Takibe Devam
Çok teşekkürler
Takibe Devam
Vay be . Büyük bir ilgiyle okudum . Özellikle bu dış kozmetik bakımını yaptığınız aşamalar dikkatimi çekti . Pasta ciladan daha fazlası varmış demekki .
13 yaşında bir aracımız var en fazla pasta-cila gördü onu da elle yaptık.
Bu aracın dolu izleri , çizikleri aklınıza ne gelirse mevcut .
Bu aracı canlandırmak için neler yapılabilir ? Hangi aşamaları uygulamamız gerekir?
Teşekkürler . Dışarıda yaptırmak , profesyonele bırakmak gerekiyor . Yaşadığım yerde Dby detailing olmaması kötü bir durum.Merhabalar.
Önceliğiniz göçükleri gidermek yönünde olsun. Zira ne yaparsanız yapın, o göçükler durdukça yapılacak işlemler kusursuz görünmüyor. Biz bu kadar geciktiğimiz için çok üzgünüz dolu göçüklerinde.
Pasta cila elle sonuç vermez. Evet, yüzeydeki oksidasyonu giderir ve boyaya bariz bir parlaklık katar. Fakat makine ile yapılan çok aşamalı polisaj uygulamalarıyla, boya yüzeyindeki yanlış yıkama çizikleri, kontamine olan kirler, oksidasyon tamamen giderilebilir.
Aracın boya durumunu görmeden tam reçete vermem mümkün değil. Çalıştığım DBY Detailing'de öğrendiğim en önemli şey bu oldu. Her ürün, her boya tipinde aynı sonucu vermiyor. Örneğin çok çizikli bir alman boyasında KochChemie H8 ile işlem yapmak gerekirken, bazı boyalarda sadece f6 yapmak yeterli gelebiliyor. Bu ürünleri uygularken rotary ya da orbital makine tercihi, ped seçenekleri gibi değişkenler var.
Standart prosedür en az 3 aşamalıdır. İyi bir boya hazırlığı, ön yıkama, demir tozu ve kil temizliği ardından maskeleme. Plastik ve kauçuk aksamlar tamamen maskelenmeli. Yün Ped ve KochChemie H8 ya da Menzerna 400 gibi aşındırıcılarla ağır çizik giderme yapılır. Bu aşamada boyanın açılma riski yüksektir, tecrübe şarttır. İkinci aşama ise orta aşındırıcı sünger pedle, KochChemie F5 gibi ürünle polisajdır. Buradaki amaç hem ilk uygulamadan sonra kalan hare ve ped izlerini yumuşatmak, hem de yüzeye parlaklığı kazandırmaya başlamak. Son aşamada ise KochChemie M3 gibi bir hare giderici kullanarak yüzeyde çalışırken oluşturduğumuz hare izlerini tamamen gideriyoruz ve boya maksimum parlaklığına ulaşıyor. Koruma ürününü uygulamadan önce, boyanın kendi organik parlaklığını kazanması şart. Yoksa üzerine en iyi seramik kaplamayı uygulasanız dahi sonuç iyi olmaz.
Bu arada araç ile alakalı güncel gelişmeleri @06eb3569 isimli instagram hesabından takip edebilirsiniz. Takip ederseniz mutlu oluruz.
Teşekkür ederiz ilginize.Jantlar çok iyi olmuş
öncelikle maşallah aracına. bayadır takip ediyorum. sormak istediğim birşey var. spoiler ı nerden temin ettiniz? iletişim bilgileri paylaşabilir misiniz? özelden tşk.
Merhabalar. Ben kurduğumız c2 grubundaki bir arkadaştan aldım. O kendi aracı için almış fakat takmaya fırsat bulamadan satmış. Tesviyesini yaptırdık, eski spoiler'ı söküp oturtmamız lazım. O yüzden bekliyor.
İnanın nerede yaptırmış, kaça almış bilmiyorum. Orjinalden kalıp aldırmıştık bir ara grupça ama artık yapmıyorlar diye biliyorum.
Teşekkürler cevap için. Sanırım arkadaşın iletişim bilgileri mevcut değil :S
Merhabalar, ben de C2 sahibiyim. Foruma yeni üye oldum. Beni de Whatsapp grubuna ekler misiniz?