Gelişmiş ülkelerin yüzüne bakmadığı otomobiller bizde niye rağbet görüyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tesla
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Şehir içinde ağırlık, uzun yolda da aerodinami çok negatif etkiliyor. Bagaj kapağının orda oluşan türbülansı(orda olan havanın arabayı çekmesi olayının adı buysa) düşündükçe wrc'deki gibi arabanın arkasını kanatla difüzörle döşeyesim geliyor :D :D
Eee ticari hocam bu, dizel de olsa binek kadar az yakması zor. Dediğin gibi rüzgar direnci de yüksek hızlarda yakıtı olumsuz etkiliyor. Ama ondaki dizel üniteyi çıkarıp 1.4 tsi motor koyduğunu düşün, o zaman seyret sen yakıt tüketimini :)

Yazdıklarınızı tek tek okudum. Ülkemizde araba kültürü yok, herhangi bir konuda net bir çizgimiz yok zaten.
Bilmemkimin arabası aldıktan 3 ay sonra şanzıman dağıtmış duydunmuuuu? duydum neymiş araba ? honda, he zaten onlar eskiden yapıyodu şimdiki bütün arabaları leş leşş alacaksan alman alcan vw alcan. Abi araba yeni araba değil 2000 civic. Hee o kasalar leş zaten leş. passat b5 alsaymış.
Buna benzer diyalogları eminim sizler de duymuşsunuzdur Görmüşsünüzdür tanık olmuşsunuzdur. Egea'lar behzat amirin ezberbozan reklamları ile satışa çıktıktan bir kaç ay sonra ortalıkta dolaşan bir kaç kazalı resimle egea leş araba çöp araba oldu. Satış rakamları ortada, bu arabanın çok iyi araba olduğunu göstermiyor ama kötü araba da değil ihtiyaçlarına uygun gelen alıyor. Kimilerine göre(Buna ben de dahil) Linea symbol(Sümbül) gibi arabalar kütük gibi konforsuz araba ve dizel sesi beni rahatsız ediyor ama dünyanın kmsini yapıyor ve gram yakmıyor. filolarda pazarlamacılarda vs ihtiyaçları görüyor mu ? Hem de nasıl.
Herkesin ihtiyaçları farklı, araç kullanım şekli farklı. Oturduğu arabanın içinde kendini nasıl hissettiği de farklı. Şahin doğan kuş serisine de bindim, Toros spring broadway'e de bindim. Hacı lakabıyla sevdiğimiz murat 124te araba kullanmayı öğrendim şu an taunusumuz var ve o arabalardan sonra taunus bile konforuyla kendisine hayran bıraktı.
Kuş serisinin ve torosların deli gibi satıldığı dönemde birden gelen mondeolar focuslar golfler boralar belirledi bizim ülkemizde kullanıcı kitlesini. Honda civicler de çok iyi satıldı eyvalah. Beyaz eşya markalarında bile alttan alttan pohpohlanan üstün alman teknolojisi söylemi ile bu alman arabaları deli gibi sattı e haliyle bi 2nci el piyasası da oluştu çünkü biz biraz geriden gelen bir milletiz.
Herkesin bindiği araba kendisine mercedes, kendisine bmw. Başkalarının arabalarını kötülememek gerek ama teknik kanıtlarla gelen yorumları da küçümsememek gerek.

edit: 1.6 ies civic sahibi aday adayıyım.

Son düzenleme:
Bu arada kaza resimleri etrafta bolca dönen egea ile ilgili bir haber de ben paylaşayım.. Kaza görüntüleri ve oluş biçimlerini bilmeden güvenli-güvensiz yorumu yapmayı hiç sevmem ve doğru bulmam. Keza aracın testlerden aldığı puan düşük olsa da izlediğim videolarda kabin güvenliği konusunda pek kötü olmadığını düşünmüştüm. Bu görüntüyü paylaşıyorum ki kötülemek için kaza görsellerini gösteren insanlara karşı en azından bir karşı tez olsun..
Yer, Zonguldak-Ereğli Kandilli yokuşları. Bu mevsimde hava sıcaklığı sıfır veya eksi derecelerde olur. Benim yolu boş bulduğumda ve yaz aylarında aracımı bolca denediğim, yolun viraj derecesi ve çukuruna varıncaya kadar ezbere bilmediğinizde aşırı tehlike oluşturacak potansiyele sahip bir bölge. 2'si çocuk 4 kişilik bir aile, önce su kanalına düşen ardından defalarca takla atarak yola çıkan egea'nın içinden sağ salim kurtuluyorlar.

Bu arada kaza resimleri etrafta bolca dönen egea ile ilgili bir haber de ben paylaşayım.. Kaza görüntüleri ve oluş biçimlerini bilmeden güvenli-güvensiz yorumu yapmayı hiç sevmem ve doğru bulmam. Keza aracın testlerden aldığı puan düşük olsa da izlediğim videolarda kabin güvenliği konusunda pek kötü olmadığını düşünmüştüm. Bu görüntüyü paylaşıyorum ki kötülemek için kaza görsellerini gösteren insanlara karşı en azından bir karşı tez olsun..
Yer, Zonguldak-Ereğli Kandilli yokuşları. Bu mevsimde hava sıcaklığı sıfır veya eksi derecelerde olur. Benim yolu boş bulduğumda ve yaz aylarında aracımı bolca denediğim, yolun viraj derecesi ve çukuruna varıncaya kadar ezbere bilmediğinizde aşırı tehlike oluşturacak potansiyele sahip bir bölge. 2'si çocuk 4 kişilik bir aile, önce su kanalına düşen ardından defalarca takla atarak yola çıkan egea'nın içinden sağ salim kurtuluyorlar.

Oha abi biliyorum burayı, göçmüş hatta yine biraz ilerisi sanırım dün haberlerde gördüm. Allah korumuş valla abi ya.... chr kaza görseli vardı bi tane de, yanmış bi de araba herkes hybrid olduğu için yandı vs diye çıktı önce,sonrasında arabanın hybrid olmadığı ortaya çıktı.... + kaygan yol+ aşırı hız da çıktı tabi

Son düzenleme:
Oha abi biliyorum burayı, göçmüş hatta yine biraz ilerisi sanırım dün haberlerde gördüm. Allah korumuş valla abi ya.... chr kaza görseli vardı bi tane de, yanmış bi de araba herkes hybrid olduğu için yandı vs diye çıktı önce,sonrasında arabanın hybrid olmadığı ortaya çıktı....
Aynen öyle Allah korumuş ki en azından aracın içinde can vermemişler. Şoförun durumu biraz ağırmış sanırım, ama iyileşecekler diye duydum. Geçen gün çöktü zaten yeni yapılan yolun bir kısmı. Lanetli yol gibi bir şey zaten zonguldak-ereğli arası. Ciddi tehlikeli bir yol, ezbere bilmeyen büyük yanılır o yolda.
Bizim millet öyle ne yazık ki. Araç hybrid olmasa yanmıyor mu yani ? İnsanların fikirleri ve düşünceleri çok sabit olabiliyor.
Egea ile ilgili kaza videosuna gelince, benim de tehlikesini iyi bildiğim o yolda, böyle ciddi bir kaza sonrasında yolcuları ölmeden kurtarabilen araç görevini yerine getirmiş demektir. Başka bir kazada başka bir sonuç olur bilemem. Ama bu kazada egea görevini yapmış.

Aynen öyle Allah korumuş ki en azından aracın içinde can vermemişler. Şoförun durumu biraz ağırmış sanırım, ama iyileşecekler diye duydum. Geçen gün çöktü zaten yeni yapılan yolun bir kısmı. Lanetli yol gibi bir şey zaten zonguldak-ereğli arası. Ciddi tehlikeli bir yol, ezbere bilmeyen büyük yanılır o yolda.
Bizim millet öyle ne yazık ki. Araç hybrid olmasa yanmıyor mu yani ? İnsanların fikirleri ve düşünceleri çok sabit olabiliyor.
Egea ile ilgili kaza videosuna gelince, benim de tehlikesini iyi bildiğim o yolda, böyle ciddi bir kaza sonrasında yolcuları ölmeden kurtarabilen araç görevini yerine getirmiş demektir. Başka bir kazada başka bir sonuç olur bilemem. Ama bu kazada egea görevini yapmış.

Aynen , tıp fakültesi tünel içi de dahil olmak üzere ereğliye kadar ciddi tehlike. her ereğli yolculuğumda bi kaza görüyordum.....

yahu eski Accordta önlü arkalı çift salıncak kullanan Honda..
90 larda 1.6 atmosferikten 160 hp 2000 lerin başında 2.0 atmosferikten 240 hp çıkarıp yüzbinlerce km sorunsuz giden Honda..
99 Civicte şiir gibi süspansiyon kullanıp fizik kurallarını mahveden Honda..
adamlar bir şanzıman yapıyor bakımını yaptığın sürece 300-400 bin km sorunsuz gidiyor, triger kopartıyor yeni trigeri tak bas marşa... 2000 model Ford kullanıcısıyım bir triger koparsa motorda ne var ne yok doğrar.
Adamlar Boxer motor gibi GT86 gibi MX5 efsane işler yapıyorlar ama oradan birisi çıkıp diyor ki Japonlar dandik.. sonra böyle başlıklar açılıyor neden böyle arabalara biniyoruz? oluyor
Ya bak yine sinirlendim bizimkinin süspansiyonu niye kötü

Bunun nedeni arabaların arıza çıkarmasından dolayı değil ülkelerdeki bakış açısıyla alakalıdır. Söylediğiniz markalar Fiat hariç çoğu ülkede fazlaca satıyor. Mazda çok sağlam ama ülkemizde satış rakamları düşük.

Bunun nedeni arabaların arıza çıkarmasından dolayı değil ülkelerdeki bakış açısıyla alakalıdır. Söylediğiniz markalar Fiat hariç çoğu ülkede fazlaca satıyor. Mazda çok sağlam ama ülkemizde satış rakamları düşük.
Distirbütör hataları yüzünden satmıyor daha doğrusu satamıyor yoksa deli gibi satar.

distirbütör kadar adamlar ülkemize önemde vermiyor mazda 6,cx-5 için 1.5-1.6 dizel var mı mesela bu kombinasyon olmadan satamaz.
Vermemeleri normal çünkü Türkiye'den baska o versiyonlara ihtiyac olan ülke yok bu sebepten kizamam ama berbatın da berbatı bir distribütörü var Mazda'nın Türkiye'de yada Mazda kendisi geldiyse de basarılı olmayan bir takım yöneticiler var Türkiye ile ilgilenen.

Ya bak yine sinirlendim bizimkinin süspansiyonu niye kötü
hiç deme ya seninle telefonda konuştuğumuz gün Ümraniye sanayiye gidiyorduk fd6 ile viraja giriyoruz çok güzel dönüyor biraz daha üstüne gidiyoruz kafadan kaymak istiyor resmen kafanın üzerinde sürükleniyor, arkalar bağımsız olduğu için arkası torsiyon gibi kayma yapmıyor ama ön taraf feci

Vermemeleri normal çünkü Türkiye'den baska o versiyonlara ihtiyac olan ülke yok bu sebepten kizamam ama berbatın da berbatı bir distribütörü var Mazda'nın Türkiye'de yada Mazda kendisi geldiyse de basarılı olmayan bir takım yöneticiler var Türkiye ile ilgilenen.
satanlar zaten herhalde diğer distirbütörlerden sanırım para alıyorlar bir firma b segmenti (mazda 2 veya demio ) arabasını nasıl getirmez 1.5 benzinli ve dizel otomatikleri de varken

dsc_5614_0_0.jpg

dsc_5495_0_0.jpg

dsc_4265_0_0.jpg

1920px-2016_Mazda2_%28DJ%29_Maxx_sedan_%282016-05-23%29.jpg