Herkese geçmiş olsun

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ulas79
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
%36,17 lik artış neden?

Screenshot_2017-09-27-15-56-28.png

Maliye Bakanı Naci Ağbal içki ve sigara vergileriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Hürriyet Gazetesi’nden Sefer Levent’in haberine göre; 2017 yılı içerisinde dolaylı vergilerde herhangi bir artış yapmayacaklarına belirten Maliye Bakanı Ağbal “Ben bile bu noktaya geldiysem bu önemli yani. Artık otomobil vergilemesinde, tütün vergilemesinde, alkollü içeceklerin vergilemesinde gerçekten vergi oranları çok yüksek seviyelerde.

24 temmuz tarihli haber.

Maliye Bakanı Naci Ağbal içki ve sigara vergileriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Hürriyet Gazetesi’nden Sefer Levent’in haberine göre; 2017 yılı içerisinde dolaylı vergilerde herhangi bir artış yapmayacaklarına belirten Maliye Bakanı Ağbal “Ben bile bu noktaya geldiysem bu önemli yani. Artık otomobil vergilemesinde, tütün vergilemesinde, alkollü içeceklerin vergilemesinde gerçekten vergi oranları çok yüksek seviyelerde.

24 temmuz tarihli haber.
beyler zaten tarzları bu. 15 senedir ne yapmayacağız dediler ise 1 sene geçmeden yaptılar. birşeyi yapmayacağız diyolar ise hazırlanabilirsiniz. yapacağız dediklerini asla yapmazlar o hikayedir emin olun. mesela şuan esip gürlüyorlar ya hani tv'de? hikaye.

Seneye aracın Mtv sinin düşmesini beklerken % 40 zam gelmesi ve bu sene ödediğimiz verginin nerdeyse 2 katına yakın olması gerçekten çok sinir bozucu... Devlet halkın parayı sokakta bulduğunu düşünüyor olmalı :mad:

Son düzenleme:
Zam geldi mi gelmedi mi bilmiyorum ama sistemde değişiklik oldu. ÖTV'deki gibi giriş fiyatına göre MTV sistemi geldi. Tahminimce normal araçları çok vurmayacak ama 1.6 premium araçları daha çok vuracak gibi.

Ülkenin yarısına müstehak da, kalan yarısı için devletin başındakilerden fitil fitil damla damla çıkar bu zamlar umarım.

Ceketi giyip devlet adamı oldun mu 3 gün hırsız eşkiya derler, 4. gün bey derler. =) Saldım ben ülkeyi ya...
o öyle değildi knki :D pavyon açtın mı 3 gün pezw.nk derler 4. gün bey :D D:

Benim 30 binliralık arabam 1000 motor ve vergisi 220 tl
Skodanın Octavia 100 bin tl 1000 motor ve onunda vergisi 220 tl

Şimdi bu yeni sistemle, benim vergimi 100 tl olurda , Octavia nınki 300 tl olursa adil olur
Ama herkese zam, ayrıca octavia olana olan zama zam olacaksa ayak üstü götürmek denir buna.
Hocam niye octavia nin vergisi sizden fazla olmali anlayamadim ?

Bence daha önemli gelişmeler var MTVden
- kurumlar vergisi oranı %20'den % 22'ye çıkarılacak.
- kurumların dağıtılmayan kar paylarından %1 tevkifat yapılacak.
- şirketlerin iki yıldan fazla elde tuttukları gayrimenkullerdeki %75 kazanç istisnası %50'ye düşürülecek.
- gelir vergisi 3. dilimindeki %27 gelir vergisi oranı %30'a çıkarılacak.
- binek otomobiller için bu vergi artışının yanı sıra aracın değerine göre ek vergi uygulanacak.
- lojmanlar satılacak.
- sigaranın kağıdına da ötv gelecek.
- kiraya verilen turistik tesislerin kira süresi uzatılarak ek gelir elde edilecek.

14 yılda 70 küsür milyar dolar özelleştirme geliri elde edildi. 3 yıl içinde de 10 milyar dolarlık özelleştirme geliri daha bekliyorlarmış. Özelleştirme gelirini millet anlamak istemiyor ama özelleştirme geliri demek, satılan kurum ve kuruluşlardan, hisselerden devletin kasasına ekonomiyi düzeltmek ve döndürmek için giren para anlamına geliyor. 14 yıl boyunca 70 küsür milyar dolarlık gelir uçtu gitti. Ekonomi öyle berbat halde ki hala yetmiyor. Kurumlar vergisi vs. diyoruz ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sahip olduğu ne kadar mal mülk, işletme varsa ya tamamen yabancı sermayeye/ortaklara satıldı ya da %51'den fazla hissesi onlara ait. Yarın öbür gün bu kansız siyasetçiler yok olup gittiğinde bu vatanda bize ait hiç bir kurum/kuruluş kalmamış olacak. Adamlar geleceğimizi komple sattılar, kendi ülkemizde yabancı konumuna düştük.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...