alayım mı diyor vergi diyoruz, park ettirmedi bana esnaf diyor, vergi diyoruz, AMG GTS testi geliyor keyfe gelmek yerine vergi diyoruz. Yaptığınız abesle iştigaldir.
Yapacak bir şey yok çünkü maddiyat bir insanın psikolojisini bozabilecek bir konu ve bu konunun en temelinde de maddiyat yatıyor.O insanlar devlet tarafından dibine kadar sömürülmese cebine üç beş adam akıllı para kalsa ne bu kadar gerginlik olur ne de şuan bunu tartışırdık.

Yapacak bir şey yok çünkü maddiyat bir insanın psikolojisini bozabilecek bir konu ve bu konunun en temelinde de maddiyat yatıyor.O insanlar devlet tarafından dibine kadar sömürülmese cebine üç beş adam akıllı para kalsa ne bu kadar gerginlik olur ne de şuan bunu tartışırdık.

Yazın dükkanda çalışırken her gün nerdeyse vergi dairesine gittiğimi bilirim
Neden:Devletimize vergi ödemek için

Tapatalk kullanılarak Tapatalk aracılığıyla gönderildi

Konu enteresan yerlere gitmiş. Kimsenin devletin yolunu engellemeye hakkı yok. Duba koymak yasal da değil. Dubayı alıp park etmek hakkınız. Yıllardır işyeri işletiyoruz bugüne kadar arabalara karışmadık karışmayız da. Park ettirmeyen esnaftan nefret ederim ama kimse senin demenle kepenk kapatmıyor. Ne zaman alışveriş yapsam küçük yerlere giderim aynı kaliteyi bulamazsam o ayrı ama pahalı da olsa marketlere para kazandırmam.

Başıma gelen bi olayı kısaca anlatayım
Adamın dükkanınım önünde tır büyüklüğünde yer var ön tarafa çekiyorum mal indirirken sıkıntı oluyor diyor arka tarafı çekiyorum kamyon geliyor diyor
Adam kendisiyle çelişik
Diyorum telefon numaramı bıraktım işim uzun değil ama anlamak istemiyor
Nasıl bir kamyonsa ne zaman geleceği belli değil

Batalım mı yani kardeşim?
Sabah sen gelip park edersen bize gelen mal yolun ortasında mı inecek?
Adam diyor abi 10 dakika bırakıyor 2-3 saat mal geliyor uğraşıyoruz
Bir de dükkanın önünü kapatarak müşterilerin geçisini engelliyorsunuz.Arka tarafta kapalı otopark var kardeşim git oraya park et yani.Bizim dükkanın önü sabah mal dağıtana ondan sonra da müşteriye açıktır.Kimse gelip sabahtan akşama bırakamaz kusura bakmasın.Arabayla önceden siparişi vermiş adam yolun ortasında arabayı bırakıp malı mı alacak?Dükkanın önüne 2 dakika çekiyor arabasını malını alıp gidiyor.Az empati yapabilme yeteneğin olsaydı kavrardın olayı.

Yeri geliyor günde 3 defa arabayla işim oluyor, hepsinde de otoparka yer mi vereyim,otoparkın saati en aşşağı 4 tl
Sizde de empati olsaydı ayda 200 liraya yakın paranın otoparka verilemeyeceğini anlardınız

Başıma gelen bi olayı kısaca anlatayım
Adamın dükkanınım önünde tır büyüklüğünde yer var ön tarafa çekiyorum mal indirirken sıkıntı oluyor diyor arka tarafı çekiyorum kamyon geliyor diyor
Adam kendisiyle çelişik
Diyorum telefon numaramı bıraktım işim uzun değil ama anlamak istemiyor
Nasıl bir kamyonsa ne zaman geleceği belli değil
Hata bizde ki adam yerine koyup soruyoruz herife

Yeri geliyor günde 3 defa arabayla işim oluyor, hepsinde de otoparka yer mi vereyim,otoparkın saati en aşşağı 4 tl
Sizde de empati olsaydı ayda 200 liraya yakın paranın otoparka verilemeyeceğini anlardınız

Biz kendi arabamızı bile dükkanımızın önüne koymayız.Arkadaki kapalı otoparka koyarız aylık aboneliğimiz var.Biz oraya kendi arabamızı bile koymuyorsak müşteriye ve toptancıya bırakıyorsak siz de oraya gün boyu arabanızı koyamazsınız.Biz kendimiz bile kullanmıyoruz genelde müşteri arabası durur zaten.

Biz kendi arabamızı bile dükkanımızın önüne koymayız.Arkadaki kapalı otoparka koyarız aylık aboneliğimiz var.Biz oraya kendi arabamızı bile koymuyorsak müşteriye ve toptancıya bırakıyorsak siz de oraya gün boyu arabanızı koyamazsınız.Biz kendimiz bile kullanmıyoruz genelde müşteri arabası durur zaten.

Olum adam demiyor ki butun gün orda duracak diye. Sana diyor ki 10 dakika işim var hem problem olursa diye telefonumu da bırakıyorum. Kusura bakma ama bende kızarım yani ne var 10 dakika bıraksak hem problem olursa diye önlemimizi de alıyoruz.

Olum adam demiyor ki butun gün orda duracak diye. Sana diyor ki 10 dakika işim var hem problem olursa diye telefonumu da bırakıyorum. Kusura bakma ama bende kızarım yani ne var 10 dakika bıraksak hem problem olursa diye önlemimizi de alıyoruz.

Panpa bizim dükkana adam geliyor abi 30 dakika işim var diyor tamam çek diyoruz ondan yana sıkıntı yok zaten.Biri geliyor abi pasta alacağım 10 dakika çekebilir miyim diyor gel çek arabanı diyoruz zaten merak etme.Ama yok 10 dakika diyip 3-4 saat duracaksa hiç gelmesin dükkanın önüne. @dizelci gibi biri gelse 30 dakika-1 saat kalabilir sıkıntı yok zaten.

Gün boyu bıraktığımda sen haklı olursun zaten
Eğer uzun süreli park edeceksem,dükkan sahibide laf ederse akşam sakin olunca
uzun süre park edebileceğim başka biryere götürüm
Ve her seferinde de araba bomboş arazide de olsa üsründe olacak
Kısacası suçu tek bir yere atmanın lüzumu yok, iki taraf da anlayışlı olacak

Gün boyu bıraktığımda sen haklı olursun zaten
Eğer uzun süreli park edeceksem,dükkan sahibide laf ederse akşam sakin olunca
uzun süre park edebileceğim başka biryere götürüm
Ve her seferinde de araba bomboş arazide de olsa üsründe olacak
Kısacası suçu tek bir yere atmanın lüzumu yok, iki taraf da anlayışlı olacak

Zaten dükkanın önü az bir süre boş oluyor adam gibi adam olana park ettiriyoruz anlayışlıyız yeterince.

Otoparkçılar de ayrı bi şerefsiz
Adam yol kenarıdaki 15 dk lık yük indirme bindirme cebine reklamlı dubasını koyuyor (MAL)
Dubayı alıp arabayı 15 dk lığına park edince dik dik bakıyor (SALAK)

evet soru açık. dükkanın önünü dubalarla kapatan, mal gelcek diye park ettirmeyen esnaf hakkında ne düşüyorsunuz?

benim fikrim tez zamanda batarlar inş. banane olum dükkanı alırken sözleşme mi yaptın mal gelecek diye. malın gelmesine engel bulunmayacak bir lokasyonda tutsaydın dükkanı. kamuya açık bir bölgeyi işgal edemezsin. ekmek parası için mal gelecekmiş. o senin sorununun halkın değil. o zaman gidip işgaliye ödeyeceksin. ödemiyorsan malın gelip gitmesi, senin ekmek paran beni ilgilendirmez. benim özgürlüğümü kısıtlayamazsın.

o yüzden 2 katı pahalıya bile alsam giderim bütün alışverişimi avm lerden yaparım. bakkala çakkala hiç uğraşmam aracımla otoparkı olan bir süpermarkete giderim ordan alıs veriş yaparım.

milletteki kafaya bak mal gelecekmiş. dükkanı tutarken hesap etceksin onu bilader. salak saçma yerleşim planlarımız yüzünden birde bu çakal tayfayla uğraşıyoruz.

ama neyseki kan ağlıyor şerefsizler azalarak bitmeleri dileğiyle. gitsinler şehir merkezlerinden uzak yerlere otoparklı, mal kabul girişli yerler açsınlar. mafya bozuntuları.
Bu nasıl bir uslüptür sen önce o ağzını yıka sonra bir forumda yazmaya başla terbiyesiz herif !!! Ben bir esnafım 20 sene önce dükkan almışım dükkan yola sıfırdı aldığımda.20 sene içinde sürekli yol yükseltilip şuan 4 merdiven alta indirilmişim benim suçum mu ?Şuan dükkanın önüne araba çekse giriş yok oluyor hiçbir yerden gözükmüyor dükkan.Yola reklam dubası koyuyormuşum onun işgaliye parasını belediyeye çatır çatır ödüyorum o ne olacak ? Benim açımdan bakalım dükkanın orada park sıkıntısı hiç yok sağı solu karşısı bomboş adama rica ediyorum az arkaya alıverirmisin bak boş orası yada karşısı boş oraya çekiverirmisin diyorum yok diyor işte insan olan burada ortaya çıkıyor.Bakkala uğramazmış bende büyük marketten alışveriş yaparım ama ekmeğimi kolamı sigaramı vs.gider küçük esnaftan alırım onlarda aile geçindiriyor.Cenazem olsa o gelir düğünüm olsa o gelir 5 kuruşum yetmezse tmm der yada paran olmazsa seni idare eder küçük esnaf yaşamın can damarıdır.Milletin ekmek parasına bile beddua eden çakaldır,mafyadır,şerefsizdir diye genelleme yapıp iftira atıyorsun ya inşallah bu bedduların dönüp seni bulmaz.Yazıklar olsun insanlığınıza.

evet soru açık. dükkanın önünü dubalarla kapatan, mal gelcek diye park ettirmeyen esnaf hakkında ne düşüyorsunuz?

benim fikrim tez zamanda batarlar inş. banane olum dükkanı alırken sözleşme mi yaptın mal gelecek diye. malın gelmesine engel bulunmayacak bir lokasyonda tutsaydın dükkanı. kamuya açık bir bölgeyi işgal edemezsin. ekmek parası için mal gelecekmiş. o senin sorununun halkın değil. o zaman gidip işgaliye ödeyeceksin. ödemiyorsan malın gelip gitmesi, senin ekmek paran beni ilgilendirmez. benim özgürlüğümü kısıtlayamazsın.

o yüzden 2 katı pahalıya bile alsam giderim bütün alışverişimi avm lerden yaparım. bakkala çakkala hiç uğraşmam aracımla otoparkı olan bir süpermarkete giderim ordan alıs veriş yaparım.

milletteki kafaya bak mal gelecekmiş. dükkanı tutarken hesap etceksin onu bilader. salak saçma yerleşim planlarımız yüzünden birde bu çakal tayfayla uğraşıyoruz.

ama neyseki kan ağlıyor şerefsizler azalarak bitmeleri dileğiyle. gitsinler şehir merkezlerinden uzak yerlere otoparklı, mal kabul girişli yerler açsınlar. mafya bozuntuları.
Bende esnaf sayılırım 4 senedir sahibi benim dükkanın.. geliri gideri herşeyiyle ben uğraşıyorum.. 1. Ay 5000 tllik kesilen faturanın kdvsini ödüyorum.sonraki ay bi okadar daha muhtasar ödeyip elinde kar kalmayan benim... vergi mi? Kapı önlerine bırakın çöplerinizi diye bangır bangır bağıran belediyenin araçları geçerken; dükkanımın önünden çöpü almıyorlar ve benden çöp vergisi ödememi istiyorlar...
Doğruya doğru ben birçok kişiye dükkanımın önünü kapatmayın demem. Benim için çözümü basit;veririm adama ya da kadına kağıt kalem.. numarasını yazar. Genelde erkekler kağıdı cama oyar kadınlar da numarayı bana bırakır.çok enderdir aracınıza yer bulun dediğim.semt dolayısıyla it kopuk çok oluyo. Eğerki içmiş kahveye gelmişse çektirmem! Şimdiye kadar tinercilerle esrarkeşlerle uğraştım alkollülerlede uğraşamam.
Yol kapatma mı? Bundan birkaç ay önce 12 m3 strafor sipariş ettim.. adamlar hergün birkaç yere teslimat yaptıkları için tırla geliyorlar. Sabah 9da dükkanımı açtım kapımın önünde bi araba vardı. Ön cama kart iliştirivermiş. Sahibi bankada çalışıyormus ve banka da benim dükkanıma 300m uzaklıkta ya var ya yok.. mallar geldi aracın sahibini aradım açmadı. Msj attım mal geldi aracınızı çekebilirmisiniz diye. Gelemezmiş....dua etsin malları getiren adam beni sakinleştirdi yoksa o arabayı boydan boya çizmemek için kendimi zor tuttum....250x127x62 cm boyutlarındaki blok straforları o arabaya zarar vermeden dükkana sokmak için uğraştık. malları getiren adam tırdan indiriyo, ben ve kız kardeşim kıvrandık resmen dükkana blokları sokacaz diye.... şimdi ben gibi esnaflara mı şerefsiz diyorsun?

Empati yoksunu insanlar için ne dersin?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...