Eksi derecelerde klima???

ilkergndgd

İlker Gündoğdu
Profesör
114
Marka
BMW
Böyle bir olaya rastladım. 0 derece veya altında tuşa bastığımda aktifleşmedi. Her klimada aynı mı?
Edit: motoru çalıştıralı yaklaşık 5 dk oldu.

Son düzenleme:
kli4.JPG.bc0445d36c54111fb228a3ff33232eea.JPG

Focus için böyle bir uyarı vardır. Klimalar genelde 4 derecenin altında çalışmaz. Çünkü bu derecenin altında gaz basıncı düşük olduğu için kompresörün gerekli parçalara gaz gönderememesi gibi bir durum oluşur. Gaz basıncının yükseleceği bir sıcaklık değerine ulaşana kadar sistem kendini devreye sokmaz. Basınç yükseldikten sonra ancak işlevini yapabilir.

Kış şartlarında benim 156 aracım , içerideki nem fazlalaşıp camlarda buğu veya donma olacağını anlayınca otomatik devreye girip çıkıyordu :) Belki sebebi budur ?

Ben kullanma kılavuzuna dikkat etmedim, klima da çalışıyor ama 4 derecenin altında çalışmıyorsa çalışmasın daha iyi. Sabah - 10'du hava, 5 dakika arabayı çalıştırdım, 10 dakika da klima ile çalıştırdım. sonra indim camları temizledim ondan sonra çıkabildim yola. Bu durumda klimanın çalışmadığını düşünemiyorum.

Bizim teriosta da aynı,düşük derecelerde devreye tam girmiyor kısacık girip çıkıyor,bu da camların buğulanmasını önlüyor.Dışarıda nem yoksa zaten A/C kapalı oluyor bendeyken,çoğu zamanda Auto'ya alıp belli dereceye alıyorum gerekeni kendi yapıyor zaten.

Kompressörün ısıtma görevi yok diye biliyorum,sıcaklık radyatörden geliyor.Klima kompressörü de soğukta nadiren devreye girerek buğulanmayı önlüyor,ben öyle gözlemledim.