Muhip'in çok fena torpil yaptığı zaten aşikardı. Tek başına çektiği bazı lansman videoları da o nedenle pek hoşuma gitmiyor. Fazla beğeniyor. Sinan da başta tutuktu, zamanla marka yetkililerini incitmeden eleştirmeyi öğrendi ve bence çok iyi uyguluyor. Muhip "adamları yakmayayım şimdi" diyerek arabaya daha pozitif bakıyor olabilirBenim Kodiaq testinde rahatsız olduğum konu, Muhip tek başına testi çekiyor olsaydı %90 aracın artıları anlatılıp test bitirildi havası verilmesi. Sinan olmasaydı, araya girmeseydi eksilerini anlayamayacaktık.
Test adına değinilmemiş konularda ise; şekli şemali güzel olmuş diye bahsedilen vites topuzu üzerinde sadece düz beyaz puntoyla yazılmış, çakma uzakdoğu markalar gibi DSG yazıyor olması. Bu konu daha önceki skoda modellerinde de eleştirilmişti ve otomobile oldukça ucuz, basit intiba katıyor.
Trim sesleri konusuna değinildi ama işçilik konusuna değinilmedi. Malzeme kalitesi anlatımı sırasında işçiliği de beklerdim. Zira kodiaq modelinin özellikle kapı iç trimlerinde kullanılan malzemelerde işçilik problemleri olduğu, bunun yurt dışında bazı kullanıcıların da yaşadığı videolar görmüştüm.
Multimedya ekranına değindiler iyi güzel de o b segment modelden alınıp takılmış hız göstergesine tek bir laf bile etmemeleri facia. 180 küsür bin liralık prestige paket bir suv'de o görsel olarak da kalitesiz olan hız göstergesi ekranını nasıl eleştirmediler hala anlayamadım. Sanırım unuttular.
Opsiyon olan ses sistemi konusunda ise Sinan'ın eh işte diyecek kadar beğendiği ya da pek tatmin olmadığı aşikardı. Burada eleştirdiğim konu ise, Sinan'ı tanımıyor olsaydım, daha önceki opsiyon ses sistemlerinde verdiği tepkileri bilmeseydim Kodiaq'da ki ses sistemini gerçekten beğendiğini düşünebilirdim. Zira Sinan'ı tanıdığım için ' beğendim ama öyle opsiyon bir sistem için çokta iyi değil ' havasını aldım. En azından diğer ses sistemleri kadar hevesli anlatmadığı aşikardı.
Netice olarak, suv ligiyle pek alakam olmasa da Kodiaq'ın tipini pek sevmesem de diğer rakiplerine göre benim de tercih edeceğim bir model olurdu. Yukarıda anlattıklarım ise testte keşke bunlar da olsaydı dediklerim. Fakat testten rahatsız olduğum konuyu yinelemekte fayda var; Muhip tek başına çekmiş olsaydı aracın %90 iyi yanlarını duyduğumuz bir test olurdu.
Çok normal. O kadar küçük cam bile olsa kırığıyla insana faça yapılır, damarları bile kesilir. En küçük camda bile temperli kullanılması şart.Arabaların kelebek camları tamperliymiş yeni farkettim.
Ekli dosyayı görüntüle 10199