Oldum olası (kişide olsa şirkette olsa) başkasını yererek kendini yüceltmeyi çalışanları sevmem.
Kaldı ki Toyota nerede Hyundai nerede. Daha çok çalışmaları gerekiyor Toyota gibi olabilmeleri için. Türkiye'de Ioniq 1.6 motorlu (vergi meselesi) hibrit diye hemen "Toyota yapamıyor, Hyundai daha iyi yapıyor bla bla" diyenler çıkmıştı. Biri 20 yıldır hibrit araç satıyor, o kulvarda dünyada açık ara birinci. Diğeri daha yeni üretti, kaç tane aracı durduğu yerde akü boşalttı, çekimleri erteletti.
Hyundai'yle bir alıp veremediğim yok, hatta almayı düşüneceğim arabalar üretiyor. Bildiğim kadarıyla mekanik olarakta sağlam araçlar üretiyor ama... amasını az üstte yazdım, bir Toyota değil.
Ayrıca kaputa oturdu göçtü gibi bir durumda yok, son kasa makyajsız Corolla'yla benzer bir şey yaşadık, evrimini tamamlayamamış muhtemelen 42 numara (ayak izini ölçmek için ayakkabımı çıkarıp koydum kaputa) ayakkabı giyen o ayak numarasına bakılırsa yetişkin sınıfına giren biri arabanın üstünde dolaşmıştı bir gece, arabanın bir yerinde ezik yoktu. Ayak izi olmasa anlamamız mümkün değildi. Tüketiciyi yanıltan, abartı ve sevimsiz bir reklam.