Ön arka cam değişimi kasko ile bedava yapılabiliniyor ama kasko firmasının anlaştığı yer ile yapılıyor yani çakma cam takılabiliniyor. Dikkatli olun bu konuda
Ön arka cam değişimi kasko ile bedava yapılabiliniyor ama kasko firmasının anlaştığı yer ile yapılıyor yani çakma cam takılabiliniyor. Dikkatli olun bu konuda
Komple hayalet şehir haline bürünmez belki ama bölge bölge mahalle mahalle bunun yaşanacağı aşikar. 80 yıllık çürük binaların olduğu, gecekonduların dönüşmediği, dönüşenlerin de hileli malzemeden çalınarak yapıldığı, zeminine göre yüksek maliyet gerektiren yerlerde maliyetlerden kaçınarak standart kazıksız veya eksik kazıklı temelle yapılmış binalar... Böyle yerleşim bölgeleri maalesef var. 99'da hasar alıp yaralanmış binalar onarım görmüşse bile 20 yıllık eskimesi var üstüne. Bunlar hep senaryoları olası kılıyor.Öngörülen neredeyse herşey bence de olacak.. büyüklük konusunda emin değilim fakat olacağından eminim.. 99 depremini istanbulda sallantıyla yaşamış biriyim. Yıkımları canlı canlı görmediğim için sonrasında olacak olanlardan hayalet şehir kısmı bana fazla geldi.. hayalet şehir, salgın hastalık denince filmlerdeki sahneler belirdi gözümün önünde belkide ondandır..istanbulun hayalet şehir olabilitesine inanmakta güçlük çekiyorum
Büyükhanlı Ataşehir'da baya telef olmuş. Valla allahtan bizimkiler stok sahasının hepsini içeri alabilmiş yoksa bitmiştik zilyon tane araba yine telef olacaktı.Bunlar da eşimin şirketinden
Kesinlikle katiliyorum, enistem 40 yildir mutaahhitlik yapan, mevzuata cok hakim olan bir insaat muhendisidir. Diyor ki normalde kentsel donusum yasasi bu sekilde degil, simdi rakami tam hatirlamiyorum ama 5-10 donum gibi bir arazi olmadan donusum yapilamazmis.Hocam kentsel dönüşüm işi çok yaş. Jeoloji mühendisi bir arkadaşım dönüşüm bölgelerindeki inşaatlarda onay vermediği inşaatlar yüzünden iş alamaz oldu, mesleği bıraktı. Sonra o binaların hepsi yapıldı. Lokasyon: İstanbul Anadolu Yakası. Bakıldığı zaman teorik olarak çok sıkı ve yararlı yönetmelikler, denetimler var. Ama işleyişte maalesef yoz yobaz anlayışla kara düzene devam. 99 depremi çoktan unutuldu.
Son söylediği biraz abartı olmuş. Geçmişte malzemeden çalınmadan yapılmış çok sağlam yapılar var. Özellikle eski kamu binaları, lojman vb yerler bayağı sağlamdır. Ha 90'lı yıllarda yapılan binaların ortalaması düşünülürse eniştenize hak verilebilir. Müteahhitin kendi oturmadığı binaya güvenilmemesinin temeli o döneme dayanırKesinlikle katiliyorum, enistem 40 yildir mutaahhitlik yapan, mevzuata cok hakim olan bir insaat muhendisidir. Diyor ki normalde kentsel donusum yasasi bu sekilde degil, simdi rakami tam hatirlamiyorum ama 5-10 donum gibi bir arazi olmadan donusum yapilamazmis.
Zaten simdikiler donusum falan degilki bina yenileme sadece. Altyapi ayni, yollar ayni, ust yapi ayni vs vs. Daha 15-20 yil once insa edilmeye baslanan Bati Atasehirin hali ortada.
Enistemin ustune basarak dile getirdigi bir sey daha var: dempremden sonra yapilmis (yani yeni yonetmelik ten sonra) en kotu ev, deprem oncesi en guclu evden daha saglamdir diyor, ben onun yalancisiyim.
Bismillahirahmanirrahimmmm noluyo Allahım noluyoHerkese günaydınEkli dosyayı görüntüle 8513Almanya?!?!
Aslında doğru.. büyükçekmece, küçükçekmece tarafları avcılar tarafları yeniköy tarafları hep tehlikeli yerlermiş..Komple hayalet şehir haline bürünmez belki ama bölge bölge mahalle mahalle bunun yaşanacağı aşikar. 80 yıllık çürük binaların olduğu, gecekonduların dönüşmediği, dönüşenlerin de hileli malzemeden çalınarak yapıldığı, zeminine göre yüksek maliyet gerektiren yerlerde maliyetlerden kaçınarak standart kazıksız veya eksik kazıklı temelle yapılmış binalar... Böyle yerleşim bölgeleri maalesef var. 99'da hasar alıp yaralanmış binalar onarım görmüşse bile 20 yıllık eskimesi var üstüne. Bunlar hep senaryoları olası kılıyor.
Doğrusu ben amcamla hiç mevzuattan onuşmadım sormak da aklıma gelmedi açıkçası.. tek bildiğim; 99dan sonra aman bu bina yıkılmasın diye sonradan kolon ekleme yapılan binaların yıkılmayacağı varsa bile; salınımların engellenmesi dolayısıyla da yıkılmasına sebep olacak şeyler yapıldığı. Bizim apartman kayalık yerdeymiş; zamanında dedem evi yaparken kepçe temel kazımında zorlanmış... 99 depreminden sonra ise yanımızdaki apartmanın yaklaşık 4-5 metre girişli açıklığına 2 tane 1er metre çapında kolon eklediler..sürekli engellemeye çalışmış amcam ama sırf: bu binada projede görünen kolonlar demek için yapmışlar.bu arada benim bildiğim bu işlem yaklaşık 10-15 yıllık binaya yapıldı. amcamda inşaat mühendisi ve dediğine göre bizim bina yıkılırsa bitişik bina yüzünden olurmuş :/Kesinlikle katiliyorum, enistem 40 yildir mutaahhitlik yapan, mevzuata cok hakim olan bir insaat muhendisidir. Diyor ki normalde kentsel donusum yasasi bu sekilde degil, simdi rakami tam hatirlamiyorum ama 5-10 donum gibi bir arazi olmadan donusum yapilamazmis.
Zaten simdikiler donusum falan degilki bina yenileme sadece. Altyapi ayni, yollar ayni, ust yapi ayni vs vs. Daha 15-20 yil once insa edilmeye baslanan Bati Atasehirin hali ortada.
Enistemin ustune basarak dile getirdigi bir sey daha var: dempremden sonra yapilmis (yani yeni yonetmelik ten sonra) en kotu ev, deprem oncesi en guclu evden daha saglamdir diyor, ben onun yalancisiyim.
Icim acidi yaArabaya baktım ciddi birsey yok sadece kaput ve tavan biraz ezilmiş herkese geçmiş olsun
Oturduğum apartman bu hale gelmiş
Ekli dosyayı görüntüle 8515
Gece tekrar yağabilir denince bunu yapmıştım da kupkuruydu sabah
Ekli dosyayı görüntüle 8516
Volvo da dayanamamış
Ekli dosyayı görüntüle 8517
Şöyle bir ihtimal var: Telefon yakın zamanda android güncellemesi aldıysa, cihazın Android'ini optimize eden yazılımcı arkadaşlar bir takım hatalar yapmış olabilirler. Benim Asus telefon güncellemelerle kendini bozdu örneğin Android 6.0'a geçtikten sonra gps'i iflah olmadı bir daha. Buna benzer bir konu olabilir.Bir sorum olacak ahali duruma gore konu da acabilirim kullandigim telefon turkcell t 50 isminde bir cihaz son zamanlarda ben bu cihazdan wifi actigimda arada sirada giriyor internete bazen de baglanti gidiyor yada hic girmiyor ama 4.5 g yi actigimda bir sorun yok ne yapalirim yardimci olabilecek var mi? @Iskender ve @berkertekin hocam siz biliyormysunuz cevabini
Ne yazik ki guncelleme almadi. Cevabiniz icin tesekkur ederim dediginiz gibi fiziksel bir sorun olabilir artik boyle idare edecegim. Ara sira 4.5 g yada kablosuz ag baglantisi kesilmezse tabi bir sure daha imkanlar dahilindeŞöyle bir ihtimal var: Telefon yakın zamanda android güncellemesi aldıysa, cihazın Android'ini optimize eden yazılımcı arkadaşlar bir takım hatalar yapmış olabilirler. Benim Asus telefon güncellemelerle kendini bozdu örneğin Android 6.0'a geçtikten sonra gps'i iflah olmadı bir daha. Buna benzer bir konu olabilir.
Bunun yanında aklıma fiziksel arızasından başka bir şey gelmiyor.
Bana yazılanlar biraz abartılmış gibi geldi. Bence zannedilen kadar büyük bir çöküş olmayacak. Tabi bu çöküş olmayacak demek değildir.İlk kısmı youtube da bi videoda kelimesi kelimesine bi genç seslendirmişti. Ya burdan okumuş ya da o sözlük yazarı imiş..
O videoyu izlediğimde çok ilgimi çekmişti.burda devamındaki yazıda aynen ilgi çekici. yalnız çevremdekiler hep bana felaket tellaalı der; bu sonlardaki depremden sonraki süreçlerle ilgili kısımları göründe beni abarttıklarını düşünmeye başladım :S martılar ölüleri yiyecek, haayalet şehir vs.... bende kendimi insanların psikolojisini bozuyorum sanırdım kesin 1 hafta boyunca her gözümü kapattığımda kabusum olur okuduklarım .
Birde memleketim gidiyo... çocukluğumdan beri anlatılırdı bana; bandırma bi deprem anında yok olurcasına zarar görecek, kapıdağı aslında yanardağ diye...demekki bu yüzdenmiş...
Zaten 2015 yılında Dieselgate ilk ortaya çıktığında da Porsche modellerinde Cheat Device olduğu saptanmıştı ve araçlar geri çağırılmaya başlanmıştı. Bu tarz ufak şeyler bu denli büyük bir oyunun artçıları niyetinde diyebiliriz.Emisyon skandalı Porsche'ye sıçradı.
http://www.milliyet.com.tr/porsche-22-bin-otomobilini-geri-ekonomi-2492184/