Soyle yazdimgoremedım abı yorumunu
Lutfen iyi bilmediginiz konularda, insanlarin da yanlis bilgilerle kafasini karistirmayin !!! Dogan Kabak ta konuya hakim degil. Ama yinede bu isin 185 gun olmadan yapilmasinin yasal olmadigini soylemeniz cok onemli ve guzel, Teskkurler +++++ Gercekten ogrenmek isteyenler de asagidaki linke tiklayabilir: https://www.otopark.com/forum/threads/gürcistandan-otomobil-getirmek.1142/page-2
ASAMA 1-2-3 seklinde detayli bir sekilde aciklanmistir, yasal mevzuati okumak isteyenler icin:
http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=9.5.14931&sourceXmlSearch=kara&MevzuatIliski=0
Asagidakileri Okuyun... Merak ettiginiz birsey varsa, foruma uye olup bana sorabilirsiniz... 2:16 Oyle bir yontem yok, iceri girerkende cikarken de tc kimlik numaran uzerinden gumrukten giris cikis yaptigin kayit ediliyor. Yapiyoruz dediklerine de bakmayin, yalan !!! 1. yontem denilen bu yontemi becersen bile oturum olmadan araci Turkiye gumrugunden geciremezsiniz !!!! 2:40 2. yontem denilen ise aslinde vekalet degil, arac gurcu vatandasina ait oluyor, dolandiricilik kismi burasi zaten, cunku satis esnasinda eski ruhsati devlet istemiyor. siz vekalet verdiginizi sanarken aslinda arac gurcu arkadasin oluyor aslinda... 2:50 3. model denilen ise aslinda yatirim yapma degil mulk sahibi olmak. 35 bin usd nin uzerinde degere sahip tarim arazisi disinda bir mulke sahip oldugunuzda gecici oturum iznine sahip oluyorsunuz. Yatirim modeli daha farkli ve bunun icin 300 bin GEL (Lari) yani 120 bin USD degerinde bir is kurmak gerekiyor. 3:13 arabalara ceza yaziliyor ve gumrukten cikarken odeniyor. Plakalarin kayitli olmamasi ve okunamamasi gibi durum soz konusu degil. Aracim Gurcu plakali ve OGS var, her gecis te okuyor. 4:55 Gurcistan henuz avrupa birligine uye olmadi, sadece vatandaslarina serbest dolasim hakki verildi. 6:30 Gurcistan da araba muayenesi diye birsey yok, hatta MTV gibi yillik odenmesi gereken bi vergi de yok. 7:00 oyle 8-10 katlara varan farklar yok. 3.0 lt araclarda asagi yukari 3 kat. 4-5 lt motorlu araclarda 4-5 kati bulabiliyor 11:00 185 gunu doldurmus, yasal olarak otomobil getirmis birisi olarak yaziyorum: ceza yaziliyor. 11:50 Bu sekilde Gurcu devletini degil Turk devletini kandirmis oluyorsunuz, Gurcu devletine gore yasadisi bir durum yok. Bizim gumruk yasalarimiza aykiri sadece...