Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bilgisayarı bi kapadım açtım yaklaşık 50 55 saniyede anca açıldı ben windowsu kurarken bi hata mı yaptım acaba yoksa w10 bu pc ye çok mu geldi? Sadece açılması 50 55 saniye kapanması çok daha uzin ona girmiyorum bile neden böyle acaba?
Bilgisayarı bi kapadım açtım yaklaşık 50 55 saniyede anca açıldı ben windowsu kurarken bi hata mı yaptım acaba yoksa w10 bu pc ye çok mu geldi? Sadece açılması 50 55 saniye kapanması çok daha uzin ona girmiyorum bile neden böyle acaba?
Bilgisayarın güçsüz bir bilgisayar değil, harddiskin 7200 RPM o da normal. 50-55 saniye özellikle yeni bir bilgisayar için fazla geldi bana. Windows'u kurmadan önce BİOS'ta UEFİ seçtiysen başka pek bir ayarıda yok bilemedim.
Bilgisayarın güçsüz bir bilgisayar değil, harddiskin 7200 RPM o da normal. 50-55 saniye özellikle yeni bir bilgisayar için fazla geldi bana. Windows'u kurmadan önce BİOS'ta UEFİ seçtiysen başka pek bir ayarıda yok bilemedim.
BIOS ayarlarında Quick Boot seçenekleri var. Oralardan işlemler hızlandırılabilir. Sonrasında Windows update dosyaları biraz baş ağrıtıcı olur ilk başlarda, İşler rayına girdikten sonra program kurulumlarına başla. O zaman ne alemde görmek lazım. O zaman da Görev yöneticisinden Başlangıç sekmesinden gereksiz ne kadar uygulama varsa kapatmak gerekir.
Edit: Yeni Windows'larda varsayılan olarak açık gelen Haber, Finans, Hava Durumu vb. servisler çok büyük hantallık sebebi. Onların hepsini deaktif ediyorum, hatta çoğunu kaldırıyorum. O geldi şimdi aklıma.