Ayırma kayırma işleri Türkiye (muz) Cumhuriyetinin her kurumunda her alanında olan birşey. Kadınlarında ekstra olarak kayrıldığına katılıyorum. Bunun en büyük kanıtı birçok kurumda sabahtan akşama kadar elinde cep aynasıyla kaşına gözüne makyaj yapan tipler. Bu tipleri danışmada filanda görürüz gidersiniz birşey sorarsınız ama yanında her zaman ikinci bir kişi vardır bu arkadaş sizin yüzünüze dahi bakmaz yanında ki çalışan sizinle ilgilenir. Bu tiplerin orada neden bulunduğu ne yaptığı benim gözümde bilinmezlerden birisi.bence de, doğru diyorsun. galileo nun dünya yuvarlaktır demesiyle benim liyakat bitti kadınları kayırıyorlar demem benzer şeyler. ikisi de gerçekte var olan ama hoşa gitmeyen kulak tırmalayan sözler.
Kadınları kayırmalarının sebebi ahlaksız utanmaz bir toplum olmamız. Abartısız her ortamda kızlarla iyi anlaşan fırıldak bir yav. vardır sizin ehliyet örneğini okuyunca aklıma bu geldi. Güzel kız görürlerse kızda kuyruk sallarsa direk kayırırlar. Demek istediğim sıkıntı tek taraflı değil genel olarak toplumda kolaya kaçma sıkıntısı var. Ford ciddiyetinde bir firmanın vasıflı kadınlarımıza ayırma kayırma olmadan iş imkanı sağladığına inanıyorum