Erol abi, gemi ile araba getirmeyi arastirdim. uzun ugraslar sonucu kaynagindan bilgiye ulastim. Gumrukculerin bile haberi olmadigi bir konu maalesef. limanda islemi yapacak adama ulastim. bir sikinti olmadan gemi ile araba getirmek de mümkünmüş.
Bu arada aklima baska sorular takildi. gumruk genel mudurlugu sitesinde sikca sorulanlar sayfasinda 2 yillik izin degil, 2 yila kadar izin verildigi yaziyor. Kisinin Turkiyede bulunacagi sureye gore diyor. Yani turkiyede ne kadar bulunacagimizi gosteren bir belgeye ihtiyacimiz var mi?
Ayrica aracin muayenesinin bitmesi durumunda yurtdisina cikarilip muayene yaptirilip tekrar getirilmesi gerektigi yaziyor. Amerikada araclarin muayeneleri 1 yillik gecerli. 2 yillik muayene yok bildigim kadariyla. Buna dikkat edip getirdigim araca 1 yillik mi izin verirler? yoksa bu konular sadece kagit uzerinde ve herkese 2 yillik izin mi veriyorlar?
Limandaki adama bu sorulari da sormayi dusundum ama olumsuz bir sey varsa da adamin gozune sokmayayim diye sessiz kalmayi tercih ettim

Bu konularda da bilginiz varsa cevaplarsaniz sevinirim.