Hyundai i10 1.0 Style Blue Bi-fuel

Avrupalı Hyundai i10 1,0 LPG kullanıcıları tablosunda, yakıt tüketimi sıralamasında 9 ncu olmak beni mutlu etmiyor. Avrupanın güzel trafiksiz yollarında akan i10 sahipleri , benim gibi İstanbul'lu trafiği çekemedikleri için sıralamada 9 nculuğa anca çıkabildim. Hile yapıp azar azar benzin yakarak, 1 depo ile yaptığım yakıt tüketim menzilini uzatacam. :)
Onlarda Avrupa'nın güzel yollarında arabalarını kullanarak hile yapıyorlar :)
Screenshot_2017-11-17-08-22-40-308_de.spritmonitor.smapp_mp.png

Avrupalı Hyundai i10 1,0 LPG kullanıcıları tablosunda, yakıt tüketimi sıralamasında 9 ncu olmak beni mutlu etmiyor. Avrupanın güzel trafiksiz yollarında akan i10 sahipleri , benim gibi İstanbul'lu trafiği çekemedikleri için sıralamada 9 nculuğa anca çıkabildim. Hile yapıp azar azar benzin yakarak, 1 depo ile yaptığım yakıt tüketim menzilini uzatacam. :)
Onlarda Avrupa'nın güzel yollarında arabalarını kullanarak hile yapıyorlar :)
Ekli dosyayı görüntüle 10036
ya bu sprintmonitör uygulamasını kullanmayı beceremedim bir türlü sanırım tek kullanamadığım uygulama bu

ya bu sprintmonitör uygulamasını kullanmayı beceremedim bir türlü sanırım tek kullanamadığım uygulama bu
Ben her yakıt aldığımda, bakım vs. gibi şeylerde kullanıyorum. Bunun gibi araba ile ilgili yaptığın masrafları tutan bir uygulama daha bulamadım. Çok faydalı oluyor.

Rutin kontrollerimizi yaptık. Her hafta düz zeminde aracı komple chek ediyorum.. Servise 9100 km kalmış. 107 günde 6000 km yol yapamamışım.. Performansım düşmüş..
2e06e9db96fb685708a70581f0a03c7f.jpg
9df49c2f8c0557a6283018df2d9fc2fb.jpg
2d893dad9ebe235aac43dda2fee571e8.jpg
10f04b66e4e1eb2276055cd96bee52c7.jpg
8cd8da066ccda1c1dd77b6aa76497036.jpg

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Abi senin gibi hem arabasiyla ilgilenmeyi seven hemde ekonomiye dikkat eden birisine 15 TL verip yikatmayi dogru bulmadim :)

Benzinliklerdeki Yikama + köpük ile kendinizde yikayabilirsiniz .

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Abi senin gibi hem arabasiyla ilgilenmeyi seven hemde ekonomiye dikkat eden birisine 15 TL verip yikatmayi dogru bulmadim :)

Aldığımdan beri arabayı bir kere bile yıkadığımı hatırlamıyorum...
Çok üşengecim..

Aynen ben ayda bir sonaxta yıkatıyorum ama haftada bir benzinlikte köpük+su yapıyorum toplam 2tl

Ben nedense, o suyu alıp arabaya dökmeye fena halde üşeniyorum. Parası neyse yapsınlar modundayım. Ayda 1 veya 2 defa yıkatıyorum arabayı. O yuzden pek masraf olmuyor. İç dış 15 dakikada temizleyip veriyorlar. Araba küçük olduğu için fiyatta küçük oluyor. 15 ila 20 lira arasında değişiyor genelde. Tabelada 30 tl yazıyor, arabayı gösterince 20 ye olur bu diyorlar. Pazarlık bile yapmıyorum.. :)

Kirli bezi yere atiyorlar uzerine tazyikli suyu sıkıp guya temizliyorlar. Yerdeki tum tortular beze yapisiyor. Sonra o bezle aracin ustunu siliyorlar. Kullandiklari bezlerin cogu artik tas gibi olmus. Hem para veriyorsun hem aracini kilcal cizik icinde birakiyorlar.

Benzinliklerdeki donen yikama aletleri de ayni mantikla boyayi mahvediyor.

Sadece ic yikama icin oto kuafore giderim. Onun haricinde 1 lira atip su tabancasiyla aracimi kendim yikarim. Kopugu ise nadiren, aracin ustundeki kir katman haline gelip cikmiyorsa kullanirim. Cunku onun icindeki kimyasal cozucu de aracin ustundeki nikelaja zarar verir. Acikcasi araba yikamak benim icin zevk oldugundan ozenebiliyorum bunlara. Ama aracinin boyasini dusunen bunlari yapmali.

benim arabayı daha bayideyken seramik yaptırdım hep de sonaxta yıkatıyorum, gelgör ki benimki de hare hare
sonax, meguiars gibi marka isimleri adı altında "yıkama" yapan yerlere sakın paranızı kaptırmayın. Diğerlerinden bir farkı yok. Araba köpüklenip durulandıktan sonra eldivenle çift kova yıkanır. Ben bu zamana kadar çift kova yıkayanı görmedim.
Gerçek doğru yıkamayı sadece butik detailing'çiler yapılıyor. (F&F Car clean ,paddock, dby gibi). Onlarda "sadece" yıkama işine pek yanaşmıyor. Genelde boya koruma, vs, işlem öncesi yıkama yapıyorlar.
Ben şahsen kendim yıkıyorum ve yaklaşık 3 saat sürüyor. 50 liraya yapılacak iş değil açıkçası.

sonax, meguiars gibi marka isimleri adı altında "yıkama" yapan yerlere sakın paranızı kaptırmayın. Diğerlerinden bir farkı yok. Araba köpüklenip durulandıktan sonra eldivenle çift kova yıkanır. Ben bu zamana kadar çift kova yıkayanı görmedim.
Gerçek doğru yıkamayı sadece butik detailing'çiler yapılıyor. (F&F Car clean ,paddock, dby gibi). Onlarda "sadece" yıkama işine pek yanaşmıyor. Genelde boya koruma, vs, işlem öncesi yıkama yapıyorlar.
Ben şahsen kendim yıkıyorum ve yaklaşık 3 saat sürüyor. 50 liraya yapılacak iş değil açıkçası.
Müdür ne yapalım erzurumda bunu bulduğumuza şükrediyoruz, garajım olsa bende kendim yıkarım

Müdür ne yapalım erzurumda bunu bulduğumuza şükrediyoruz, garajım olsa bende kendim yıkarım
Ben olsam şöyle yaparım. Giderim sonax'a sadece köpük attırıp durulatırım. Sonra arabayı ordan alır bir kenera çeker çift kovayla işleme devam ederim. Bu aşamada artık basınçlı makineye ihtiyaç yok. Pompalı ilaçlama şişeleri iş görür. İlla ki boş bir alan vardır sağda solda. Garaja hiç gerek yok.