bmw'yi ve almancı türkleri oldukça aşağıladı da oraya girmek istemedimİşçi olmana rağmen BMW 7 serisine biniyorsan, Türk'sün dememiş mi![]()

bmw'yi ve almancı türkleri oldukça aşağıladı da oraya girmek istemedimİşçi olmana rağmen BMW 7 serisine biniyorsan, Türk'sün dememiş mi![]()
ikisi de var ford un çine özel modelleri de var opel de amerika ve uzak doğu piyasasında buick ismiyle satıyor.çin japonya ve uzak doğuda ford opel falan yok.
katılıyorum. olay arabayı almayla bitmiyor malesef. astarı yüzünden pahalıya geldiği için biz millet olarak ''yav arabayı kapıya koyalım da binmesek te olur '' mantığıyla hareket ediyoruz. 70-80 bin tl yi kapının önüne getiriyoruz , hiç binmeden bir yıl kapıda yatırsak bize 4-5 bin tl ye yakın bir yıllık masrafı oluyor. vergisi kaskosu sigortası derken... bir de meşhur dünyanın en pahalı yakıtı var ki , 1 tl sini yakıta 4 tl sini devlete ödüyoruz. o yüzden de olay çok farklı yere gidiyor. 6 lt benzin yakan 140 hp lik arabaya adam çok yahıyor yav diye tepki gösteriyor. daha ne yaksın emmi-dayı ? araba sana tüm yeteneğini sergilemiş zaten. kafanı kaldır da ben hep 50 liralık alıyom dediğin yakıtın fiyatına bir bak .Almanyada türkler varını yoğunu Arabaya vermeye meyilli,
Aynı şekilde türkiyede, kredisiz araba alan kaç kişi var. Sıfır arabayı kredi ile alıp, 2 litre fazla yakmasını bile kaldıramadıkları için kredi kartına 9 taksitle tüp takan insanlar var. Yada Kredi borcundan arabalarını satan, yada yılda 6000 km yol bile yapmayan araç sahipleri var.
Bunlara en büyük örnek kendi babamdır. 2010 yılında Sıfır km Ford Tourneo Connect GLX aldık. 2 sene Kredi borcunu ödeyene kadar canımız çıktı. 3 yılda 15000 km yol yaptı. Oysaki kendisini uyarmıştım.
Ben kendi aracımı okadar ölçe biçe aldımki hiç bir şekilde hevesim kursağımda kalmadı. Babamın 3 yılda yaptığı yolu ben 6 ayda yaptım. Acıkcası babamın yaptığı hatayı bir daha asla tekrarlamak istemiyorum. Araba dediğin kapıda yatmamalı. İlla zenginlik göstergesi diye en büyüğünü alıp kapıya çekmemeli.
Kısa bir arama yaptım, 2016 model satılan 371 adet golf arabanın sadece 63 adeti 20 bin km yapabilmiş. Onlarda Çok yol yaparım diye alınan dizel kasalar. Eee Benzinli için ön görülen 20000 km yolu sadece dizel alan çoğunluk ancak yapabilmiş. sadece 18 tane benzinli golf 20000 km yolu yapabilmiş. İşte bunların hepsi türk milletinin ele everen istatistikler.
Hocam yapmış olduğunuz değerlendirme belli kesim insanlar üzerinde doğru. Ama her kullanıcı aynı standartta olamıyor haliyle. Misal,Bide şu Dizel Benzin Muhabbeti beni öldürüyor.
Hesaplayınca iki araba arasındaki farkı insan gülüyor.
Mesala İ20 1,2 benzin ve 1,4 dizeli kıyaslıyalım.
i20 benzinli ile dizel arasında 0,15 kuruş fark var. Dizelin benzinli model ile arasında ise tam 10 bin tl fark var. Benzinliyi kredisiz alan Dizel için 10 bin kredi istese , en düşük banka faizi ile kredi maliyeti. iki yıllık faizi ile beraber 12000 tl.
Oldumu sana dizelin gelişi 12000 tl. fazlaya. Hadi hesaba devam edelim. 12000 tl lik farkı dizel otomobil ile amorti etmen 80000 km yapman gerekiyor. 80 bin km en az 4 sene de yapılır.
4 senede bu arabayı amorti ederken ilk iki yıl her ay 450 lirada kredi ödeyeceksin.
4 senenin araçtaki yıpranmasıda var.
Soyle soyleyeyim hocam, 1.6 atmosferik, 1.0 ve 1.2 turbo benzinli motorlari, sehir icini bile gectim, uzun yolculuklarda 150 160 sol seritten yapistirip kullanin, bir de 1.5-1.6 dizel bir motoru ayni sekilde kullanin. Bu surusu de 80-100 km boyunca gerceklestirin. Aradaki tuketim farkini hesaplamaya kalksak turbolu araclarin ust limitini tahmin etmenin zorlugundan dolayi neredeyse imkansiz oluyor. Ben boyle bir suruste maksimum 6.5 litre yakiyorum. Bunu bana saglayacak hic bir benzinli arac yok. Keza 1.6 ve 1.5 hacminden dusuk, b segment araclara koyulan 1.4 dizel motorlarin cogu sanilanin aksine sıkıstırıldigi zaman cok da az yakmiyor. Torku dusuk dizellerin tutumlu olma potansiyeli daha dusuktur, ozellikle 1.4 1.5 ve 1.6 hacimli motorlarda. Yani anlatmak istedigim surus karakteri benzin dizel tercihinde cok onemli. Ben sakin surebilen biri olsaydim tabii ki gider 1.2 tsi alirdim.Ama arkadaşlar, yeni nesil az yakan turbolu veya turbosuz motorları unutmayın.
1,2 kappa kullanan Hyundai i20 spritmonitörde 44 aracın kayıt ortalaması 6,3 litre çıkıyor.
1,2 turbo motorlar, 1,0 ecoboostlar hiç saymadım.
Ben kendi babamdada olan "dizel al az yakar" mantığınada karşıyım.
tabi bu da var. 150 160 hız ile 80 100km yol gidince kendi aracım 9,9.5lt yakarken 1.4 tdi ile 5lt civarı yakmıştı. çok ciddi bir fark var ve benzinli bir araba maalesef bu konuda bir dizele yetişemez.Soyle soyleyeyim hocam, 1.6 atmosferik, 1.0 ve 1.2 turbo benzinli motorlari, sehir icini bile gectim, uzun yolculuklarda 150 160 sol seritten yapistirip kullanin, bir de 1.5-1.6 dizel bir motoru ayni sekilde kullanin. Bu surusu de 80-100 km boyunca gerceklestirin. Aradaki tuketim farkini hesaplamaya kalksak turbolu araclarin ust limitini tahmin etmenin zorlugundan dolayi neredeyse imkansiz oluyor. Ben boyle bir suruste maksimum 6.5 litre yakiyorum. Bunu bana saglayacak hic bir benzinli arac yok. Keza 1.6 ve 1.5 hacminden dusuk, b segment araclara koyulan 1.4 dizel motorlarin cogu sanilanin aksine sıkıstırıldigi zaman cok da az yakmiyor. Torku dusuk dizellerin tutumlu olma potansiyeli daha dusuktur, ozellikle 1.4 1.5 ve 1.6 hacimli motorlarda. Yani anlatmak istedigim surus karakteri benzin dizel tercihinde cok onemli. Ben sakin surebilen biri olsaydim tabii ki gider 1.2 tsi alirdim.
Tecrübe etmek lazım bi bildikleri vardır illakiFord Fiesta mk4/5 İngilizlerin içerisinde en çok sex yaptıkları arabaymış
Tabii ki. Zaten ben aracımı alırken takasa girdiğim araç ile arasındaki fiyat farkına ve kullanım karakterime baktım. Ben yılda 30 bin km yaparım diye ezbere seçmedim. Sürüşüm çok dalgalı, dik yokuşu ve virajı bulduğum an sakin kullanamam misal. 1 saat boyunca 110'a sabitleyip gidiyorum, sonrasında sıkılıp soldan yapıştırıyorum uzun süre öyle gidiyorum. Ben kendi huyumu bildiğim için maalesef benzinli bana gelmiyor. Keşke gelse de benzinli alsam.tabi bu da var. 150 160 hız ile 80 100km yol gidince kendi aracım 9,9.5lt yakarken 1.4 tdi ile 5lt civarı yakmıştı. çok ciddi bir fark var ve benzinli bir araba maalesef bu konuda bir dizele yetişemez.
Soyle soyleyeyim hocam, 1.6 atmosferik, 1.0 ve 1.2 turbo benzinli motorlari, sehir icini bile gectim, uzun yolculuklarda 150 160 sol seritten yapistirip kullanin, bir de 1.5-1.6 dizel bir motoru ayni sekilde kullanin. Bu surusu de 80-100 km boyunca gerceklestirin. Aradaki tuketim farkini hesaplamaya kalksak turbolu araclarin ust limitini tahmin etmenin zorlugundan dolayi neredeyse imkansiz oluyor. Ben boyle bir suruste maksimum 6.5 litre yakiyorum. Bunu bana saglayacak hic bir benzinli arac yok. Keza 1.6 ve 1.5 hacminden dusuk, b segment araclara koyulan 1.4 dizel motorlarin cogu sanilanin aksine sıkıstırıldigi zaman cok da az yakmiyor. Torku dusuk dizellerin tutumlu olma potansiyeli daha dusuktur, ozellikle 1.4 1.5 ve 1.6 hacimli motorlarda. Yani anlatmak istedigim surus karakteri benzin dizel tercihinde cok onemli. Ben sakin surebilen biri olsaydim tabii ki gider 1.2 tsi alirdim.
Modern araçlara göre camları daha büyük fanus gibi etrafı görebiliyorsun, ön sağ torpido çok içerde ve torpido ile cam arasında 4 parmak mesafe var bu sayede ön sağ koltuğu ileri alıp sırtlığı yatırınca arkada oldukça geniş alan elde ediyorsun ama çokta rahat olmuyorTecrübe etmek lazım bi bildikleri vardır illaki
Otobana giriş yaptığımda yolu boş bulduğum zamanlarda bu şekil gidiyorum. Baktım ki kamyonlar ve otomobiller çok, orta şeritte 120 gidiyorum. Keza bulunduğum ilde akçakoca, düzce arası çift şeritli duble yol var. Dümdüz bir yol ve hemen hemen hep boş bu yollar. Keza buraya gelmeden evvel ereğli bölgesi var ki yine duble yol, virajları keskin ve dik yokuşları var. Benim sürekli araç kullandığım güzergahlar genellikle boş oluyor. Radar bölgelerini ise zaten artık ezbere biliyorum.Hocam sola geçip 160 150 basmak birazcık trafike aykırı gelmiyormu sizce, ben okadar uzun yol gittim, o hızı yapacağınız 2 veya 3 yol var. Onu gectim, her yer hız kamerası dolu.