Selam panpalar,
Soru gayet açık.
Golf 7 1.2 tsi satılıp Mazda 3 benzinli Power sense alınır mı 109 bin liraya?
Soru gayet açık.
Golf 7 1.2 tsi satılıp Mazda 3 benzinli Power sense alınır mı 109 bin liraya?
Ek olarak DSG'mi Manuel'mi ona göre fikir belirtelim.Çünkü DSG ise büyük ihtimal bozulacaktır.Golf 7 1.2 tsi kaç model, hangi donanım ve kaça satılacak ? Mazda için üzerine ne kadar para eklenecek ?
Şimdi bozulup bozulmama ihtimali üzerinden bir yorum yapmak zor. Burada asıl mevzu golf'ün kaça gideceğidir. Golf'ün üzerine mazda için fazla para eklemek gerekirse pek mantıklı olmayabilir. Ama dediğim gibi golf'ün yaşını, donanımını, km'sini falan detaylarını bilmemiz gerek.Ek olarak DSG'mi Manuel'mi ona göre fikir belirtelim.Çünkü DSG ise büyük ihtimal bozulacaktır.![]()
Panpa;Şimdi bozulup bozulmama ihtimali üzerinden bir yorum yapmak zor. Burada asıl mevzu golf'ün kaça gideceğidir. Golf'ün üzerine mazda için fazla para eklemek gerekirse pek mantıklı olmayabilir. Ama dediğim gibi golf'ün yaşını, donanımını, km'sini falan detaylarını bilmemiz gerek.
Donanim motor vergisine bakmak lazim ne kadar fark ediyor diyePanpa;
Golf 1.2 tsi manual comfortline 2016 model.
Mazda 3'ün liste fiyatı 109 bin lira. Yani para eklemem gerekecek.
Düzeltme: 9000 km'de.
Donanım zaten baya fark var. Farkın ne kadar olduğu önemli 10-15 civarı ise çok düşünmezdim açıkcasıDonanim motor vergisine bakmak lazim ne kadar fark ediyor diye
Evet hocam kredi çekeceğim. 1 yılda kapatırım kredi borcunu da inşallah.Golf bu özelliklerle ve bu km'de maksimum 70-75 bin arasına gider, nereden baksan en az 34-35 bin lira eklemen gerekecek. Bu 30 küsür bin liralık farkı kredi mi çekeceksin ?
Hocam beni asıl düşündüren 1.2 tsi manual'den 1.5 skyactive otomatik vitese geçince motor beni üzer mi?Donanım zaten baya fark var. Farkın ne kadar olduğu önemli 10-15 civarı ise çok düşünmezdim açıkcası
34-35 bin liranın hepsini kredi çekersen geri ödemesi 40 bin lirayı bulur, belki geçebilir de güncel faizler ne durumda bilemiyorum. Zor bir karar, çok yüksek bir meblağ bu. Mazda 3'e çok tutkunsan, sürekli hayalini kuruyorsan ve maddi durumun bu farkı zorlanmadan ödemeye yeterse ancak alınabilir. Çünkü altındaki araç da güzel bir makine.Evet hocam kredi çekeceğim. 1 yılda kapatırım kredi borcunu da inşallah.
Çok aşağı kalacağını sanmıyorumHocam beni asıl düşündüren 1.2 tsi manual'den 1.5 skyactive otomatik vitese geçince motor beni üzer mi?
Şehir içinde alt devirlerde turbonun eksikliğini bir miktar hissedersin ve yakıt tüketimi de bir miktar yüksek olur. Ama onun haricinde genel performansa bakarsa 1.5 atmo. motor ile 1.2 tsi hemen hemen aynı performansı sergiliyor.Hocam beni asıl düşündüren 1.2 tsi manual'den 1.5 skyactive otomatik vitese geçince motor beni üzer mi?
Segment yükseltiyor olsa bir nebze eyvallah diyebilirdim ama aynı segment arabalar için bu kadar fark vermek ne bileyim biraz mantıksız kaçıyor. Tabii bu işin bir de gönül faktörü de var.aradaki fark çok fazla, golf 1.4 olsaydı kesinlikle olmaz derdim ama 1.2 tsi. Yine de yok ya arada ödeyeceğiniz para çok çok fazla. o farkı verip golf 7,5'a bile çıkabilirsiniz ama ona bile çok derim
Peki Mazda 3'ün biraz düşük bi donanımını alsam değer mi?aradaki fark çok fazla, golf 1.4 olsaydı kesinlikle olmaz derdim ama 1.2 tsi. Yine de yok ya arada ödeyeceğiniz para çok çok fazla. o farkı verip golf 7,5'a bile çıkabilirsiniz ama ona bile çok derim
Peki Mazda 3'ün biraz düşük bi donanımını alsam değer mi?
Bahsettiğim power sense donanımı en üst donanım.
Segment yükseltiyor olsa bir nebze eyvallah diyebilirdim ama aynı segment arabalar için bu kadar fark vermek ne bileyim biraz mantıksız kaçıyor. Tabii bu işin bir de gönül faktörü de var.
Peki Mazda 3'ün biraz düşük bi donanımını alsam değer mi?
Bahsettiğim power sense donanımı en üst donanım.
Bana degmez gibi geliyorAynen abi kesinlikle katılıyorum.
Valla beklentileriniz ne ona göre yorum yapabilirim 2011 mazda kullanıcısı @pulusoglu yakıt hariç arabasından gayet memnun olduğunu söylüyor. Zira çoğu mazda kullanıcısı da aracından memnun. Fakat sizin altınızdaki golf oldukça yeni, ödeyeceğiniz tutar az buz değil. Bi alt donanımı da alsanız yine 20 bin civarı fark ödeyeceksiniz yine fazla geliyor bana