Hay maşşallah güzel bir liste olmuş. Hitler kadar sağlam motor sayılı.Biz de 16v olarak tecrübe etmiştik, sağlamlar vesselam.
Teşekkür ederim,hitler motorda aslında bunun köklü değişikliklere uğramış hali,bu onların babası diyebiliriz,eski toprak yani

Hitler motor daha yüksek devirleri seven bir motor oldu,bu motorlar yüksek deviri pek sevmezler,5000 devirden sonra motor mekanikçe size gerek yok daha fazla basma diyor

Ama 6000 devire kadar çevirebiliyor tabii ve ALM motorun o devirdeki sesi ayrı bir haz diyebilirim benim için.Bu arada bu motorlara has devir saatleri vardır Vw'nin 6000 kadranlık;
Bunu da bizzat ben çekmiştim,farkettiğiniz üzere kadran 60 a kadar

Sanırım motorunda yapısal olarak 5000 den sonrasına hazır olmadığına işaret gibi,7000 kadranı da var ama sadece bu motora özel 6000 kadran koyuyorlardı bir ara.Özellikle günümüzde Fransızlar ve İtalyanların dizel modellere bile 7000 kadran koyduğuna şahit oluyoruz.O zamanlar maliyet kaygısı yokmuş herhalde.
Not:Bir başka boş vaktimin olduğu zamanda da 6 silindir ve üstü sevdiğim büyük motorları yazacağım.