İlginç batıl inançlar! Sizin batıl inancınız var mı ? Yazalım gelsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Olur mu bilmem ama arabayla yatıp kalkan biri için en büyük batıl inanç kapının kilitlenip kilitlenmediğidir.30 kere kontrol edersiniz.:D
Takıntı diyelim ona. Nefret ettiğim bir takıntım hatta, arabayı kilitledikten sonra kapı koluyla açılıp açılmadığına bakarım bazen belki diğer kapı kilitlenmedi diye öteki kapıya da bakarım. Gece camlar belli olmadığı için parmağımla en üst noktasına dokunurum kapalı mı diye :D

Batilini bilemiyorum ama incir agacinin altinda oturmamak uyumamak en iyisidir. Ciddi derecede insani bunaltir, nefes almayi guclestirir. Agac aglamasi denilen agactan damlayan yapiskanlari da vardir. Arabayi kesinlikle altina koymayin boyasini fitillerini plastiklerini mahvediyor.
Nefes almayı güçleştirme olayı incirde değil de ceviz ağacında vardır. Gazlardan birinin salınımını fena dozda yapıyormuş, evimizin balkonunun kenarında var kocaman bir tane. Tecrübe ettim, karıncaları dışında gerçekten uzun süre yatınca nefesi inceden darlıyor.
Ama reçine ve elleri de tahriş eden süt damlatma sorunu incirle birlikte çam ağacında var. İkisinin altına park etmek de büyük risktir.

Konu batıl inançlar biliyorum ama benim herhangi bir batıl inancım yok ne yapayım :)

Ben bir hocama merak edip sormuştum lisedeyken veya ortaokul olması lazım. '3 harflilerin zeka seviyesi isanlara göre düşüktür ve uykuluyken, sersem haldeyken, alkol veya uyuşturucu madde kullanıldığı zaman onlarla karşılaşma ihtimali artar. Çünkü bu durumlarda o seviyeye düşmüş olursun' demişti.
Babam da küle, kömüre, çöplükten pis ortamlardan geçerken bismillah deyip destur çek der ordan alışkanlık oldu hep öyle yaparım
Cinlerin zeka seviyesinin insanlardan dusuk oldugu dogru hocam. Yapabildikleri bir cok seyi insanlardan gorup taklit ederek kendi hayatlarina uyarliyorlar. Ama alkollu, uykulu vs gibi bahsettiginiz faktorlerde bir cinin insana gozukmesi, insan aklinin onlarin seviyesine inmesinden degil, hem bedenen hem manen zayif bir anda olusumuzdan kaynaklidir. Cinlerin zarar verecekleri insanlar uzerindeki tercihleri cok detayli ve fazladir ama degismeyen tek bir sey vardir ki zayif insanlari ve insanlarin zayif olduklari anlari donemleri beklerler.
Kul, cop, pis yerler gibi seyler dogrudur. Mumin olmayan yani insanlara zarar verme istegi ve potansiyelinde olan seytani cinler bu mekanlarda sıkca bulunur.

Nefes almayı güçleştirme olayı incirde değil de ceviz ağacında vardır. Gazlardan birinin salınımını fena dozda yapıyormuş, evimizin balkonunun kenarında var kocaman bir tane. Tecrübe ettim, karıncaları dışında gerçekten uzun süre yatınca nefesi inceden darlıyor.
Ama reçine ve elleri de tahriş eden süt damlatma sorunu incirle birlikte çam ağacında var. İkisinin altına park etmek de büyük risktir.

Konu batıl inançlar biliyorum ama benim herhangi bir batıl inancım yok ne yapayım :)
Dogru hocam, bizim burada incir ve kestane agaclari cok oldugu icin ikisini artik ayirt edemez hale geldim. Hangisinin altina gecsem sersemliyorum, arabayi koymam ama koydugum zamanlarda mahvoluyordu :)

Cinlerin zeka seviyesinin insanlardan dusuk oldugu dogru hocam. Yapabildikleri bir cok seyi insanlardan gorup taklit ederek kendi hayatlarina uyarliyorlar. Ama alkollu, uykulu vs gibi bahsettiginiz faktorlerde bir cinin insana gozukmesi, insan aklinin onlarin seviyesine inmesinden degil, hem bedenen hem manen zayif bir anda olusumuzdan kaynaklidir. Cinlerin zarar verecekleri insanlar uzerindeki tercihleri cok detayli ve fazladir ama degismeyen tek bir sey vardir ki zayif insanlari ve insanlarin zayif olduklari anlari donemleri beklerler.
Kul, cop, pis yerler gibi seyler dogrudur. Mumin olmayan yani insanlara zarar verme istegi ve potansiyelinde olan seytani cinler bu mekanlarda sıkca bulunur.
Cenk abi bazı şeyleri bilmemekte fayda varmış. Bu bilgilerle yaşamak gerçekten saygı duyulası bir durum benim için. Fazla detaya inince korkuyorum Allah göstermesin.

Cenk abi bazı şeyleri bilmemekte fayda varmış. Bu bilgilerle yaşamak gerçekten saygı duyulası bir durum benim için. Fazla detaya inince korkuyorum Allah göstermesin.
O yuzden bir kac yorum once Allah kimseye tecrube ettirmesin dedim. Yasamasi bas etmesi insandan cok sey alip goturen yahut cok daha guclu ve karakterli bir insan ortaya cikaran bir durum. Ortasi yok. Ya kaybedersin ya kazanirsin. Tecrube edip bilenler icin yapacak bir sey yok, onlarin bilgisi yasanmisliktan gelir. Ama senin dedigin gibi tecrube etmedigi halde bununla ilgilenmek kurcalamak asiri tehlikeli bir mevzudur. Yeteri kadarini bilmek tedbirini almak icin yeterlidir. Fazlasi senin dedigin gibi tehlikelidir. Allah herkes icin hayirlisini nasip etsin, kimseye kaldirabileceginden fazlasini vermesin insaallah.

Bir şeyi çok istediğimde olmama yada olsada başarisiz bitmesi şeklinde bir inancim var.
O cok istedigim seyi ancak basariyla yaptigimda sevincimi ve mutlulugumu dişa vuruyorum.
Mesela Haziran ayinda cok isteyerek sivasa gittim. Ama eşim benimle gelemedi. Sonra aklim hep istanbulda kaldi. Icim rahat etmedi. O gezi %100 olmadi benim icin. %60 ancak eglenebildim..

Son düzenleme:
siz böyle bir olay yaşadınız mı veya çevrenizden gördünüz mü. tecrübe etmişsiniz gibi bir izlenim algıladım
Maalesef bu konuda sunu yasadim bunu yasadim diye anlatmak toplum icinde pek hos olmuyor takdir edersiniz. Insanlarin bu konulara tepkisi farkli farkli olabiliyor. Ama bu tarz bir dertten muzdarip insanlara elimden geldigince dinleyerek ve tavsiye vererek yardimci olmaya calisirim. Cunku bu tarz mevzularda insanlarin en buyuk sorunlarindan biri kendilerini cok yalniz hissetmesidir.

alacagım elektronık cıhazın kendı kendıme daha ucuzunu bulursun demem.genelde elektronık cıhaz alacaksam mın 15 yer gezıp fıyat arastırması yapmam yetmedı ,ınternetten arastırmam , yurtdısı fıyatlarını hesaplayım forumlarda bır usb olsa bıle yorumlarına bakmak vs vs son dolar ve euro ıle artık yapmıyorum ama yıllarca ıcımde kuskuyla cıhaz aldım

@CenkGs valla ben de öyle bir durum algıladım fakat öğrenmek de istemiyorum açıkçası o yüzden sorma gereği duymadım :)
Zaten sadece merak veya heyecan olsun diye soran insanlara herhangi bir sey soylemek istemiyorum cunku dedigim gibi insanlar boyle seyleri merak etmemeli kurcalamamali. Ama suphelendikleri, tedirgin olduklari yahut gariplikler yasadiklari yerde eger anlatirlarsa care arama icinde olurlarsa tabii ki hasa care vermek benim ya da baskasinin elinde olamaz ama en azindan tavsiyelerle biraz daha dogru adimlar atmalarini veya kendilerini yalniz hissetmemeleri hususunda konusabilirim. Onun haricinde bu mevzu sakaya yahut dalgaya gelip hakkinda konusulabilecek bir mevzu degil hocam.

çok geçmiş olsun cenk bey. bir akrabam internetten yoğun bir şekilde araştırıp ruh seansı adı altında bir belaya bulaşmıştı. çok şükür kurtuldu. arkadaş ortamında şakayla başlayan olay tam anlamıyla sarpa sarmadan bu illetten uzaklaştılar. bana atıyorsun diyen forum üyeleri olabilir fakat şu bir gerçek ki hiç bulaşmamak lazım.
Cok tesekkurler Allah razi olsun. Maalesef bu konuyu sakaya alan ciddiye almayip uzerine giden insanlar baslarina bela alabiliyor. Insanoglunun yaratilisi geregi akli, bedeni ve ozellikle ruhu boyle bir mevzuyu birebir yasadiginda bile kabullenemeyebiliyor ki hic yasamayanlarin inkar etmesi normal ama Kuran'da da bu konuyla ilgili ayetler hatirlatmalar mevcut zaten. Bu konuda dertli olan insanlara yardim etmek icin ilim sahibi insanlar mevcut ama onlar kendilerini gizlerler pek duymazsiniz. Bu isin sarlatanligini yapan da cok. Tanidiklariniza da Allah yardimci olsun insaallah.

Son düzenleme:
Benim pek batıl inancım yoktur fakat yeni doğan bebeklerle ilgili pekçok inanç varmış onları duunca şaşırdım..
40 günlük olana kadar anneyle bebek yalnız bırakılmazmış( bunu çoğu kişi duymuştur zaren)
Bebeğe ait hiçbirşey akşam ezanından sonra evden dışarı çıkarılmazmış.eğer yapılırsa çocuğa dadanırmışlar... Mesela çocuğun çamaşırı yıkandı balkona, bahçeye asılmazmış, çocuk yıkandı; suyu dökülmezmiş, kirli bezleri dışarı atılmazmış( bu sonuncuda herkesi düşünmeye sevk etmiştim. E belediye çöpleri akşam 9dan sonra çıkarın diyo bebeğin bezi akşam çıkarılmazsa sonsuza kadar bu bezler evdemi kalacak demiştim :D) tabi inanılırmı inanılmazmı bilmiyourm fakat bana ilginç geldi bunlar..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...