Gaming laptop önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Onur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
http://www.hepsiburada.com/msi-gv62...56-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBV000006OJNI Bu ürünü sipariş ettim inşallah memnun kalırım. Yaşadığım yerden başka şehirde okuma ihtimalim olduğu için masaüstünden vazgeçmek zorunda kaldım ve bunu aldım.
Hayırlı olsun, güzel günlerde sıkıntısız kullanırsın İnşallah. Laptop güzel oluyor istediğin yere götürürsün tatile vs. arkadaşlarla lan parti de güzel oluyor pişman olmazsın :D
Bilgisayar FreeDos geliyor buradan Windows 10 KEY'i alıp internetten indirip onunla kurmanı öneririm.

Bilgisayar toplayan veya FreeDos laptop alan varsa Windows 10'u buradan almalarını tavsiye ederim.
http://urun.n11.com/isletim-sistemi...4?icid=990007_prudsys_productdetail_crosssell

Gece aldım hemen mail ile key'i bana ulaştırdılar. Windows'un kendi sitesinden indirdiğim İSO dosyası ile kurarken aktifleştirdim sorunsuz çalışıyor. Tavsiye ederim, mağazasında vs. ütopik fiyatlara satıyorlar.

Hayırlı olsun, güzel günlerde sıkıntısız kullanırsın İnşallah. Laptop güzel oluyor istediğin yere götürürsün tatile vs. arkadaşlarla lan parti de güzel oluyor pişman olmazsın :D
Bilgisayar FreeDos geliyor buradan Windows 10 KEY'i alıp internetten indirip onunla kurmanı öneririm.
Bu link attığınizdan beri favori listemde hocam:)

Aynı GPU ama aralarında bellek farkı var, bir fark olacağını düşünmüyorum performans olarak. Ekran kartının işlem gücü aynı sonuçta.
Yine de bir danışmak lazım @berkertekin
2 ve 4 gb nerede fark eder derseniz oyunlarda büyük sahnelerde fark eder. Basitçe şöyle diyeyim: Oyun grafiklerinde view distance ayarladığınızda daha uzaktaki objeler de gözükmeye başlar ya, onlar konuya dahil olunca gösterilen modellerin toplam boyutu daha fazla olur. Tabii boyuta objelerin detay kalitesi de etki ediyor. Skyrim, GTA, Assassins Creed gibi open-world oyunlarda daha hayati şekilde belli oluyor.
Ama CoD gibi savaşlı çatışmalı olayların efektlerinde veya yarışlardaki lastik dumanlarında, yüzey yansımalarında fark yaratmaz. O tarz efektlerde GPU önem kazanıyor.

Laptop geldi uefi w10 kurulumunu yaptım kurulum bittikten sonra pc yeniden başlıyor lakin açılmıyor ilk kurulum yapılmadan önceki siyah ekran yazılar fln geliuor benim napmam lazım şimdi? @berkertekin @bedirhan.

Laptop geldi uefi w10 kurulumunu yaptım kurulum bittikten sonra pc yeniden başlıyor lakin açılmıyor ilk kurulum yapılmadan önceki siyah ekran yazılar fln geliuor benim napmam lazım şimdi? @berkertekin @bedirhan.
Kurulum bittikten sonra yeniden başlarken kurulum medyası bilgisayarda takılı kalsın. DVD, usb flash bellek, sd card artık hangisinden kurulum yapıldıysa...Tek restart ile kurulum tamamlanmaz.

Kurulum bittikten sonra yeniden başlarken kurulum medyası bilgisayarda takılı kalsın. DVD, usb flash bellek, sd card artık hangisinden kurulum yapıldıysa...Tek restart ile kurulum tamamlanmaz.
Şimdi aynı işlemleri tekrar baştan yaptım bide rest atarken flash belleği çıkardım öncesinde takılıydı şuan oldu gibi. Birde ben buna yüklemem gereken sürücüleri fln nereden bulucam msi ın kendi sitesinden mi yoksa w10 da otomatik kurulu mu oluyor.

Şimdi aynı işlemleri tekrar baştan yaptım bide rest atarken flash belleği çıkardım öncesinde takılıydı şuan oldu gibi. Birde ben buna yüklemem gereken sürücüleri fln nereden bulucam msi ın kendi sitesinden mi yoksa w10 da otomatik kurulu mu oluyor.
Büyük çoğunluğunu kendi buluyor ancak ekran kartı chipset gibi sürücüleri üreticinin yani İntel'in sitesinden indirmeni öneririm. Ses sürücüsünü bilgisayarın sayfasından indirmen gerekiyor Nahimic.
Ek olarak sana önereceklerim MSI True Color MSI Dragon Gaming Center yazılımları.

Bir çoğunu Windows otomatik bulur. Ama yine de eksikleri olacaktır. Onun için şöyle bir yöntemle eksikleri görebilirsiniz:
Masaüstü => Bilgisayar => Sağ tıkla => Yönet => Aygıt Yöneticisi
Burada ünlemli yerler varsa göz gezdirin. İster yazılı not alın, ister ekran görüntüsü alın. Genel olarak eksik olan şeyleri görmenize yararı olur. Daha sonra yanında dvd, flash bellek vb. bir alet içerisinde driver'lar verilmediyse MSI'ın kendi sitesinden support veya downloads gibi yerlerden ilgili modelin ilgili windows sürümüne göre driver'larının tümünü tek tek indirin. Biraz zaman alacaktır ama değer. Daha sonra sürekli elinizin altında bu arşivi bulundurun. Ne driver'ı olduklarını klasör klasör ayırarak bir yerlere yedekleyin. Örneğin ben böyle depoladım.
upload_2017-7-25_12-39-35.png

Burada dikkat etmeniz gereken husus şu: Kurulumlara ilk olarak Chipset Driver'larından başlamakta fayda var. Sonrasında da anakarta bağlı usb çıkışları vb. kurulumlarla devam etmek gerekir. Daha sonra ses ve grafik kartı driverları, en son klavye, bluetooth vb. kurulumları yapın. Aksi halde çakışmalar veya birini kurarken ötekini bozma gibi durumlar yaşanabilir.

Büyük çoğunluğunu kendi buluyor ancak ekran kartı chipset gibi sürücüleri üreticinin yani İntel'in sitesinden indirmeni öneririm. Ses sürücüsünü bilgisayarın sayfasından indirmen gerekiyor Nahimic.
Ek olarak sana önereceklerim MSI True Color MSI Dragon Gaming Center yazılımları.
En eşşek firma bile driver'ların orijinal kurulumlarını barındırır sitesinde, MSI da o konuda gerizekalılık yapacak bir firma değil. Intel'in sitesine kadar gitmeye gerek yok diye düşünüyorum. :)

Bir tavsiyem daha var, driver dışı üreticinin geliştirdiği uygulamaları minimumda tutun, gerekmeyen hiçbir şeyi yüklemeyin. Boşuna hantallığa sebep olur. Bedirhan'ın belirttiği iki uygulama muhtemelen gereklidir. Zira kendisi cihaz ve marka özelinde tecrübeli bir kardeşimiz, bu konuda mikrofonu ona bırakıyorum :)

Yalnız bi hata yaptım sanırım kurarken yerel disk c ve d olsun diye ayırdım ama şu an bilgisayarıma girince sadece yerel disk c var 440 gb lik halbuki 1TB hafıza var nasıl düzelticem bunu?

Yalnız bi hata yaptım sanırım kurarken yerel disk c ve d olsun diye ayırdım ama şu an bilgisayarıma girince sadece yerel disk c var 440 gb lik halbuki 1TB hafıza var nasıl düzelticem bunu?
Masaüstü => Bilgisayar => Sağ tıkla => Yönet => Depolama => Disk Yönetimi
Burada biçimlendirilmemiş olarak görürsünüz muhtemelen ortadan kaybolup buhar olup uçan o bölümü :)
Arayüzü çözmesi kolaydır, grafiksel bir arayüzdür. Kayıp bölümü bulunca ntfs olarak biçimlendirip D etiketini verirseniz bu iş hallolur =)

Masaüstü => Bilgisayar => Sağ tıkla => Yönet => Depolama => Disk Yönetimi
Burada biçimlendirilmemiş olarak görürsünüz muhtemelen ortadan kaybolup buhar olup uçan o bölümü :)
Arayüzü çözmesi kolaydır, grafiksel bir arayüzdür. Kayıp bölümü bulunca ntfs olarak biçimlendirip D etiketini verirseniz bu iş hallolur =)
Abi dedğin gibi yaptım dosya sistemi şuan NTFS ama bilgisayarıma girince halen daha gözükmüyor acaba ben o birimi silsem o hafıza yı direk C ye ekler mi? Bu arada bu konularda biraz cahilim çok rahatsız ediyorsam kusura bakma abi.

En eşşek firma bile driver'ların orijinal kurulumlarını barındırır sitesinde, MSI da o konuda gerizekalılık yapacak bir firma değil. Intel'in sitesine kadar gitmeye gerek yok diye düşünüyorum. :)

Bir tavsiyem daha var, driver dışı üreticinin geliştirdiği uygulamaları minimumda tutun, gerekmeyen hiçbir şeyi yüklemeyin. Boşuna hantallığa sebep olur. Bedirhan'ın belirttiği iki uygulama muhtemelen gereklidir. Zira kendisi cihaz ve marka özelinde tecrübeli bir kardeşimiz, bu konuda mikrofonu ona bırakıyorum :)
Abi bazen oradaki yazılımları güncel tutmuyorlar başıma gelmişti ondan öyle demiştim ancak arkadaşın bilgisayarı yeni olduğu için öyle bir sorun olmaz sanırım :D
Ekstra yazılım olarak kesinlikle haklısın ben sadece o ikisini kullanıyorum, bilgisayarı ilk aldığımda ne varsa indirmiştim ama gerçekten gereksiz ağırlık.
Dragon Gaming Center şöyle bir şey durumları vs. görmede kolaylık sağlıyor zaten küçük bir program:
upload_2017-7-25_13-23-15.png

True Color'da renk ayarlarını yapıyor, ben bu kadar beklemezdim ama gerçekten çok fark ediyor duruma göre gözünün daha az yorulmasını vs. sağlıyor.
upload_2017-7-25_13-24-25.png

Nahimic denen uygulama ekstra yazılım gibi gözüküyor, bilgisayarın ses sürücüsü. Biraz şekilli bir şey ama güzel ve kolay ayarları var kurmanda fayda görüyorum :D

Abi dedğin gibi yaptım dosya sistemi şuan NTFS ama bilgisayarıma girince halen daha gözükmüyor acaba ben o birimi silsem o hafıza yı direk C ye ekler mi? Bu arada bu konularda biraz cahilim çok rahatsız ediyorsam kusura bakma abi.

Videoda ki gibi yapınca düzelmesi gerekiyor sanırım. W10'u kurarken diski seçip kurtarma bölgelerini oluşturduktan sonra bölseydin keşke. Tek disk olarak kulanmanı önermem 2 parça daha sağıklı.

Kendi kendine eklemez. Yeniden başlat. Eğer gelmiyorsa disk yönetimi kısmında atladığın bir adım olmuştur. Ben de ezbere bilmiyorum, her seferinde yeniden keşfediyorum o kısmı. 2-3 senede bir işim düşüyor çünkü :D

@bedirhan. Güncel olmasa da driver'ları bir kez kurulursa Windows Update, driver'ların güncellemelerini kendisi bulup sorunsuz alıyor.

Kendi kendine eklemez. Yeniden başlat. Eğer gelmiyorsa disk yönetimi kısmında atladığın bir adım olmuştur. Ben de ezbere bilmiyorum, her seferinde yeniden keşfediyorum o kısmı. 2-3 senede bir işim düşüyor çünkü :D

@bedirhan. Güncel olmasa da driver'ları bir kez kurulursa Windows Update, driver'ların güncellemelerini kendisi bulup sorunsuz alıyor.
Windows Vista'nın şokundan çıkamadığımız için hala işi Windows'a bırakmıyoruz abi :D :D :D

Şeytan kulağına kurşun W10 akıyor :D Ölü bilgisayarı SSD ile diriltir yani baya iyi :D
YANLIŞ. Ölü bilgisayarın üstüne 5 kürek toprak da Win10 atıyor. Yeni donanımlarla iyi ama eski seri donanımlarla kağıt üstünde uyumlu gözükse de kesinlikle çok vasat performans veriyor. Hardware uyumluluğunda yarım yamalak verim var. 2 yıldan eski bilgisayarı olan direk Win 8.1 kullanmalı. Bu dediğimi Creators Update ile perçinlediler, eski bilgisayarları çöp ediyorlar. Apple'ın yıllardır sürdürdüğü dengeli eskitme stratejisini orantısız bir vahşilikle uygulamaya koydu Microsoft. Patlamasa bari :)
Bu kulaktan dolma bilgilerimi birkaç ay önce elitebook 8570p laptop aldığımda formatlar atarken tecrübe de ettim. Vallahi de billahi de öyle :D 8.1 ile 5sn içinde tamamen açılan laptop, Win10 ile o kadar sürede açık bilgisayarda browser'ı açamıyordu. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...