Geyik Başlığı 3

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Deprem olacak, kaçarı yok. Kanun üstünde ilerleme var, 99'a göre denetimler sıkı ama bu para hırsı olduğu sürece yeni yapılan pek çok eve güvenemiyorum açıkçası. Bir de "afet bu afet, Allah'ın gücüne ne olursa dayanmaz" zihniyetinden çıkmadığımız sürece işimiz zor. İstanbul'da kentsel dönüşüm yapılması gereken bir sürü yer varken en canlı yer Anadolu yakasının sahil kesimi. Bina bazında dönüşüm ve rantsal dönüşüm olgularından uzaklaşmamız gerek ama milletin dini imanı para olmuş.

%100 doğru.
Hocam kentsel dönüşüm işi çok yaş. Jeoloji mühendisi bir arkadaşım dönüşüm bölgelerindeki inşaatlarda onay vermediği inşaatlar yüzünden iş alamaz oldu, mesleği bıraktı. Sonra o binaların hepsi yapıldı. Lokasyon: İstanbul Anadolu Yakası. Bakıldığı zaman teorik olarak çok sıkı ve yararlı yönetmelikler, denetimler var. Ama işleyişte maalesef yoz yobaz anlayışla kara düzene devam. 99 depremi çoktan unutuldu.

Tam da bu sebepten dolayı hazır olmadığımızı düşünüyorum. Üstelik İstanbul'un nüfusu gün geçtikçe artıyor, merkez bankasını da oraya getiriyorlar. Bütün iş imkanları, kurumlar İstanbul'da toplanıyor ve toplanmaya devam edecek. Artan nüfus ile beraber olası bir depremde ölüm oranları da maalesef artacak. Yine haberlerde ders almadık, canımız yandı v.s gibi lafları duyacağız anlaşılan.
Valla İstanbul'da büyük bir deprem olursa haberleri filan duyamayız ben söyleyeyim.
Şöyle bir yazı gördüm bugün. Özellikle deprem olurken ve olduktan sonraki süreçleri okumanızı öneriyorum.
https://seyler.eksisozluk.com/beklenen-buyuk-istanbul-depremiyle-ilgili-her-sey

Valla İstanbul'da büyük bir deprem olursa haberleri filan duyamayız ben söyleyeyim.
Şöyle bir yazı gördüm bugün. Özellikle deprem olurken ve olduktan sonraki süreçleri okumanızı öneriyorum.
https://seyler.eksisozluk.com/beklenen-buyuk-istanbul-depremiyle-ilgili-her-sey
Bu yazı çok iyi oldu hocam. Linki kaydettim ve uygun bir vakitte muhakkak okuyacağım. Daha önce de söylediğim gibi biz yaşadıklarımızdan ders çıkaran ve ona göre davranan bir toplum değiliz. Bu sebeple bir daha olması muhtemel İstanbul depreminin yıkıcılığı maalesef çok daha büyük olacak ve 99 depremini aratacak diye düşünüyorum üzülerek. İnşaallah hayırlısı olur.

Ha bir de size en acısını söyleyeyim. Belediyece yaptırılan tüm deprem raporları şaibelidir. Bizzat zamanında beraber çalıştığımız, belediyede başdanışmanlıktan daire müdürlüğüne kadar görev yapmış bir büyüğümüz bu raporların hepsinde eklemeler, çıkarmalar olduğunu, belediyelerin/müteahhitlerin istediği şekilde şekillendiğini söyledi. Hadi diyebilirsiniz ki yahu o kadar da yapmazlar, vicdansız olamazlar. Hem kendisine güvenim ve saygım çok, hem de üstte yazdıklarımın bu ülkede olmayacağına %100 emin olamıyoruz değil mi?

DFw96qtXcAAT9b7.jpg:large

DFw96qsWAAEeeI2.jpg:large

DFw96qvXgAAaqWq.jpg:large

böyle yedek kulübesi mi olur...Viktoria Plzen yedek kulübesiymiş

Deprem açısından Avcılar bölgesi akillanmayan bölgelerin başında geliyor. Deprem sonrası oradaki hasarlı binaların çoğunu allayıp pullayıp süslediler ve sattılar. Avcılar sahil full dolgudur. Hatta bilen bilir, villalar vardır. Hepsi deprem sonrası gidecek. Tam bir çöküş olacak.

Deprem açısından Avcılar bölgesi akillanmayan bölgelerin başında geliyor. Deprem sonrası oradaki hasarlı binaların çoğunu allayıp pullayıp süslediler ve sattılar. Avcılar sahil full dolgudur. Hatta bilen bilir, villalar vardır. Hepsi deprem sonrası gidecek. Tam bir çöküş olacak.
Bizim yanımızdaki bina yamuktu :D :D :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...