evet soru açık. dükkanın önünü dubalarla kapatan, mal gelcek diye park ettirmeyen esnaf hakkında ne düşüyorsunuz?
benim fikrim tez zamanda batarlar inş. banane olum dükkanı alırken sözleşme mi yaptın mal gelecek diye. malın gelmesine engel bulunmayacak bir lokasyonda tutsaydın dükkanı. kamuya açık bir bölgeyi işgal edemezsin. ekmek parası için mal gelecekmiş. o senin sorununun halkın değil. o zaman gidip işgaliye ödeyeceksin. ödemiyorsan malın gelip gitmesi, senin ekmek paran beni ilgilendirmez. benim özgürlüğümü kısıtlayamazsın.
o yüzden 2 katı pahalıya bile alsam giderim bütün alışverişimi avm lerden yaparım. bakkala çakkala hiç uğraşmam aracımla otoparkı olan bir süpermarkete giderim ordan alıs veriş yaparım.
milletteki kafaya bak mal gelecekmiş. dükkanı tutarken hesap etceksin onu bilader. salak saçma yerleşim planlarımız yüzünden birde bu çakal tayfayla uğraşıyoruz.
ama neyseki kan ağlıyor şerefsizler azalarak bitmeleri dileğiyle. gitsinler şehir merkezlerinden uzak yerlere otoparklı, mal kabul girişli yerler açsınlar. mafya bozuntuları.