Bizim 1.6 TDI motorlar biraz yakıt konusunda seçici olduğu için neredeyse tüm istasyonları denedik ufak bi değerlendirme yapayım. Sürekli aynı rotada kullanıldığı için de sanırım doğru bir karşılaştırma olur.
Opet: İlk aldığımız zamanlarda sürekli opetten alıyorduk. Yakıtta bi sorun yoktu fakaz kilometresi az gidiyordu , çekişte isteksizlik oluyordu ve biraz daha titreşimli çalışıyordu araba.
Petrol Ofisi : Bir süre de PO denedik fakat Sürekli bir Gizli DPF temizliği olarak da bilinen Rejenerasyon yapma hali vardı ve yakıtta çiğ mazot kokusu oluyordu çekişteki isteksizlik burda da vardı aynı şekilde.
Shell: Çiğ mazot kokusu ve isteksizlik yoktu fakat yine PO mazotunda olduğu gibi rejenerasyon hali devam ediyordu fakat biraz daha uzun aralıklarla oluyordu. Sarsıntı yoktu, menzil PO dan az Opetten fazlaydı.
BP: Son zamanlarda BP den almaya başladık. VW'nin neden sürekli BP de kampanya yaptığını ispatlar gibi oldu. Araba kendine geldi, çekişteki o isteksizlik tamamen kayboldu, rejenerasyondan eser kalmadı, Evet menzil yine kısa fakat verim açısından daha iyi olduğunu düşünüyorum. VW için Kesinlikle doğru seçimin BP olduğunu düşünüyorum.
Diğer markalardan bu kadar uzun süreli deneyimlerimiz olmadı o yüzden sadece 3-4 depodan fazla yakıt aldığımız markaları değerlendirdim. Umarım Faydalı Olur.
İyi Forumlar