Hypermiling Tekniği ile Yakıt ekonomisi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hypermilciler 2 hiz ustunde dururlar. Saate 72 km ve saate 97 km. Otobanda 97 km yi gecmezseniz ruzgar dirence okadarda fazla etki etmez. Ama 72 km hizla gitmek, 97 ile gitmekten yuzde 10 ile 20 arasi tasarruf saglar.
Tucson'da gaz pedalı çok tepkili değil, bir de otomatik vites faktörü var. Dolayısıyla gaza yeteri kadar bassam bile tepki geç geldiği için gaza biraz daha basma isteği oluşuyor.

Bir uni öğrencisi olarak hypermilin kıralı bende cc kullanmam yakıtı artırır uzun yolda 6ya kadar indirdim 1.6atmosferik ile hemde ama şehir içinde el mahkum

Yılda 4bin km yapan birisi olarak hiç birini umursamıyorum. En rahatı benim. Ali Can abi gibi yahsın azına sışdığım deyip 12 litre ortalama ile basıyorum. Yıllık benzin maliyetim maksimum 2 buçuk bin tl. :D

Hız sabitlemeyi ilk kez kullandım. Çok faydalı bir donanım, yolculuktan keyif aldım, uzun yolda hızınız kaç olursa olsun şahıs kullanımından daha ekonomik oluyor.

Uzun yolda uyku büyük bir problem. Bende zorlanıyorum ve uykum gelmesin diye boş yolda aracın limitlerini zorluyorum. En sevdiğim yol durumu hafif yoğunluklu olan, dikkat etmeniz gereken birçok detay olabiliyor :)

Ali Abi yağdır buraya teknikleri ehliyeti alayım 1.5 Crdi Era' ya şehiriçi maksimum 5.5 yaktırmam lazım. :D

Merhaba, bugün Eskişehir'den Sakarya'ya döndüm. Yine hız sabitleyicisi kullandım fakat bugün hızı 90'a ayarladım. Bu sefer Tucson'un fabrika verisinin (6.5L/100km) altında bir veri elde edebildim.
0A569A9F-6832-4A14-93C2-7050014B6ECE.jpg

Benim de çok zaman böyle oluyor. Dizele zam geldi 4.08 oldu, boşver sabitle 2 bin devire devam et falan diyorum ve bir süre öyle gidiyor ama sonra acayip darlanıyorum, bunalıyorum. Ya sağa çekip araçtan iniyorum ya da yapıştırıp devam ediyorum.
İyiymiş ya babam hiç yapmıyor artık rutine bağladı adam 125 ile gidiyor işe

Motorcular bile benzinden şikayetci. 900 cc hornet 60 lira benzinle 200 km yapmiyor.
Kemal tugrul beyin harleyi 45 kuruşa cikmiş

Turkiyede avrupa birligi yasalari gecerli. Gosterge hiziniz 100 km iken hiziniz gercekte 92 km dir. Saate 97 ile gitmek isterseniz gostergede saate 110 km hiz yapmalisiniz. 72 km ile gitmek icinde 80 km hiz yapmalisiniz.
hocam bunun nedeni nedir biliyor musunuz?
Bu arada blogunuz zevkle okuyorum, hayatımda okuduğum en samimi blog, okurken çok büyük zevk alıyorum, ellerinize sağlık. Gördüğüm kadarı ile uzun zamandır yazmıyorsunuz, bir sebebi var mı

hocam bunun nedeni nedir biliyor musunuz?
Bu arada blogunuz zevkle okuyorum, hayatımda okuduğum en samimi blog, okurken çok büyük zevk alıyorum, ellerinize sağlık. Gördüğüm kadarı ile uzun zamandır yazmıyorsunuz, bir sebebi var mı

Yazı yazmam için, evdeki internetin onarılması gerekiyor. Daha yeni onarıldı. Bugünde ilk yazımı yazdım. Ayrıca Youtube videosu yapıyorum bu yuzden orda yazmıyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...