Honda Jazz 1.4 II Fun

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Güncel:

Mazda'mızın da bir yandan tamir edilmekte olduğu ustama ayna için ziyarette bulundum.
Kapak söküldü, akşama kadar bir araya sıkıştırılıp onarımı yapıldı.
Ekli dosyayı görüntüle 49403 Ekli dosyayı görüntüle 49404
Gün içerisinde idare etmesi için alınan bantlı önlem nedeniyle turuncu turuncu gezdik :d
Ekli dosyayı görüntüle 49405
İşlem tamamlandı. Havalar düzelince iki aynanın da kapaklarını boyaya vereceğim. Şimdilik dış etkenlerden korunsun o bana yeter.
Ekli dosyayı görüntüle 49406

Keyifler kaçtı. Daha önce aynayı degdirdigim duvara şimdi de arka çamurluğu degdirdim. Başka arabaya böyle dokunsam en ufak iz bile olmazdı, taş duvar çok fena... Halledeceğiz...
Ekli dosyayı görüntüle 50890
Bugün gerekli boyalar yapıldı. Sabah 10'dan 14:30'a kadar işlemler tamamlandı.
1752589102948.png

1752589117876.png

10k bakımına 3.8km kala girdik. Yarım saatte çıktık.
Ekli dosyayı görüntüle 50600
Toplam km aldı başını yürüdü
Ekli dosyayı görüntüle 50601
Bu sefer fırsat bulamadığım için 10k bakımını 500 km kadar geçirdim. Bugün rahatsızlandım, işten erken çıktım. Eve giderken uğrayıp bakımı yaptırmasam 15k bakımı olurdu.
Polen filtresini karbonlu değil normal kağıt takacaklardı. Kabul etmedim. Ama artistliğimin sonucunda hiçbir parçacıda da karbonlu filtre bulamadım. Bakalım, siparişle getirteceğim herhalde.

Son düzenleme:
Güncel:
Geçenlerde araba bir çukura mı girdi, çukur mu arabaya girdi bilemiyorum. Çok fena bir şey oldu. Tekerleği bıraktık dedirten cinsten bir olay yaşandı. Şanslıydım, jantta da lastikte de görünen bir hasar yoktu. Ama tabii ki jant üzerinden lastiğin izini yaptı.
1756755837115.png

Sağ arka lastiğim de bir süredir supap dışında bir yerlerden hava kaçırıyordu. İkisi birlikte benim için rot & balansa vesile oldular.

Sağ arka lastikte güçlükle bir patlak bulabildik.
1756755927031.png

Balansta 1 lastikte 20g, ikisinde 10g, birinde 5g sıkıntı varmış. Halledildi.

Rot ayarında da hafif bozulma varmış. O da halledildi. Şu ara gidişinden memnunum.
1756755984908.png

Güncel:
Geçenlerde araba bir çukura mı girdi, çukur mu arabaya girdi bilemiyorum. Çok fena bir şey oldu. Tekerleği bıraktık dedirten cinsten bir olay yaşandı. Şanslıydım, jantta da lastikte de görünen bir hasar yoktu. Ama tabii ki jant üzerinden lastiğin izini yaptı.
Ekli dosyayı görüntüle 51635

Sağ arka lastiğim de bir süredir supap dışında bir yerlerden hava kaçırıyordu. İkisi birlikte benim için rot & balansa vesile oldular.

Sağ arka lastikte güçlükle bir patlak bulabildik.
Ekli dosyayı görüntüle 51636

Balansta 1 lastikte 20g, ikisinde 10g, birinde 5g sıkıntı varmış. Halledildi.

Rot ayarında da hafif bozulma varmış. O da halledildi. Şu ara gidişinden memnunum.
Ekli dosyayı görüntüle 51637inceleme burada
Böyle çukurlara girdikten sonra bende de bir kere lastik basınç sensörü sapıtmaya başlamıştı — bir düşüş gösteriyordu, bir normal. Aslında sorun sadece tekerleğin kayık durmasındaymış. Rot ayarı yapıldıktan sonra her şey düzeldi.

Hocam keyifli kazasiz belasiz sürüşler diliyorum. Bi ara Jazz'i mugen kitiyle gorebilecegiz mi?
Şimdi bir baktım siteye: https://www.mugen-power.com/common/english/products/fit/parts/index.html

Jant tarafını 15" özelinde aslında en kralından çözmüşüm. =) Mugen benden alabilir.
spor süspansiyon kısmında 20-25mm alçalma öngörülüyor. Benim araba 5mm alçalsa altı her kasiste sürter hale geliyor.
Frende sadece çelik fren hortumu modifiyesi eksik gözükebilir. Bir de diskler üzerinde blade'ler var gibi. Balatam ve hidroliğim modifiyeyi yeterince karşılıyor.
Hava filtresi mann'a geçeceğim. İdare etsin :D
Bodykit... Bilemiyorum... Zor ya...

• Üzgün
Tepkiler: Chefkaya
Şimdi bir baktım siteye: https://www.mugen-power.com/common/english/products/fit/parts/index.html

Jant tarafını 15" özelinde aslında en kralından çözmüşüm. =) Mugen benden alabilir.
spor süspansiyon kısmında 20-25mm alçalma öngörülüyor. Benim araba 5mm alçalsa altı her kasiste sürter hale geliyor.
Frende sadece çelik fren hortumu modifiyesi eksik gözükebilir. Bir de diskler üzerinde blade'ler var gibi. Balatam ve hidroliğim modifiyeyi yeterince karşılıyor.
Hava filtresi mann'a geçeceğim. İdare etsin :D
Bodykit... Bilemiyorum... Zor ya...
Mugen ozelinde olmasa da guzel bir body kit daha hoş durur,tabi jazz'i yuruten sizsiniz benim burdan bir sey demem uygun olmaz tabi. Bizim yazlikta da bi jazz sahibi bir hanimefendi var, sahile giderken tepe gaz yara yara gidiyor.

Koy bi k24 namın yürüsün ya dert ettiğin şeye bak
Tavsiye Baran'dan uygulamasi senden kral.