İlk arabam olacak. Fikir sahibi arkadaşlar yardımcı olabilir mi. Teşekkürler
Moderatör tarafında düzenlendi:
Oldu olacak garajda tutup sadece haftasonu kullanalım. C segment araba mı aldık Pagani mi belli değilAlfalar narinler. Fakat onların narinliği insanların çoğunluğunun kullanım tarzına uymaması. Bu dünya için de geçerli. Şimdi arabaya 7 kişi binip dağ bayır pikniğe gidilecek araba değil. Veyahutta hiç düşünmeden kasidelerden hızlı geçeyim arabası da değil. Arabasına özen gösterecek adamın arabası. Bunu yapan bir kişi sıkıntısız biner ve keyfine bakar
Dediğim gibi bunu yapmayacak kişiler zaten Alfa almasın. Clio 3, megane 2, taa 2001 focus 1 vs gibi bana göre vasat altı araçlarla mutlu olabilir saygı duyarım
Sitesine girdiğiniz kişi de Alfa sahibi.
Aracıma kişisel olarak oldukça dikkat ederim ama herkesten bu özeni bekleyemem. Zaten bu kadar özenince, sen mi Alfa'yı kullanıyorsun, yoksa Alfa mı seni kullanıyor belli olmuyor.Alfalar narinler. Fakat onların narinliği insanların çoğunluğunun kullanım tarzına uymaması. Bu dünya için de geçerli. Şimdi arabaya 7 kişi binip dağ bayır pikniğe gidilecek araba değil. Veyahutta hiç düşünmeden kasidelerden hızlı geçeyim arabası da değil. Arabasına özen gösterecek adamın arabası. Bunu yapan bir kişi sıkıntısız biner ve keyfine bakar
Dediğim gibi bunu yapmayacak kişiler zaten Alfa almasın. Clio 3, megane 2, taa 2001 focus 1 vs gibi bana göre vasat altı araçlarla mutlu olabilir saygı duyarım
Sitenin adı da otopark.com, alfistiturkey.com değil.Toyota alalım gerisi bozululyor yolda kalıyor diye çirkin arabalarımızla mutlu olmaya çalışalım. komplekse girmeyin. Sitesine girdiğiniz kişi de Alfa sahibi.
alfa karşısında diğer araçlara sağ şerit müdavimi demek ? alfa 147 ler 156 lar 300 hp de biz mi bilmiyoruz? başlıkta arkadaşın sorduğu arabadan yola çıkarak, ekonomik, baş ağrıtmayacak bir otomobil araştırıldığı ve kısıtlı bütçe olduğunu anlaşılıyorken, twinspark, bolca masraf açabilecek bileşenlere sahip, bunun yanında motor gücü de uçup kaçamayan bir otomobil önermek mi bilgiçlik, veya cahil olmamak? bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?
2005 yılından beri ehliyet sahibi ve İstanbul'da hemen her gün aktif otomobil kullanan bir insan olarak ; ömrü hayatımda bir Alfa'nın, ne çılgınca viraj kastığını, ne de sol şeritten yaldır yaldır gittiğini görmedim .
Alfa kadar overrated otomobil de görmedim. Tabi sadece Alfa değil bir kaç örnek daha var. Sorsan herkes önerir ama kimse satın almaz...
ben genellike serviste liftte görüyorum
üff site sahibi Alfa sahibiymiş, kızmasın şimdi bize Sinan abi argüman da bu. Sinan abi bile söyler Alfa'nın narin olduğunu, Türkiye yollarında kırılgan olduğunu.
Algıdan bahsetmişsiniz ama size kalsa da sorunsuz araba yok. Her yorumunuzda o sorunlu bu sorunlu. Dsg sorunlu, Nissan ın cvt sorunlu, Peugeot sorunlu, opellerin servisi sorunlu, Alfa baştan aşağı sorunlu... eee dede işi Toyota almayan dolmuşa binsin o zaman. Her şeye sürekli negatif yorumlar yapıyorsunuz.
Alfa dan sorun yaşayan kişiler var demişsiniz topu topu üç başlık açılmış. Birinde kullanıcıyı defalarca yolda bıraktığı söylenilen bir mk1 147 var. Kusura bakmayın ama yanlış bir otomobil almış belli ki arkadaş. Sağlıklı ve bakımlı bir araba bu kadar sorun çıkarmaz. Biri alfhonso isimli arkadaş. O büyük bir sorun yaşamamış. Bir de test yazısı var onda da bir sorundan bahsedilmemiş.
30 küsür bine hiçbir masraf edilmeden binilecek eli yüzü düzgün kaç araba var piyasada o da apayrı bir konu. Araçtan zevk unsuru beklemeyen bir kişiyseniz dediğim gibi eski kasa megane 2, clio 3 2004 model bir yaris falan alıp geçin
Hiç Megane 1 e bindiniz mi bilmiyorum da bagaj hariç swift den çok da farklı değil ki zaten orada bu kadar eski yani Megane 1 kadar eski bir araç yerine B alınabilir 36.000 iyi bir rakam dedim yani kastettigim illa buraya düşülecekse bagaj dan vazgeçilmeliydi. Artı Almeranin mantikli olduğunu da ekledim. Konu Sahibine çeşitlilik sunmak neden sorun olsun ki zaten kendisi de ilgi göstermiş ve B almam deyip kestirip atmamış bu kadar katı olmanıza lüzum yok bırakın bu detaylara konu sahibi karar versin
Toyota alalım gerisi bozululyor yolda kalıyor diye çirkin arabalarımızla mutlu olmaya çalışalım. komplekse girmeyin. Sitesine girdiğiniz kişi de Alfa sahibi.
Yarisin clionun memnun olunmayacak nesi var acaba soyleyebilirmisiniz?maalesef algı gerçeğin ötesindedir alfaya çok sorunlu diye bulaşmayan arkadaşlarıma her zaman clio 3, megane 2, yaris falan gibi sağ şeridin müdavimi araçları tavsiye ediyorum. muhtemelen alfa sorunlu yolda kalır diye kendilerini tatmin ediyor ve araçlarından memnun olmaya çalışıyorlar
Hocam dm nasıl atılıyor bulamadımhocam selam geç gördüm kusura bakmayın ilk araba aile kullanımı artı bagaj için almera tek ve doğru tercih lpg ile yakıt olarak hiç uzmez şuana kadar 11 litre şehir içi klima açık full bagaj ile gördüğüm max değerdir fakat arka koltuklarda isofix noktası bazılarında olmuyor ona dikkat şart onun dışında parça sıkıntısı yok primeralar da ortak parça kullanımı yoğun bakım olarak periyodik bakımı filtre grubu ile birlikte max 400 tl dir uzun yolda 120 km hız ile 2900 devirde seyreder motor sesi az alır fakat yol sesi tekerlerden alır tekerleri ebatı nedeniyle biraz pahalıdır ben en son pirelli cinturato allseason aldım 1900 tuttu süspansiyonda benim arka yaylarda ufak sıkıntı var ondan biraz sert. trigeri zincirlidir değişimi 160k kö civarlarında oluyormuş debriyajı hidroliktir aisin marka daikin marka kullanır yedek parça fiyato 450 tl civarıdır sorucağın ek birşey olursa dm den bana yürüyebilirsin son tavsiyem kesinlikle ilk araç almera alırsan pişman olmazsın ve bu arada bagajı gerçeten büyük bebek arabası bavul vs rahat alır eşyanı
not yazım hatalaı ve imla için özür telefondan yazıyorum dilkat etmedim
Telefondan girdiğim için beceremedim dm atmayısağ üstten posta imgesine tıklarsanız atabilirsiniz
Belli bir mesaja kadar atılmıyor hocam.Telefondan girdiğim için beceremedim dm atmayı
Hocam dm atamıyorum. Sizce bu araba nasıldır. İlk sahibinden. Araştırdım doğru ilk sahibi. Km ye biraz fazla gibi geldi siz ne dersiniz bu duruma. 3 4 sene binmeyi düşündüğüm bir araç için bu km fazla mıdır. Sol ön çamurluğun değiştiğini söylüyor. Birde kapılarda lokal boya varmış. Fikrinizi öğrenmek isterim.sağ üstten posta imgesine tıklarsanız atabilirsiniz
merhabalar malesef yeni gördüm mesajını ilandan kalkmış araç o yğzden bakamadım malesef,Hocam dm atamıyorum. Sizce bu araba nasıldır. İlk sahibinden. Araştırdım doğru ilk sahibi. Km ye biraz fazla gibi geldi siz ne dersiniz bu duruma. 3 4 sene binmeyi düşündüğüm bir araç için bu km fazla mıdır. Sol ön çamurluğun değiştiğini söylüyor. Birde kapılarda lokal boya varmış. Fikrinizi öğrenmek isterim.