Garanti bittikten sonra Bakımı Servisde yaptırıyormusunuz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

İstanbullu

Panpa
7,345
Marka
Hyundai
Merhaba
Aracınızın garantisi bittikten sonra bakımını yine kendi servisinde yaptırıyor musunuz.
Özel servis ile aracın kendi servisi arasında ne kadar bir fiyat oynuyor.

işleme göre değişir ancak periyodik bakımda yarıya yarıya oynuyor. ben yetkili servise gidiyorum.

Arabayı ilk aldığım da tam servis zamanıydı, borusana götürdüm, 4 fren ve sıvıları değişti.(25bin) saçma sapan 2500 küsür tl istediler ve 4 diskin de bittiğini çok tehlikeli olduğunu söylediler. O arabanın ilk ayı ben ne yaptığımı anlamamışım sanırım. Bir daha elimi sürmedim. İMES sanayide ustam var gayet Mobil1 yağıyla yapıyor servisi çıkan giren parçaların damgasına kadar aynı ürünler. Artık o gün işçilik için ne eserse biraz onu sıkıştırır kendisi :) 50kda debriyaj sıyırdı, ben yine ilk araba diye panik olup borusana sordum 4850TL dedi arkadaşlar hatta senin volan da gidiktir toplan 10500 TL dediler size motor getirtirim ben dedim çıktım. Aynı ustam 750 tl ye çıkan LUK marka debriyajı aynen taktı. Volan da gayet sağlamdı.Araba şimdi 65k oldu halen çok tehlikeli olan arka disklerim duruyor önler de 5k önce değişti. 4 gün önce aradı Borusan, servise gelmeyeli bir yıl olmuş dedi.Kendim hallediyorum dedim, servis adı sordu.Dedim kendim yapıyorum kendim elle artık lütfen ama bırakın beni :) :)

Ama sorunun cevabı okumam diyorsan diye, Hayır :)

Ben arabayi 370 + 97 tl ye cozdum. 60 bin km bakimim 600 kusur lira. Bu 600 liralik işi kendim sanayidemi yapsam servisemi gotursem bilemedim. Malum arabamin motoru tuhaf. Sanayici anlamaz kaygisi var.

Özel servislere götür abi sen de. Kendini kanıtlamış yer vardır illa ki biraz araştır bulursun. Olmadı @motorsinann a söyle halleder o :)

Ben arabayi 370 + 97 tl ye cozdum. 60 bin km bakimim 600 kusur lira. Bu 600 liralik işi kendim sanayidemi yapsam servisemi gotursem bilemedim. Malum arabamin motoru tuhaf. Sanayici anlamaz kaygisi var.
sanayicileri ne sanıyorsunuz ki rektifiye dükkanlarına gidin bakalım neler ne motorlar var senin ufacık arabanın motorunu mu kimse anlamayacak, wankel motor mu bu

Güvenebildiğim bir özel servis olsa garanti bittikten sonra oraya giderdim. Ama tanıdığım hiç bir özel servis veya usta yok. Böyle olunca sanayidekiler için tam kıvamında bir av konumuna düşüyorum.
Herhangi bir özel servise gitsem parça garantisi yok. Hadi garanti verdi, sorun çıkması durumunda muhattap alabileceğim kurumsal bir yer yok. O işin sonu kavga gürültüye kadar gider. Yetkilide yapılan işlemden dolayı araçta bir sorun çıkarsa sorumluluk yine onlarda.
Aslına bakarsan yetkilinin üstlenebileceği tüm sorumlulukları üstlenebilir özel servisler ama uğraştığın yer kurumsal değil de şahıs olunca adamın keyfine, karakterine ve ahlakına kalıyor probleminin çözümü.

sanayicileri ne sanıyorsunuz ki rektifiye dükkanlarına gidin bakalım neler ne motorlar var senin ufacık arabanın motorunu mu kimse anlamayacak, wankel motor mu bu

Garantiden motorun enjektörleri değiştirildi, gene bir vukuat olursa garanti devreye giriyo. Arabamın 2 sene daha muayenesi var. EN iyisi Kredi kartına 9 taksit devam edeyim.

Burada sanayii kurtlar sofrasına dönmüş vaziyette o çakallara para yedirmem.Yetkili servisler zaten yağlı kazık.Kisacasi iki ucu moklu değnek.Ben yetkili servise bırakıyorum.En azindan problem çıkarsa karşımda muhattabım olacak birileri var.

Son düzenleme:
Yeni nesil araçların mutlaka yetkili serviste bakıma girmesi gerektiğini düşünüyorum, özellikle de garanti devam ediyorsa ve araç otomatik vites ise. Senede 200 lira kar edicem diye girilecek bir risk değil.

garantiniz bittiyse ve aracınız nazik ve kibarcık değilse yetkiliye gitmenin pekte bir mantığı yok,
dışarıda o kadar güzel özel servisler var ki markanın koltuk bezinden paspaslığa kadar kullanılıyor, parça garantisi de var.
Parça hatasından ötürü 2. sefer şanzıman indirip işçilik almadığımız zamanlar oldu, sanayiyi bu kadar yermeyin, kötüsüne giderseniz gözünüzün yaşına bakmazlar orası ayrı

garantiniz bittiyse ve aracınız nazik ve kibarcık değilse yetkiliye gitmenin pekte bir mantığı yok,
dışarıda o kadar güzel özel servisler var ki markanın koltuk bezinden paspaslığa kadar kullanılıyor, parça garantisi de var.
Parça hatasından ötürü 2. sefer şanzıman indirip işçilik almadığımız zamanlar oldu, sanayiyi bu kadar yermeyin, kötüsüne giderseniz gözünüzün yaşına bakmazlar orası ayrı

Bostancıda en iyi hakkında laf çıkmayan Hyundai özel servisi varmı.

Olabildiğince yetkili serviste yaptırmaya çalışıyorum. Dışarıda yaptırdığım şeylerde de faturasını klasörüme ekliyorum. Satarken zaten koca klasörü görünce insanlar iyice ikna oluyorlar, sonrası ekspertiz, sonrası satış.

Aracimin garantisi bittikten sonra bulundugum yerdeki ozel servisleri aradim fiyat almak icin ve kullandigi motor yagi ve filtreleri sordum gercekten gidenlerrin memnun oldugu kaliteli servisler daha sonra vw yetkili servisi aradim fiyat aldim arada 100 lira gibi bir fark var.Aradigim ozel servislerde yetkili servislerin kullandigi ayni yag ve filtreleri kullaniyor bnce 100 lira icin ozel servise gittiginde degmez. Sanayide birkac yere sorum 300 liralik bir far var ama kullandigi yag ve filtreler kotu degil ama ayni urunler degil ornegin tam sentetik yag kullanmiyor.Bence parca degisimi balata vb degisim yapilmiyorsa en mantiklisi yetkili serviste islem yaptirmak.Parca degisimi zamani ise urunun alip ustaya kendim goturup sanayide degistiriyorum.

Şöyle diyeyim, ablamın arabada dsg olduğu için riske giremiyorum, diğer arabaları götürdüğüm ustama danıştım sana mı getireyim yetkiliye mi götüreyim diye, sadece yetkiliye götür, hiç bana getirme dedi. Ama artık dsg li aracımızın dışında bütün bakımlarını aldığım lokma setim ile kendim yapıyorum. Altından kalkamayacağım bir durum varsa ancak servise götürürüm.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...