Rölanti yükselmesi şart değil rejenerasyon için. O ilk nesillerdeki bazı araçlarda oluyordu sadece. Bir kontrol etmekte fayda var.Z13DTJ motor hocam, dpf var mı bilmiyorum. 2011 model.
Rölantide yükselme hiç olmadı(rejenerasyon belirtisi göremedim)
Rölanti yükselmesi şart değil rejenerasyon için. O ilk nesillerdeki bazı araçlarda oluyordu sadece. Bir kontrol etmekte fayda var.Z13DTJ motor hocam, dpf var mı bilmiyorum. 2011 model.
Bir dakika.. Araçta dpf var mı ?
Eğer dpf varsa, dpf rejenerasyonu sırasında yağa karışan mazot seviyeyi yükseltmiş olabilir. Özellikle şehiriçinde denk gelince daha fazla karışıyor. 200-300 ml falan fazlaysa dpf'ten de şüphelenilebilir.
İnternette DPF'ye sahip olduğu yazıyor. Yağ seviyesi dpf rejenerasyonuna sık sık girip sekmanların arasından mazot geçmesinden olmuş olabilir.Z13DTJ motor hocam, dpf var mı bilmiyorum. 2011 model.
Değişim gerekir mi peki bu durumda, yoksa şırınga ile çekmek yeter miİnternette DPF'ye sahip olduğu yazıyor. Yağ seviyesi dpf rejenerasyonuna sık sık girip sekmanların arasından mazot geçmesinden olmuş olabilir.
8000 km'yi geçmişse fırsat bu fırsat değişir. Yoksa karterden az biraz çekip dewamkeDeğişim gerekir mi peki bu durumda, yoksa şırınga ile çekmek yeter mi
Yağa mazot katıldıysa (eğer internette yazdığı gibi dpf varsa ve kimse yağ katmadıysa en muhtemel seçenek bu) değişim gerekir.Değişim gerekir mi peki bu durumda, yoksa şırınga ile çekmek yeter mi
Miktarı önemli hocam. Dizel arabayı fabrikadan sıfır çıkart. Bilgisayarla 200 km şehiriçinde aralıksız regen yaptır, yağ seviyesi maksimumu bariz şekilde geçer.Yağa mazot katıldıysa (eğer internette yazdığı gibi dpf varsa ve kimse yağ katmadıysa en muhtemel seçenek bu) değişim gerekir.
Ekli dosyayı görüntüle 54487
Arabanın yağ seviyesi tepeleme dolu çıkınca(yoğunluktan anca bakabildim) huylandım, genel yağ bakımı yapmaya karar verdim. Sonuç olarak, dexos onaylı bu yağı aldım.
Selamlar,Bunların saati bozulduğunu söylüyorlar, orijina Rico gelmiyor diyenler var. Elinize geçtikten sonra yorumlarınızı bekliyorum.
Ben de sepetime ekledimSelamlar,
İlk ölçümleri yaptım. Ürün RICO marka geldi. Markanın yazdığı tek yer kutunun ustu ve dışındaki karton zaten. Belki içindeki kağıtta da bir yerlerde yazıyor olabilir.
Ürünün dışında jelatin de vardı. İlk ölçümlere göre tutarlı sonuçlar verdi. Yani arka arkaya aynı silindirde aynı sonucu verdi. 12-15 arası ölçüm yaptım şimdilik. Bence işimi gördü. Uzun vadede ne olur onu bilemiyorum tabiki.