Şehirler arası uzun yolda yavaş gitmek cidden sabır işi. Şahsen ben yapamıyorum, 150 nin altında gittiğimde uykum geliyor. Hatta bir keresinde gözlerim bir kaç saniyeliğine kapanmış yoldan çıkmak üzereyken son anda uyanıp kurtardım.
Benim Hero Duet 100km de şehir içi 2 şehirler arası 2.5lt benzin tüketiyor
Dün Tucson 1.6 T-GDI ile Sakarya'dan Eskişehir'e geldim ve hypermiling sınırlarını zorladım. İlk 10 km şehir içinden çıkmaya çalışmakla geçti ve yola çıktığım saat dolayısıyla trafik vardı. Trafikte bile hız sabitleyici ile gittim, hızımı direksiyon üstünden ayarladım. Trafikten çıkınca aracı 70 km/s hıza sabitledim, bir süre sonra da 80 km/s hıza çıktım. Yolun %70'i civarında yakıt tüketimi 6.4 L/100km idi (fabrika verisi 6.5). Sonrasında bitmek bilmeyen tırmanışla beraber 6.9L'ye çıktı. Eskişehir'e vardığımda 6.6L idi. Gideceğim yere vardığımda da 6.9L'ye yükseldi. Toplam 183km yol yaklaşık 2 saat 50 dakika sürdü ve elde edebildiğim ekonomi bu kadar. Şehir içi trafiklerini çıkarırsak fabrika verisini tutturdum sayılır.Ekli dosyayı görüntüle 428 Ekli dosyayı görüntüle 429
Teşekkürler. Yakıt tasarrufunda en büyük sıkıntı bu kadar ağır bir araçla uzun yolda rampa çıkmak. Eğim az bile olsa uzun rampalarda tüketim kontrolden çıkabiliyor.Çok harika veriler bunlar,
4x4 ve 180 beygirlik makineye.
Babam hız sabitleme kullanmayı sevmiyor. O kadar ki cc yi bile donanımdan çıkarıp yerine farklı bişey isteyen biri. Kasarak Afyon istanbul arasını 100 120 arası 5.7 ile gitti araç 1.4 150 dsg passat. Ekonomi modunda gitti bu arada. Bence daha da düşebilir bu değer hız sabitleyici ile kullansa siz ne dersiniz bu arada araç full dolu
O zaman sabitleme kullanmadan daha iyi veriler elde edilebilir. Peki bu değeri daha düşürmek için ne yapabiliriz. Ben kaput çizgilerine bant çekmeyi düşünüyorum
Ben ekonomi yapmak istediğimde şehir içinde bile hız sabitleyici kullanıyorum. 30 km/s hıza kadar sakince çıktıktan sonra hızımı tamamen direksiyon üzerinden ayarlıyorum ve bu sayede ciddi yakıt tasarrufu sağlıyorum. Hız sabitleyici kullanmadığımda anlık tüketim çok oynamaya başlıyor. Belki ben gazı yeterince hassas ayarlayamıyorumdur ama sonuç olarak hız sabitleme sisteminin yakıt tasarrufuna katkı sağladığını düşünüyorum.
Anladım çok teşekkür ederim @istanbul