Güncel:
2 Ocak'ta yetkili servise siparişini verdiğim klima yönlendirme klape motoru, Şubat'ın sonlarına doğru ancak geldi.
Yetkili servis hemen montajı yapalım diye randevu bile hazırladı. Parça benim gözümle gördüğüm, elimle tutabildiğim bir parçaydı. Fakat ısrarla bütün ön göğüs sökülecek diyorlardı. Konuyla ilgilenecek ustayla görüşmek istedim. Çağırdılar, görüştüm. Hiç haberim yokmuş gibi bana parçayı, çalışma şeklini filan anlattı. Ama yanlış anlattı. Sökülmesi şart diyor, ama trim sesi kalabilir km yüksek garanti vermem diyor. Pekiyi dedim, böyle böyle teyp taktım, çerçevesiyle çekin, kablolarını çıkarın, meseleyi fazla uzatmayın, montajını zor yaptım dedim. Elimizden geleni yaparız ama garanti veremeyiz dedi. Peki dedim. Servis randevusunu iptal ettim.
Daha önce arıza tespitini yapan elektrikçi ağır rahatsızlık geçirip hastaneye yatmış, telefonla parçayı aldım uygun olduğunda takalım demeye aradım, aradığıma pişman oldum, bayağı üzüldüm. Bir daha "nasıl oldun, bizim o işi halledelim mi artık?" diye aramak istemedim. Sonra kendim girişsem nasıl olur diye bir baktım, öyle baktım, böyle baktım, baktım, baktım baktım... 2 ayağı ok, 3 ayağa erişim çok sıkıntılı. Çevremde arkadaşlarım, kardeşlerim, abilerim seferber oldu, birlikte fikir yürüttük şöyle yaparız böyle ederiz dedik, ama icraate fırsat da olmadı, koşullar da izin vermedi.
Geçen gün kafayı kırdım, 1 gün uğraşıp 2 ayağı söktüm, 2. gün de 3. ayağın vidasını söktüm. Ama bir baktım en ulaşılmaz ayağa 1 değil 2 vida koymuşlar :'D o ikinci vidayı da dün öğlene kadar uğraşıp söktüm. Çünkü arabanın ön taraf iptal şekilde geziyordum. Bir de sadece öne hava verecek şekilde ayarlayıp bıraktım, rahatsız ediyordu bir süre sonra. Günlerdir içerisi bu şekilde duruyordu.
Sonra dün gece yarısından sonra arkadaş hadi bir bakalım dedi, 2.30 sularına kadar erişilebilir iki ayağın montajını yaptık fakat 3. ayağın vidalar erişilebilecek gibi değildi. Çalışmasını kontrol ettim, sorunsuz çalışıyordu ama 3. ayağın desteğinin olmaması uzun vadede sorun çıkarabilirdi. Sonra arkadaş araya bir şey sıkıştırarak desteklersen gerek kalmaz dedi, aklıma yattı. Bu sabah uygun parça bakmaya başladım. Elimde metreyle ölçerek bir şeyler yapmaya çalıştım. En sonunda abartmadan sıkıştırarak destek olacak 2 parçayı ayarladım, bunların da dışlarına bez bant sardım ki ilerleyen zamanlarda ses yapmasın.
Oldu
En ufak bir aksaklık veya trim sesi yok. "Torpido sökülecek abi" söylemlerinin işçiliğinin yarısı kadar malzeme masrafı yaptım, malzemelerin kalanı bana kâr kaldı, paranın yarısı da cebimde kaldı.
Edit:
Bu çalışmadaki aşamaların arasında bir ara sanayideyken dedim şu aküyü de değiştireyim. Hakikaten üzerindeki Arı Akü uzatmaları oynuyordu. Avrupalı bir araç olsa içine çoktan 3 harfliler kaçmıştı, akü o kadar zayıftı. Aradığım Yuasa ve Exide'ı İzmit'te bulamadım, AcDelco, Delphi filan zaten hiç yok. Mecburen İzmit oto sanayinin en iyi markası Varta'yı istemeye istemeye taktırdım :')