28 Şubat'tan bu yana bir güncelleme olmamış sayfada ama ne yapabildik veya ne yapamadık onları yazayım öncelikle yapamadıklarımız tabii
.
Planladığımız gibi pist etkinliklerine katılamadık çünkü Ankara'da bir pist olmadığı için şehir dışına çıkışta yol masrafı+bakım masrafı+pist giriş ücretleri vs. derken geçen sefer sonbaharda Körfez'e girdiğimden
çok daha tuzlu fiyatlara(neredeyse 2-2.5 katı) mal oluyordu ve maalesef yapamadım, üzgünüm.
Belki olursa, farklı bir pist görmek için İzmir-Ülküpark diyerek ümidimi kesmiyorum, bu sezon için.
Bunların haricinde iki ufak susturucu(resonator) iptalini yaptığımı söyleyip ses videosunu atmıştım, 4-1 headers uygulaması gelebilir demiştim şu an için böyle devam ediyoruz yine to-do listemizde, keşke yerel anlamda Ankara'da yapabilen yer olsa da görerek ürettirsem. Yapılanlar hep Adana'dan yapılıp gönderiliyor. Şu an için Pepperpot-delikli jantlarımız satılık eğer onlar satılırsa
headers+ kilitli diferansiyel dönüştürme kiti sipariş etmeye yönelik hevesim ısrarla sürüyor bakalım zaman neyi gösterecek.
www.sahibinden.com
Kozmetik anlamda ise arka tamponumuzun ayarı bir tık düşüktü-Sierra'larda biraz kronik zamanla düşüyor- onu kendi imkanlarımla ayarladım, sonrasında ise yazlıklara geçtiğimde siyah kapaklar için bir işlem yapmayı düşünüyordum, yaptım ama hoşuma gitmedi. Yine beyaz kapaklarla devam ediyorum, araçla çok özdeşleştiği için herkes bu beyaz olanlarını daha çok beğeniyor.
Ayarlanan ve vazgeçilen siyah kapaklar, eski fotoğraf.
Klasik beyaz kapaklı görünümümüz.
Bunlara ek olarak arabayı aldım alalı bu ufak detayları tamamlama sürecinde arkadaşlarımdan bir çok kişi hatta sanayi esnafından da birkaç kişi plakanın çok yıprandığını ve değiştirmemi tavsiye ediyordu, ben böyle ufak detaylara hiç takılmıyordum, bu detaya ama baktım herkes aynı şeyi söylemeye başladı, bir deneyelim bakalım ne kaybederiz ki diye yola çıktığım süreçte plakaları da değiştirdim. Eski plaka TR'li olduğu için bu plaka da aracın 1991 Aralık yapım yılına ithafen TR'siz bir plaka tercih ettim. Belki Ankara'daki plaka sıralamasını takip eden dikkatli ''car nerd'ler'' bu harf ve numara sırasının TR'li plaka zorunlu olduktan sonra çıkan bir plaka olduğunu bilebilir (1997 ve sonrası), ben bunu bilerek bilinçli bir şekilde TR'sizi daha uygun gördüm. Monte etmeden önce çok demode gözükeceğini düşünsem de taktıktan sonra neden daha önce yapmamışım çok güzel duruyormuş dediğim oldu
.
Güncel fotoğraflar, en son değişikliklerle birlikte
Son olaraksa 3D'de baskı yapan arkadaşıma sis farlarına hub-çerçeve- yaparak oturtmasını talep etmiştim hala daha ondan haber bekliyorum, morette farlarını yapması içinse 131 farlarını almıştım ondan da daha hala haber bekliyorum sisleri ona verdiğim ve haber beklediğim için şu sıralar sissiz ve yazlık lastik-jant kombinasyonu ile ahvalimiz şekildedir. İlerleyen aşamalarda sisli ve moretteli duruma döneceğiz ama ne zaman olur bilemiyorum keza arkadaşımın çalışma hızına bağlı
. Şu an bug yemiş oyun gibi Loading %1 de takılmış durumdayız
.
Bu arada
@Sirius ile birlikte dahil olduğumuz ''youngtimersofankara'' isimli otomobilseverlerin olduğu bir grubu oluşturmamız neticesinde(yukarıda bahsetmiştim-hobi garajı diye) sadece 2-3 ay gibi kısa bir sürede, türlü türlü türden petrolheadleri mutlu edecek otomobillerle tanıştım, bazılarını bizzat kullandım bazılarında ise yolcu olarak bulundum yukarıda bahsettiğim araçlara ek olarak yine bu kısa süre içerisinde deneyimleyebildiğim araçlar 1.9 JTD 147 Q2, Peugeot 306 GTi, M54B30(E46 3.0 swap) E30, E36 328i Coupe, Peugeot 405 GL ve yukarıda saydığım Prelude 4th Gen, Civic Si (EG) gibi bilumum aracı görüyoruz, kullanıyoruz, biniyoruz benim için çok güzel bir deneyim oluyor çünkü katalog fotoğraflarına dahi uzun uzun baktığım, hakkında araştırmalar yaptığım bu araçların her birini ayrı ayrı yorumlamak, binmek kullanmak hissetmek çok başka gerçekten de. Bindikçe deneyimledikçe hangi araç size göre hangisi sizden bayağı uzak bir seçenek fark ediveriyorsunuz. Sierra benim için-benim ihtiyaçlarım düşünüldüğünde- hala biçilmiş kaftan ama
, Honda Civic Si ile öylesine dalgasına kalktık bak geçiyoruz ona göre
Nerede o tork/beygir kıyası yapanlar.
Merak edilenler varsa bildiğim kadarıyla cevap verebilirim uzun lafın kısası durumlar böyle, eski foto yeni foto karışık en güncel olanlar TR'siz plakayla çekilenler. Değerli görüşlerinizi, yorumlarınızı belki önerilerinizi bekliyorum.