Sprintbooster ile ilgili bende bir bilgi vereyim. Benim c4 picasso arabam var foruma olanlar bilir belki. Ben performansından pek memnun değillim bu yüzden yazılımla o sistemi düşünmüştüm. Bende sprintbooster citroen ustama sordum. Adam bana bir tane c5 müşterisin kullandığını söyledi ve hem kullanıcının hemde kendi kullanımına göre arabayı çok güzel bir şekilde hızlandırıyormuş yani baya öve öve bitiremedi ama aynı araba köy yolunda o sistemden dolayı arıza vermiş ve şehirden baya uzak bir noktada yolda kalmış. Çekici ile filan getirmişler. Belki 10000 de 1 çıkabilecek bir arızadır ama pat diye yolda kalmak kötü. Ayrıca bir yazılım (söylenene göre denenmiş ama kaç km? ) ve sprintbooster kaç km test edilmiş ki sorunsuz deniliyor. Öyle taktık arıza ışığı yakmadı demekle olmuyor maalesef.
Kullanım sürecinde herhangi bir sorun yaşadınız mı?
Eski aracımda kullanmıştım Buda test videom
Leon'un 250 nm torklu ve 1156 kg civarı ağırlığına karşı cvt şanzımanlı 220 nm torklu Honda'nın 1388 kg ağırlığı var hocam. Eminim ki cvt şanzıman en az 15-20 nm torku da aktarmada çalıyordur. Bu şartlarda ben civic rs'in böyle bir sonuç almasını doğal karşılıyorum. Arada 232 kg gibi ciddi bir ağırlık farkıyla beraber tork farkı da mevcut. Açıkçası ben yeni civic rs'in motor ve aktarma verimliliği açısından başarılı olduğunu düşünmüyorum ki hafif bir araba da değil.Dün akşam bir arkadaş ile honda RS'i rollde denedik. Civic RS ile Leon 1.4 tsi 140hp manuel ile deneme sonucunda 60-80-100de bastık. Leon direk açıyor başlangıçta. sonrasında arası açılmadan yürüdük ancak leon çok daha tepkili . civic dolduramıyor kendisini. cvt de çok ağır kalıyor
Hiçbir sorun yaşamadım keyifle kullandım sonrasında başka bir astra kullanıcısına sattımKullanım sürecinde herhangi bir sorun yaşadınız mı?
Bende alacaktım da sanayideki ustam gözümü korkuttu bilemedimHiçbir sorun yaşamadım keyifle kullandım sonrasında başka bir astra kullanıcısına sattım
İyide ben nerde okudum bilemiyorum şimdi ama bu RS de limitleyici yokmuydu ... yani araç 200 e limitli değil miydi?.. sıkıntı bence 200e limitli olmasından .. yoksa cvt de olsa, düz yolda benim 110hp lik dizel tdi ın, 180hp turbo benzinli Civic i geçme şansı olamaz ...benim bildiğim ve mağlesef testte atlanan konu aracın limitleyicisini olduğu... hoş bu kadar ciddi bir konunun atlanabileceğini de sanmıyorum.. belki ben yanlış biliyorum ...
En nihayetinde bu şanzıman A, B ve orta güçlü C segment üstü araçlardan daha üst modellerde bence tamamen bir eziyete dönüşüyor zira bahsettiğiniz şeylere katılıyorum ve pozitif olan yönler sıklıkla şehir içinde kullanilan araclar icin oldukça faydali seylerCvt konusunda bende nacizane şu anda sahip olduğumuz araçla ilgili bilgi vermek isterim.
1- gaz tepkisi cvt araçlarda çok farklı yani gaza %20 basınca evet %20 etki ediyor ama %30 basınca yine %20 etki ediyor.yani gaz kelebegi kademe kademe.aracin gaz yemesini devirlenmesini istiyorsanız tek şansınız spor modda olmak veya gaza sert basmak.yoksa araç sürekli belli bir devirde aracı tutmak istiyor(bizim araçta 2 bin devir).
2- gazi kökluyorsunuz araç gayet güzel yiyor ve hızlanıyor her ne kadar devir sabit kalsa da asıl acayip durum gazdan ayağınızı cekince başlıyor siz gazdan ceksenizde araç hala gaza basıyor.spor kullanan ve bunu seven için çok kötü bişey birde araç güçlü biseyse çok daha kotu olacağından eminim.
3-iyi yanları ise;
3-a) yokuşta kaydirmiyor yokuş kalkışa ve beklemeye gerek yok
3-b)debriyaj balatası diye bişey yok.bakim maliyeti için ciddi bir kriter.
3-c)arıza ihtimali en düşük şanzımanlar dan
3-d)yakıt ekonomisi sağlıyor.turbosuz bir arac bile 2000 bin devirde yol durumuna göre 100-110 km hızla gidiyor tamamen cvt sayesinde
Civic rs gibi bir aracın 200-210 gibi hızlarda kalması kabul edilecek bir durum değil.hondata yi epey övuyorlar ama racechip aracı 225 bg şu an için yapabiliyorken bana hondata mantıksız geldi.videodan da bişey anlamadım ama gaz tepkimesini arttıran cihazlar kesinlikle cvt de çok işe yarıyor kullananlar tavsiye ediyor ,cvt nin yapısını gördüğümden eminim işe yariyacagina.
Sonuç;cvt kesinlikle b sınıfı araçlar için mükemmel ama güçlü araçlar için uzak durulması gereken bir şanzıman.tum beklentilerinizi elinizden alıp gider.