Bende esnaf sayılırım 4 senedir sahibi benim dükkanın.. geliri gideri herşeyiyle ben uğraşıyorum.. 1. Ay 5000 tllik kesilen faturanın kdvsini ödüyorum.sonraki ay bi okadar daha muhtasar ödeyip elinde kar kalmayan benim... vergi mi? Kapı önlerine bırakın çöplerinizi diye bangır bangır bağıran belediyenin araçları geçerken; dükkanımın önünden çöpü almıyorlar ve benden çöp vergisi ödememi istiyorlar...
Doğruya doğru ben birçok kişiye dükkanımın önünü kapatmayın demem. Benim için çözümü basit;veririm adama ya da kadına kağıt kalem.. numarasını yazar. Genelde erkekler kağıdı cama oyar kadınlar da numarayı bana bırakır.çok enderdir aracınıza yer bulun dediğim.semt dolayısıyla it kopuk çok oluyo. Eğerki içmiş kahveye gelmişse çektirmem! Şimdiye kadar tinercilerle esrarkeşlerle uğraştım alkollülerlede uğraşamam.
Yol kapatma mı? Bundan birkaç ay önce 12 m3 strafor sipariş ettim.. adamlar hergün birkaç yere teslimat yaptıkları için tırla geliyorlar. Sabah 9da dükkanımı açtım kapımın önünde bi araba vardı. Ön cama kart iliştirivermiş. Sahibi bankada çalışıyormus ve banka da benim dükkanıma 300m uzaklıkta ya var ya yok.. mallar geldi aracın sahibini aradım açmadı. Msj attım mal geldi aracınızı çekebilirmisiniz diye. Gelemezmiş....dua etsin malları getiren adam beni sakinleştirdi yoksa o arabayı boydan boya çizmemek için kendimi zor tuttum....250x127x62 cm boyutlarındaki blok straforları o arabaya zarar vermeden dükkana sokmak için uğraştık. malları getiren adam tırdan indiriyo, ben ve kız kardeşim kıvrandık resmen dükkana blokları sokacaz diye.... şimdi ben gibi esnaflara mı şerefsiz diyorsun?
Empati yoksunu insanlar için ne dersin?