En Son Ne Aldınız?

Bir dakika.. Araçta dpf var mı ?

Eğer dpf varsa, dpf rejenerasyonu sırasında yağa karışan mazot seviyeyi yükseltmiş olabilir. Özellikle şehiriçinde denk gelince daha fazla karışıyor. 200-300 ml falan fazlaysa dpf'ten de şüphelenilebilir.

Z13DTJ motor hocam, dpf var mı bilmiyorum. 2011 model.

Rölantide yükselme hiç olmadı(rejenerasyon belirtisi göremedim)
İnternette DPF'ye sahip olduğu yazıyor. Yağ seviyesi dpf rejenerasyonuna sık sık girip sekmanların arasından mazot geçmesinden olmuş olabilir.

Ekli dosyayı görüntüle 54487

Arabanın yağ seviyesi tepeleme dolu çıkınca(yoğunluktan anca bakabildim) huylandım, genel yağ bakımı yapmaya karar verdim. Sonuç olarak, dexos onaylı bu yağı aldım.

Palioda sürekli selenia 3.2 litre yağ kullanırdım, yağın tümü koyulduğu halde yağ çubuğu 0.5 cm eksik gösterirdi. Hiç bir zaman tam full olmadı, bunun için yaklaşık 0.2-0.3 litre daha eklemek gerekir diye tahmin ediyorum. Yağ değişimi yapılırken direkt 4 litre eklenip full zaten diye kontrol edilmemiş olabilir.
Bir miktar yağı çekip seviye nereye geliyo kontrol etmekte yarar var.

Bunların saati bozulduğunu söylüyorlar, orijina Rico gelmiyor diyenler var. Elinize geçtikten sonra yorumlarınızı bekliyorum.
Selamlar,

İlk ölçümleri yaptım. Ürün RICO marka geldi. Markanın yazdığı tek yer kutunun ustu ve dışındaki karton zaten. Belki içindeki kağıtta da bir yerlerde yazıyor olabilir.
Ürünün dışında jelatin de vardı. İlk ölçümlere göre tutarlı sonuçlar verdi. Yani arka arkaya aynı silindirde aynı sonucu verdi. 12-15 arası ölçüm yaptım şimdilik. Bence işimi gördü. Uzun vadede ne olur onu bilemiyorum tabiki.

Selamlar,

İlk ölçümleri yaptım. Ürün RICO marka geldi. Markanın yazdığı tek yer kutunun ustu ve dışındaki karton zaten. Belki içindeki kağıtta da bir yerlerde yazıyor olabilir.
Ürünün dışında jelatin de vardı. İlk ölçümlere göre tutarlı sonuçlar verdi. Yani arka arkaya aynı silindirde aynı sonucu verdi. 12-15 arası ölçüm yaptım şimdilik. Bence işimi gördü. Uzun vadede ne olur onu bilemiyorum tabiki.
Ben de sepetime ekledim :D

Geri dönütünüz için teşekkürler