Ben şahsen bu ülkenin başına gelsem yapacağım ilk şeylerden bir tanesi kademeli olarak herkesin ehliyetini iptal edip tekrardan çok ciddi sınavlara ve eğitimler ile insanlara yeniden ehliyet vermek olur, sınavlarda veya eğitimlerde tanıdık vs vasıtası ile birbirlerine kıyak geçenler para + hapis cezası ile cezalandırılmalı aynı zamanda bir daha sülalesinden hiç kimse eğitim, sınav, ve denetleme işlerine giremeyecek şekilde olmalı. Olur mu ya ? demeyin Amerika'da oluyor birazdan anlatacağım. Trafik cezalarının astronomik şekilde yükselmesi gerekiyor, örnek verecek olursam eğer Amerika'da bir engelli kişinin yerine araba park ederseniz minimum 198$ ceza üzeri polis'in insafına kalmış (yer yer değişir ceza tutarı.) + arabanız çekilir çekici parası ve otopark ücreti ödersiniz bunlarda yaklaşık olarak 300 $ a yakın tutuyor yani 500$ a engelli insanların yerine park ediyorsunuz ve bir daha ömür boyu park etmiyorsunuzCezaların caydırıcılığı olmazsa eğer trafik bu kadar salak saçma oluyor, kulağını kaşıyan adama ehliyet verildi, ne bilgisine bakıldı, ne başka bir şey. Ben bile ya ehliyet sınavında arabayı çalıştırdım müfettiş dedi ki hemşerim nerelisin Arnavutum dedim tamam in hadi geçtin dedi, yok dedim ben tamamlayacağım parkuru belki bir hata yapacağım bilemezsiniz dedim ve tamamladım 95 ile geçmiştim. En basit olarak bir görsel ekleyeceğim bakın şimdi oklar ile çizdiğim yerde insanların hiç bir günahı yok trafik yok onlara fakat uzun ok ile gösterdiğim davarlar o boşluğu sadece yeşil kendilerine yanıyor diye kapattıkları için yan taraftan trafik ile hiç işi olmayan insanları engelleyip haklarını yiyorlar sonra hülooooğ müslümanız, neden kapatıyorsun yolu zaten ilerlemiyor dediğin zaman yeşil yanıyor diyor ulan denyo zaten yol ilerlemiyor yeşil yansa ne olur bırak insanlar geçsin. He bir de trafikte kaynak yapan ayılar var çünkü biz enayiyiz orada bekliyoruz tek sıra halinde bunlar dünyanın en akıllı insanları olduğu için öyle gelip bir anda kenardan girmeyi akıllık olarak görüyorlar. Geçen cevizlibağ'da bir tanesine bu şekilde yol vermedim bana diyor ki araba hararet yapıyor, dedim ki hararet yapan araba yürümez bak arabana vururum sonra ağlama dedi, eğer öyle g*tün varsa vurursun dedim arnavut olunca damarım tutuyor hemen
görsel de kutu içerisine aldığım denyolardan bahsediyorum maalesef hayatımızın her alanındalar ( bu arada videosu var siyah arabada kaynak yapıyor düz gitmiyor izledim). Ben her zaman şunu söylüyorum, bir çocuk babasından ne görürse onu yapmaya başlayacak, eğer babası bir davar ise çocukta aynı şekilde olacak. Cam'dan çöp atılmayı görüp öğrendiyse bu çocuk büyüdüğünde aynı şeyi yapacak çünkü ona yanlış olduğunu kimse öğretmedi 'aferin oğlum' dediler hep. He siz diyeceksiniz ki sen hiç mi camdan atmadın ? Attım ama attığım zaman ailemden fırça yedim yada arkadaşlarım ayıpladı sonra utandım ve yanlış olduğunu idrak ettim. Milletimiz çok cahil ve hiç gelişmeye dair yada insanları geliştirmeye dair bir çalışma yapılmıyor, ya adamlar denize maskelerini atıyor biz burada neleri öğretmeye çalışıyoruz, en başa dönüp emeklemekten başlamamız lazım bizim.
Ekli dosyayı görüntüle 27557
Ekli dosyayı görüntüle 27558
Diyelim ki Amerika'da polis olmak istiyorsunuz veya gözetmen, çok ciddi bir araştırmadan geçiriliyorsunuz öncelikle. Sizin tüm geçmişsiniz ve sülalenizin geçmişi araştırılıyor eğer daha önceden birisi rüşvet veya herhangi bir kekoluk yapmış ise polis olamazsınız. Diyelim ki polis oldunuz ve sizi sahaya sürdüler ve birisinden süphelenip çevirdiniz, çevirdiğiniz şahıs size rüşvet verdi ve aldınız kaş ile göz arası. Sizi takip eden gözlemci bunu anında rapor eder ve akşam üniformanızı teslim edersiniz bu arada eğer Sheriff veya Police Chief iseniz yıllık kazancınız 110.000 $ a yakın oluyor.