Geyik Başlığı 3

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
OOO yönetici bey onlayn
GIF--_Clap-applause-good-job-nice-one-clapping-_Th.gif

Son düzenleme:
Bu arada Türk insanının en çok sevdiğim yönlerinden birisi devlet meselelerine kafa yoruyor olması. Bunun sebebi büyük ihtimalle tarih boyunca ülkemizin yaşadığı siyasi ve ekonomik krizlerdir.
Yalnız size bir tavsiyem var, günümüzde medyanın aldığı hal ortada. İnanın Türkiye ve orta doğu ile ilgili birçok haberi burda (Irak'ta ) Iraklılar ve diğer yabancılardan öğreniyorum. Bu yüzden özellikle İngilizcesi olanlar lütfen 2-3 uluslar arası haber ajansını da takip edin daha sağlıklı, doğru bilgi edinmek istiyorsanız (BBC , CNN gibi kanallar değil ama). İngilizcesi olmayanlar için de artık bütün browserların translator eklentisi var, az çok işinizi görür.
Yav hocam ne güzel yazmışsınız arkadaki 3-4 adet mesajı okudum ve çoğuna katılıyorum senin aksine okumadan araştırmadan yazan konuşan insanlardan sonra ilaç gibi geldi. Okuduğum kadarki konuşmada benim eklemek istediğim tek şey, ülkenin katmadeğerli satışa olan ihtiyacı olur. Bu da sağlam imajlı bir marka oluşturmak demek yoksa malezya da üretmiş çinde üretmiş olması markaya nazaran çok önemli değil. Kanımca kumaş örneği oldukça açık ve basit türkiyede üretilen dikilen kumaş tişört tekstil ürünlerinin haddi hesabı yok fakat bunların hiçbirinin adam akıllı katma değeri yok üretici tişörtü 5 e üretiyorsa alıcısı olan markalar (polo, hilfiger, tommy, gant zara, gap...) 10 a alır 100 e satar niye çünkü üzerinde markası var. Kısa kesmek istiyorum ama sonuç, bu işin taşeronluğunu yapan tr firmasının kar oranı ile marka yapmış olan firmanın kar oranından ziyade bu kar için kısa vadede dökülen alın terinin kâra oranı. E hali hazırda istihdam sağlıyor diyceksiniz ben zaten üretmeyelim demiyorum üretelim fakat ürettiklerimizi kendimiz pazarlayabilelim ki yüksek maaşlı çalışan istihdamı sağlayalım daha çok para gelsin ve refahımızı arttıralım.

O değilde burda evinde kaldigim aile bugün bazı ülkelerin savaş uçaklarının gösteri yaptı bir yere gidip onları izledi. Dedim Türkiye varmıydı dediler yoktu. Dedim olsaydı tam olarak şöyle oldu ve aşağidaki videoyu izlettim adamların ağzı açık kaldı dediler siz çılgınsınız dedim bende bizde böyle valla :D:D.
(en son uçan Türkiye)

Yav hocam ne güzel yazmışsınız arkadaki 3-4 adet mesajı okudum ve çoğuna katılıyorum senin aksine okumadan araştırmadan yazan konuşan insanlardan sonra ilaç gibi geldi. Okuduğum kadarki konuşmada benim eklemek istediğim tek şey, ülkenin katmadeğerli satışa olan ihtiyacı olur. Bu da sağlam imajlı bir marka oluşturmak demek yoksa malezya da üretmiş çinde üretmiş olması markaya nazaran çok önemli değil. Kanımca kumaş örneği oldukça açık ve basit türkiyede üretilen dikilen kumaş tişört tekstil ürünlerinin haddi hesabı yok fakat bunların hiçbirinin adam akıllı katma değeri yok üretici tişörtü 5 e üretiyorsa alıcısı olan markalar (polo, hilfiger, tommy, gant zara, gap...) 10 a alır 100 e satar niye çünkü üzerinde markası var. Kısa kesmek istiyorum ama sonuç, bu işin taşeronluğunu yapan tr firmasının kar oranı ile marka yapmış olan firmanın kar oranından ziyade bu kar için kısa vadede dökülen alın terinin kâra oranı. E hali hazırda istihdam sağlıyor diyceksiniz ben zaten üretmeyelim demiyorum üretelim fakat ürettiklerimizi kendimiz pazarlayabilelim ki yüksek maaşlı çalışan istihdamı sağlayalım daha çok para gelsin ve refahımızı arttıralım.

Oncelikle eywallah diyeyim :D guzel sozlerin icin. @sputnik in de bahsettigi gibi taseronluk yaptigimiz dogrudur, ama aslinda taseronluk yapmak cok ta kotu birsey degil, tabi bu tecrube ve kaliteyi dogru isim ve stratejilerle markaya donusturebilirsen. Ornegin tam sayisini bilmiyorum ama TR de asagi yukari 8-10 tane otomobil fabrikasi var, yarin kendi markamizi uretmek istedigimiz zaman bu fabrikalarda gorev alan kalifiye elemanlar bizi bir yere getirecek. Bknz: Cin, adamlarin taseronun onde gideni ama dunya devi oldular.
Tekstil sektorunde TR nin ismi dunya capinda hala cok iyi bir yerde; Bir Rus dergisine konuşan İngiliz iş adamı Dunkerton, Türkiye dahil dünyanın bir çok ülkesinde üretim yaptıklarını anlatarak şöyle demis: “Eğer size tekstil ürünleri lazımsa bu durumda Türkiye en ideal yer. Bizim atletlerin hepsi Türkiye’den. Türkiye bu konuda dünyanın en iyisi.”
Ama hala dediginiz gibi dunya capinda kac markamiz var, yuksek kalite denebilecek 2-3 markadir (SARAR, LUFIAN ve MAVI aklima gelenler). Ewet buyumeye calisiyoruz ama demekki hala yeterli degil (asagidaki linkten bakabilirsiniz)
http://www.turkishtimedergi.com/perakende/turk-markalarinin-buyuk-yurtdisi-atagi/

Yağ tenekesi dediginiz Clio'ya dönün bi bakın istedim o_O. Kaan bide mühendis adam olacak valla yazık en azından ondan beklemezdim. edit: birazcıkta renoboy'luk yapayım o_O.

O değilde burda evinde kaldigim aile bugün bazı ülkelerin savaş uçaklarının gösteri yaptı bir yere gidip onları izledi. Dedim Türkiye varmıydı dediler yoktu. Dedim olsaydı tam olarak şöyle oldu ve aşağidaki videoyu izlettim adamların ağzı açık kaldı dediler siz çılgınsınız dedim bende bizde böyle valla :D:D.
(en son uçan Türkiye)
Dünki tarkan faciasından sonra bu çok iyi olmuş :D :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...