En ilkelinden birkaç yöntem geliyor aklıma.
Birincisinde farklı usb portlarını denediğiniz için farklı usb kablosu denemenizi önereceğim.
İkinci olarak farklı işletim sistemlerinde denemenizi öneririm. XP, Win.Vista, Win7, Win8(veya8.1), Win10... Bunların hepsini deneyin derim. Eğer aygıt yöneticisinde "bilinmeyen aygıt" gibi birşey görüyorsa bir umut vardır. =) Markanın kendi sitesine girip =>support=>Downloads=>Drivers gibi bir yerleri varsa driver'ına erişip indirdikten sonra aygıt yöneticisine gidip "Sürücüyü güncelle" diyerek manuel olarak indirdiğiniz driver'ları bulup yüklemek gerekebilir. Diğer seçenekleri deneyin, olmazsa da iş bu noktaya gelirse ben de uzaktan destek olabilirim.
Üçüncüsü ise: Direk olarak depolama aygıtı takılan cihazlar kendi içlerinde mini bir işletim sistemi barındırırlar ve temel düzeyde cihazı çalıştırsın yeter gibi minimum seviyede bir sistem olduğu için flash belleklerin formatlarında huysuzluk çıkarabilirler. Flash belleklerde NTFS, FAT32, FAT, ext4 vb. türlü türlü biçimlendirme denemeniz gerekebilir. Bunun yanında Mac bilgisayarlardan çıkarılan depolama aygıtlarına MacOS işletim sistemi garip garip dosyalar atar. Nedenini tam bilmiyorum ama index için olabilir. 3D printer'ın ihtiyacı dışındaki formatlarda olan bu tarz dosyalar da şaşırtabilir.
Dördüncüsü ise kulağa en komik geleni. Cihazın takılı olduğu elektrik tesisatını ve kablosunu kontrol edin. Uzatmaya takılıysa zamanla tozlanan uzatma kabloları akımın atlamasına sebep olabilir. Topraklaması başta olmak üzere elektrik tesisatında en ufak bir sorun bile harici cihazlarda yazılımsalmış gibi sorunlara sebep olabilir. Türlü türlü huysuzluklar çıkardıktan sonra fişini çevirip tesadüfen ters taktığımda düzelen printer'a, scanner'a denk geldim.
Modelini de bulursanız arkadaşlar konunun daha çok içinde, belki tanıdıkları bir cihazdır. Ben de bahaneyle cihazları biraz araştırmış olurum.