Geyik Başlığı 3

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,147
7
51,586
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Benim Kodiaq testinde rahatsız olduğum konu, Muhip tek başına testi çekiyor olsaydı %90 aracın artıları anlatılıp test bitirildi havası verilmesi. Sinan olmasaydı, araya girmeseydi eksilerini anlayamayacaktık.

Test adına değinilmemiş konularda ise; şekli şemali güzel olmuş diye bahsedilen vites topuzu üzerinde sadece düz beyaz puntoyla yazılmış, çakma uzakdoğu markalar gibi DSG yazıyor olması. Bu konu daha önceki skoda modellerinde de eleştirilmişti ve otomobile oldukça ucuz, basit intiba katıyor.

Trim sesleri konusuna değinildi ama işçilik konusuna değinilmedi. Malzeme kalitesi anlatımı sırasında işçiliği de beklerdim. Zira kodiaq modelinin özellikle kapı iç trimlerinde kullanılan malzemelerde işçilik problemleri olduğu, bunun yurt dışında bazı kullanıcıların da yaşadığı videolar görmüştüm.

Multimedya ekranına değindiler iyi güzel de o b segment modelden alınıp takılmış hız göstergesine tek bir laf bile etmemeleri facia. 180 küsür bin liralık prestige paket bir suv'de o görsel olarak da kalitesiz olan hız göstergesi ekranını nasıl eleştirmediler hala anlayamadım. Sanırım unuttular.

Opsiyon olan ses sistemi konusunda ise Sinan'ın eh işte diyecek kadar beğendiği ya da pek tatmin olmadığı aşikardı. Burada eleştirdiğim konu ise, Sinan'ı tanımıyor olsaydım, daha önceki opsiyon ses sistemlerinde verdiği tepkileri bilmeseydim Kodiaq'da ki ses sistemini gerçekten beğendiğini düşünebilirdim. Zira Sinan'ı tanıdığım için ' beğendim ama öyle opsiyon bir sistem için çokta iyi değil ' havasını aldım. En azından diğer ses sistemleri kadar hevesli anlatmadığı aşikardı.

Netice olarak, suv ligiyle pek alakam olmasa da Kodiaq'ın tipini pek sevmesem de diğer rakiplerine göre benim de tercih edeceğim bir model olurdu. Yukarıda anlattıklarım ise testte keşke bunlar da olsaydı dediklerim. Fakat testten rahatsız olduğum konuyu yinelemekte fayda var; Muhip tek başına çekmiş olsaydı aracın %90 iyi yanlarını duyduğumuz bir test olurdu.
Muhip'in çok fena torpil yaptığı zaten aşikardı. :D Tek başına çektiği bazı lansman videoları da o nedenle pek hoşuma gitmiyor. Fazla beğeniyor. :D Sinan da başta tutuktu, zamanla marka yetkililerini incitmeden eleştirmeyi öğrendi ve bence çok iyi uyguluyor. Muhip "adamları yakmayayım şimdi" diyerek arabaya daha pozitif bakıyor olabilir :p

Arabaların kelebek camları tamperliymiş yeni farkettim.
Ekli dosyayı görüntüle 10199
Çok normal. O kadar küçük cam bile olsa kırığıyla insana faça yapılır, damarları bile kesilir. :) En küçük camda bile temperli kullanılması şart.
 

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,371
46,068
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Muhip'in çok fena torpil yaptığı zaten aşikardı. :D Tek başına çektiği bazı lansman videoları da o nedenle pek hoşuma gitmiyor. Fazla beğeniyor. :D Sinan da başta tutuktu, zamanla marka yetkililerini incitmeden eleştirmeyi öğrendi ve bence çok iyi uyguluyor. Muhip "adamları yakmayayım şimdi" diyerek arabaya daha pozitif bakıyor olabilir :p
Bende zaten Muhip'i severim, testlerde olmasını da çok isterim ki mutlu da oluyorum. Çünkü bazı yorumları gerçekten mantıklı ve ilginç olabiliyor. Ama Kodiaq testinde dediğin gibi tam bir facia :D Arka koltukların tamamen düz bir zemin oluşturmaması eleştirisi haricinde başka bir şey duyamadım neredeyse :D Sinan da dediğin gibi markayı küstürmeden eleştirmeyi öğrendi gibi artık. Açıkçası Sinan'ın yorumları hala daha benim için daha iyi bir referans.
 

stan

Rahmi Tanır
Panpa
8 Eyl 2016
1,719
1
6,483
4,070
36
İzmir
Marka
Alfa Romeo
Üffff tasarıma gel!!!!
https://drivetribe.com/p/alfa-romeo...ign=formula1&utm_medium=fb&utm_source=organic
XRodfw5rRgGgPzGq3h7_oQ
 

by

Reis
17 Kas 2016
3,737
7,355
5,020
İstanbul
Marka
Peugeot
Merakım genel kullandıkça şöyle garaja falan yazarsan abi bilinçli bir araba kullanıcısından fikir almak isterim bu araba hakkında

Aklıma gelenleri yazayım. Zaman buldukça fotoğrafları eklerim. Yazıyı da toparlayıp eklemem lazım çünkü bu araçla çok fazla vakit geçiremiyorum şirket aracı olduğundan dolayı. Kapalı garajda yatıyor, yağmurlu havada dışarı çıkmadı, sileceğini çalışırken görmedim, halen fabrikada koyulan silecek suyu var içinde :D
İçi ve dışı zaten az çok bilinen, konuşulan şeyler..Biraz da göreceli kavramlar
Bunun dışında ;
* Yol tutuş ve direksiyon tepkisini beğendim. Bridgestone lastikler ile geldi. Michelin veya Continental dışında lastik kullanmam ancak bunların da performansı fena değil.
* 180'le giderken yol ve lastik sesini kabine fazla almaması beni şaşırttı. Bu kadar sessiz olabileceğini tahmin etmiyordum
* Bagajı küçük. Çocuklu bir aile için kesinlikle yetersiz. Çocuk arabasını zor sığdırıyorum
* Enteresan yol bilgisayarı uyarıları veriyor. Mesela belli bir hızı geçince yakıt tüketimi için camları kapatın, sabit durumda motoru ısıtmayın vb..

En merak edilen konulardan biri yakıt tüketimi
Sıfırlama itibariyle İstanbul içi karma kullanım 159 km'nin ortalaması fotoğraftaki gibi
 

Ekli dosyalar

  • 20171128_134154.jpg
    20171128_134154.jpg
    278.5 KB · Görüntüleme: 123
Son düzenleme:

GARAJ TV

Panpa
9 Eyl 2016
6,305
8,799
4,770
O çöp poşeti tutucu 15TL'lik bir şey, belki de daha az, ama kaç arabada görüyoruz. :) Tasarım konusunda sizin eleştirdiğiniz kısımları ben beğendim, gözüme batmadı açıkçası. Sadece kendi kendime direksiyonuna "yahu ayıptır Fabiya'dan buna kadar aynı" demiştim, onu da es geçmeyip hafif eleştirdiler. Arka diz ve baş mesafesinde gösterilecek ne vardı ki? Adam kayboldu arka koltuğa oturunca :D Kol dayama benim dikkatimi çekmedi, o yüzden ne söylesem yalan. Dikiz aynasında ise görüş yetersizliği varsa ve bahsetmemişlerse onu eleştirmek gerekir. Onun dışındaki tasarımla ilgili konular tamamen öznel.
Siz bir kere arabadan rahatsız olmuşsunuz. :D Ben arabanın henüz içine bile binmediğim için söylediklerini "hadi bakalım, binince görürüz" diye diye dinledim.
Benim gibi arabayı bilmeyen için testi makul buldum. :)

Abi hatırlarsan bende kodiaq ilk sürüş altında 1.4 tsi dsg 4x4 kullanıp yazmıştım. Testi izlediğimde ne kadar doğru tespitler yaptığımı fark ettim. Araba cidden çok iyi ve eksikleri ciddi anlamda az. Hatta abartıyorum vw-seat-skoda ürün gamındaki (toureg ve hothatchler hariç) en iyi araba olabilir.
Teste bahsedilmeyen şeyler var. 1. Si bende sonradan öğrendim araba da 6 ileri yaş çift kavrama kullanılmış. 2. Olarakta araba da sesin yankı yapma sebebi ön ve arka çok geniş olduğu için ön tarafa mikrofon koymuşlar. O mikrofon da sesi arkadaki hoparlöre veriyor.
 
  • Beğeni
Tepkiler: bt ve mustafa.e
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım