İlginç batıl inançlar! Sizin batıl inancınız var mı ? Yazalım gelsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@CenkGs Ameller niyetlere göredir nihayetinde, eyvallah. Onda sıkıntı yok kaldı ki biz ondan bahsetmiyoruz. Ayetlerin nüzul sıralarına bakarak değerlendirecek kadar ayrıntılı araştırma yapmaya başlamışsak; zaten namazın 5 vaktiyle alakalı artık katiyeti tartışılamayacak hadislerden de haberdarız demektir, aksini iddia ediyorsak da Buhari, Müslim, Tirmizi, Ebu Davud gibi en büyük hadis müelliflerini yalanlıyoruz gibi bir mana da çıkar ortaya. Kendimiz için sıkıntı yoksa bile bilmeyen, dışarıdan okuyup bilgi sahibi olmaya çalışan insanlarda farklı bir izlenim oluşturabiliriz demek istiyorum.

@CenkGs Ameller niyetlere göredir nihayetinde, eyvallah. Onda sıkıntı yok kaldı ki biz ondan bahsetmiyoruz. Ayetlerin nüzul sıralarına bakarak değerlendirecek kadar ayrıntılı araştırma yapmaya başlamışsak; zaten namazın 5 vaktiyle alakalı artık katiyeti tartışılamayacak hadislerden de haberdarız demektir, aksini iddia ediyorsak da Buhari, Müslim, Tirmizi, Ebu Davud gibi en büyük hadis müelliflerini yalanlıyoruz gibi bir mana da çıkar ortaya. Kendimiz için sıkıntı yoksa bile bilmeyen, dışarıdan okuyup bilgi sahibi olmaya çalışan insanlarda farklı bir izlenim oluşturabiliriz demek istiyorum.
Hocam zaten dışarıdan izleyip, okuyan insanlar bu konulara karşı bu kadar alakalıysa Kuran'ın, dinin ve ibadetin temelinde olan asıl önemli şeyin niyet olduğunu bilmiş ve okumuş olmaları gerek. Bizim burada fikir alışverişinde bulunduğumuz şeyler mevzunun şeklinden ibaret. Yani namaza başlamak isteyen yahut düzenli olarak kılan birisi 3 veya 5 vakitte kılsa, Allah'ın emrettiği ve en önem verdiği iyi niyet ve huşu içinde kıldığı müddetçe bir sorun olmayacağını belirtiyor. İsteyen 3, isteyen 5 vakit kılabilir sonuçta bu Allah ile kul arasındadır. Lakin namazın kaç vakit kılındığından öte Allah'ın asıl önem verdiği şey ikimizin de hem fikir olduğu iyi niyet mevzusudur ki dediğim üzere kitapta da bu belirtilmiştir. O sebeple insanlar için yeter ki kılın, yeter ki adım atın dedim.

Çok geçmiş olsun kardeşim. Yani bu olayı, o tarz bir mevzuya kesinkez bağlayamayız. Alakası olabilir de olmayabilir de bunu bu şekilde söylemek çok zor. Bu varlıklar bazen korkutmak amaçlı uygun bulduğu kimselere bu tarz davranışlarda bulunur ve anlıktır, süreç içinde devam etmez, bazen de kendi belirledikleri kriterler neticesinde komple musallat olur ve uzun bir sürece yayılır. İnsanlar bu tarz şeylerden çok korksa da hayatın her evresinde, her insan için olabilecek şeyler bunlar. Yani normal şeyler. Ama dediğim gibi direkt olarak kesin bir şey diyemem. Sadece insanlar tarafından oynanmış, değiştirilmiş, Allah'ın indirdiği kitap olmaktan çıkan İncil ve Tevrat kitaplarının bulunduğu yerlerde olmayı severler. Allah'ın istemediği ve sevmediği neresi ve ne varsa, orada bulunurlar ama söylediğim gibi kesin bu varlıklardan kaynaklıdır demek çok zor. Öyle bir ilime sahip değilim maalesef. Okuduğun İncil de Allah'ın gönderdiği kitap değildir, zaten orjinalini hakiki Hristiyanlar bile arasa da çok zor buluyor. Orjinal bu diye getirilen kitabın da öyle olup olmadığı belirlemek de zor zaten. Bilmem kaç küsür tane İncil versiyonu var sonuçta.
Teşekkür ederim abi geçti gitti çok şükür zaten o zaman ne olduğuna aklım yetmezdi şuan anlıyorum. Evet dediğin gibi orijinal değildi zaten bu yüzden hikaye kitabı gibiydi diyebiliyorum. Babam bana hep şunu söyler; aslında bütün kitaplar Kur'an dır fakat tek bozulmayan Kur'an sonuncusudur o da Hz. Muhammed aracılığıyla yayılmış ve müslümanlar son kutsal kitabı korumayı başarmıştır. Allah bütün kitaplarında aynı şeyleri söyler onun doğruları hiç bi zaman değişmez bu yüzden incil tevrat diye ayırma, sadece Kur'an ve sahteleri diye ayır der.

Teşekkür ederim abi geçti gitti çok şükür zaten o zaman ne olduğuna aklım yetmezdi şuan anlıyorum. Evet dediğin gibi orijinal değildi zaten bu yüzden hikaye kitabı gibiydi diyebiliyorum. Babam bana hep şunu söyler; aslında bütün kitaplar Kur'an dır fakat tek bozulmayan Kur'an sonuncusudur o da Hz. Muhammed aracılığıyla yayılmış ve müslümanlar son kutsal kitabı korumayı başarmıştır. Allah bütün kitaplarında aynı şeyleri söyler onun doğruları hiç bi zaman değişmez bu yüzden incil tevrat diye ayırma, sadece Kur'an ve sahteleri diye ayır der.
Zaten imanın şartlarında Allah'ın gönderdiği peygamberlere ve kitaplara inanmak da vardır. Tüm dinler, kitaplar ve peygamberler aynı şeyi emreder. Hepsi de birdir ve ortaktır. Tabii dinlerin kendi içinde farklılık gösterebildiği ufak yasaklamalar ve serbestlikler de olabiliyor. Ama temeline baktığımızda, değişmez hükümlerine baktığımızda hepsi aynıdır. Zaten Allah'ın, diğer kitaplarının az bir bedel karşılığında insanlar tarafından değiştirildiğine ve Kuran'ın kendi korumasında olduğuna, değiştirilemeyeceğine dair sözü de vardır. O yüzden biz müslüman olarak tüm peygamberlere ve kitaplara inanırız.

Hiç batıl inancım yok. Hepsi çok saçma geliyor :D evet cinlerin olduğu kuran'da da yazıyor ama ben gece gelen, çarpan, kapı eşiğinde duran varlıklar olduğunu düşünmüyorum :D ama küçükken kuzenim, gece bisiklet sürme cinlere çarparsın onlar da seni çarpar demişti çok korkmuştum :D :D Batıl inançlarda korkulan şeyleri yapıyorum yıllardır daha çarpan eden olmadı, o yüzden hayatımızı böyle şeylerle sekteye uğratmamız gerektiğini düşünüyorum :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...