Yazdıklarının sadece 1'i belki 2'si polo ile rekabet edecek arabalar yukarıdaki kriterler ele alındığında biri i20 diğeri corsa
1-Arabanın benzinli olacağını var sayarsak Jazz,Yaris,corsa 1300cc küsür olduğundan üst vergi dilimine giriyor 1.2 punto 69 beygir i20 ise ağır bir araba olduğu için gitmediğini hepimiz biliyoruz. arabanın az yakmasını isteyen biri ekonomiye dikkat edeceği için MTV önemlidir herhalde
2-Yazdığın 5 aracın 2'si hariç hiçbirinin piyasası çok sorunlu olmasa da iyi değil
3-Yukarıdaki araçların hepsi düşük hacimli atmosferik,polo turbo
Eee yani? Polo hepsinden geniş mi oluyor bu durumda?
Genişlik ayrı kriter, sizin saydıklarınız ayrı kriter. Ben sizin "B sınıfının en genişi Polo" sözünüze karşı çıktım. Deneyimlediğim B sınıfı arabaları yazdım, arzu ederseniz siz de deneyimlersiniz, onların hepsi Polo'dan geniş.
Rekabet konusuna girmiyorum. B sınıfı araba hepsi, ne amaçla, ne şartlarda kullanılacağı önemli olan. Herkesin beklentisi, zevki farklı. Ben sizin gibi düşünmüyorum, görüş farkı, üstünde durmak yersiz, ortayı bulamayız. A kişisi 1.2 TSI Jetta tercih ederim der, B kişisi LPGli 1.6 Civic alırım der vs., görüş ve tercih farkı.
Türkiye'de çekmiyor-gitmiyor-itmiyor muhabbetleri hiç bitmiyor. Dikkate almıyorum şahsen. 1.3 mjet kullanan adam, daha performanslı olan atmosferik benzinli motorları o turbo hissi yok diye, atmosferik kullanmayı bilmiyor diye çekmiyor, gitmiyor diyor.
1.2 TSI o 1.2 atmosferiklerden iyi gidecektir orası muhakkak, ama diğerleri böyle bir kalemde silinemez. Kullanmadım ama kimilerinin çekmez dediği 1.2 i20 ile çok memnun olanlar, az yaktığını söyleyenler var. Burası Türkiye, herkes usta sürücü olduğunu iddia ediyor. Kullandığım süreçte uzun dönemde 7,5lt yaktığım X bir araba ile 10lt yakıp, bu ne biçim araba ya diyen kişi dolu internette, bilse sorun arabada değil kendinde...
Piyasası sorunlu sözünün de zaman içinde gerçek olmadığı gördüm (Rover vs. eski bir araba alınıyorsa başka olabilir, bilgim yok-bu üstteki mesajımda yazan B sınıfı arabaların tamamı araç iyiyse çok beklemeden gider). Yaris'im var, satmaya niyetim yok, 2 talibi var arabanın. Araba düzgünse, satmak isteyince satılıyor. Hatta şöyle diyeyim, çevremden bir gözlem. Polo'yu falan laf olsun diye arayıp soranlarda oluyor (piyasa aracı olmanın yan etkisi), "piyasası yok" denen arabaları arayanların büyük çoğunluğu ciddi alıcı oluyor.