Tam ben bunları önerecektim bilgisayar konusunda da döktürüyorsun abi maşallahAlabiliyorsanız Dell Alienware modellerini öneririm. Daha ekonomik seçenek olarak MSI'lar var. Ama TR'de fiyat/performans olarak Monster'lar çok mantıklı. HP (business serilerini saymazsak), Asus, Lenovo, Toshiba genel olarak sorun yumağı ürünler satıyor.
İş masaüstüne dönerse o zaman başka bir dosya açılır. Beklentiler nedir, karşılayacak koşullar nedir, yer sıkıntısı var mı yokmu gibi bir sürü konu tekrar gündeme gelir. Kartlar baştan karılırBütçem 3500 3700 liralar civarında abd den alabilirsem alienwere olabilir ama tr den alamam cok bahalıpeki bu bütçede abra A5 yerine masaüstü sistem tavsiyeleriniz nelerdir?
Zaten sıkıntıda orda abi toplamaktan pek anlamam anlayan arkadaşım da yok o yüzden laptopa yöneldim lakin masaüstüde aklımı çeliyor çok fazla ağır işlem yapmam en ağırı oyun oynarım.İş masaüstüne dönerse o zaman başka bir dosya açılır. Beklentiler nedir, karşılayacak koşullar nedir, yer sıkıntısı var mı yokmu gibi bir sürü konu tekrar gündeme gelir. Kartlar baştan karılırÖzetle, masaüstü için en doğrusu ihtiyaca ve bütçeye göre sistem toplamaktır.
Hazır sistemleri hiç önermem. Çünkü daha önce kaç tane hazır sistem gördüysem hepsinin içinde montajlar rezaletti, markalar doğruysa bile(bazen markalar katalogdakinden farklı oluyordu) modelleri en alt kalite oluyordu. Şahsi görüşüm, bu işten gerçekten anlayan bir arkadaşınızla toplamak en doğrusu ve sağlıklısıdır.![]()
Technopat da tavsiyelere bakabilirsin forumda bu işlerden çok çok iyi anlayan arkadaşlar var. Genelde belli bütçe aralığına alınacak ana parçalar bellidir gerisi senin zevkine bağlı değişiyorZaten sıkıntıda orda abi toplamaktan pek anlamam anlayan arkadaşım da yok o yüzden laptopa yöneldim lakin masaüstüde aklımı çeliyor çok fazla ağır işlem yapmam en ağırı oyun oynarım.![]()
Masa üstü toplamak daha mantıklı olacaktır o bütçeye 5yılı sıkıntısız çikartacak bir pc topluyabilirsin onerim;Bütçem 3500 3700 liralar civarında abd den alabilirsem alienwere olabilir ama tr den alamam cok bahalıpeki bu bütçede abra A5 yerine masaüstü sistem tavsiyeleriniz nelerdir?
Ekran kartı Zotac alınıp AMP! edition seçilebilir.Masa üstü toplamak daha mantıklı olacaktır o bütçeye 5yılı sıkıntısız çikartacak bir pc topluyabilirsin onerim;
İ5 7400 3.0ghz işlemci
Msi b250m pro-vdh 2400mhz anakart
MSI GeForce GTX1060 3GB ekran kartı
GSKILL 16GB RipjawsV DDR4 2400Mhz ram
Corsair 120GB Force Serisi LE 200 ssd
XIGMATEK SOUNDWAVE XCP 600W kasa
LG 21.5" 22M38A serisi monitör
Nacizane önerimdir
Masa üstü toplamak daha mantıklı olacaktır o bütçeye 5yılı sıkıntısız çikartacak bir pc topluyabilirsin onerim;
İ5 7400 3.0ghz işlemci
Msi b250m pro-vdh 2400mhz anakart
MSI GeForce GTX1060 3GB ekran kartı
GSKILL 16GB RipjawsV DDR4 2400Mhz ram
Corsair 120GB Force Serisi LE 200 ssd
XIGMATEK SOUNDWAVE XCP 600W kasa
LG 21.5" 22M38A serisi monitör
Nacizane önerimdir
Normalde fiyat farkı fazla olduğu için Monster derdim ancak MSI diyorum bu sefer. Kendim 3 yıldır kullanıyorum daha sıkıntı yaşamadım, servisi bir kere kullandım gayet iyi çalışıyorlar. Malzeme kalitesi ve yazılım desteği genel olarak Monster'den bir adım daha iyi.Sinav sonuclari fln derken süreç uzadı alamadim pc yi sonunda Bugün sipariş ediyorum laptopu su 2 si arasındayim hepsiburadada kdv indirimi var fiyatlar düşmüş biraz.
http://www.hepsiburada.com/msi-gv62...56-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBV000006OJNI
https://www.monsternotebook.com.tr/abra/MONSTER-ABRA-A5-V12-1-2.html
Sizce hangisini alayim dostlar ?
Hocam pek anlamam ama msi da 2gb ekran kartı var monster da 4gb diyor teknik özellikler bakikindan altta kalmıyor di mi bu msi linkteki monster dan?Normalde fiyat farkı fazla olduğu için Monster derdim ancak MSI diyorum bu sefer. Kendim 3 yıldır kullanıyorum daha sıkıntı yaşamadım, servisi bir kere kullandım gayet iyi çalışıyorlar. Malzeme kalitesi ve yazılım desteği genel olarak Monster'den bir adım daha iyi.
Aynı GPU ama aralarında bellek farkı var, bir fark olacağını düşünmüyorum performans olarak. Ekran kartının işlem gücü aynı sonuçta.Hocam pek anlamam ama msi da 2gb ekran kartı var monster da 4gb diyor teknik özellikler bakikindan altta kalmıyor di mi bu msi linkteki monster dan?